• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De vuilstort op het terrein van Koraal Tabak gaat onverminderd door, zo meldt lezer Thierry Jansegers. Al weken maakt hij zich kwaad om het afval dat bij Koraal Tabak wordt gedumpt en voor stank- en rookoverlast zorgt in de omgeving. Tot op heden is er echter niets veranderd.

“Na een kleine pauze stonden de afvalbergen bij Koraal Tabak deze week opnieuw in brand”, zegt Jansegers. “De voorlopige maatregelen die de eigenaar van het terrein heeft getroffen, hebben niets uitgehaald. De grootste overlast tegenwoordig is de rook die afkomstig is van die afvalberg. Wat daar allemaal in zit, dat wil niemand weten.

Bouwafval
Volgens Jansegers is er genoeg bewijs dat het niet alleen om steengruis en steenafval afkomstig van de bouw gaat. “Het bevat van huishoudelijk afval tot plastic, autobanden, eternietplaten, tuinafval, bomen, wasmachines, trommels. Echt te gek voor woorden.”

Grote gevolgen
Jansegers is bang dat de vuilstort grote gevolgen met zich mee brengt. “Er ligt ook afval van technische apparaten, zoals computers, met hele zware materialen, zoals lood. Dit kan met zware regen problemen veroorzaken, bijvoorbeeld voor de visserij bij St. Joris.” Toeristen hebben volgens hem ook last van de afvalberg. “Accommodaties en restaurants bij Koraal Tabak en St. Catharina leiden verlies omdat klanten weglopen door de stank- en rookoverlast. Ze eisen hun geld terug.”

Selikor
Afvalverwerkingsbedrijf Selikor beloofde vorige week onderzoek te gaan doen naar de vuilstortplaats. Navraag bij Selikor leverde vandaag echter niets op; het onderzoeksteam is maandag pas weer aanwezig.

27 reacties op “Situatie afval Koraal Tabak onveranderd”

 1. Beste Rene,
  De oplossing is : gratis storten op Malpais. Dan wordt er nergens meer op eiland sushi gedumpt. Ook niet op Koraal Tabak, want voor niets laat de eigenaar dat niet toe.
  Toch vindt ik jou een cheapo, die te pichiri (gierig in het Nederlands) is om zelfs voor zijn eigen welzijn te willen betalen.

 2. @ Loko Loko,
  Uw opmerkingen beginnen vwb het niveau toch wel wat af te zakken, en daarnaast is lezen en het juist interpreteren ook niet uw sterkste kant, dat bewijst u alweer.
  Het is niet aan de individuele burger, om per stortplaats op te gaan treden en een advocaat in te gaan huren. Dat zet geen zoden aan de dijk aangezien de aanbrenger dan de controle zou moeten blijven uitvoeren op overtredingen na een mogelijke veroordeling. Er zijn daar op dit eiland instituten voor welke die taak hebben, dit ter bescherming van ALLE inwoners en daar hoort ook u bij. Wij betalen daar al voor.

  Verder heeft u kennelijk ook niet gelezen dat mijn gegevens al bij de officier van justitie liggen, ook bent u voorbijgegaan aan hetgeen ik heb geschreven betreffende het stoppen van storten, maar het wel aanwezig blijven van de stank en rook overlast. De stort is gestopt (ook aangegeven door de landeigenaar onder invloed van publieke druk) maar het probleem blijft. Gezien de locatie geeft dat weer een compleet ander (ook juridisch) beeld. Ik ga hier publiekelijk niet op in, het is niet slim om dat te doen.

  Ik ga er vanuit gezien het feit dat u erg makkelijk anderen verwijt geen geld uit te willen geven om iets aan te pakken, dat u, die zo begaan is met de arme aannemers en de storters, middels een kort geding Selikor gaat dagen, want daar ligt de oplossing volgens u, dat blijkt uit diverse epistels van uw hand.

  Ik zie graag de oplossing van het storters probleem tegemoet, mocht uw procedure tot het door u geclaimde resultaat leiden dan betaal ik u graag de aanbrengkosten overigens.
  Ik neem aan dat wij de vorderingen per ingezonden stukken tegemoet mogen zien.
  Ik had al eens aangegeven dat wat men ook moet betalen op de officiële stortplaats dat hebzucht en/of luiheid zullen blijven zegevieren, maar ik ben toch blij als u het via die invalshoek gaat proberen aan te pakken, want dat mogen wij nu toch wel van u verwachtten toch?
  Des te meer ruchtbaarheid aan het “nationale vuilstort probleem” des te beter, ik ben u er op voorhand dankbaar voor. Of doet u verder toch liever maar niets behalve hier dan commentaar te leveren op hen die een ander traject volgen, terwijl u de oplossing claimt te hebben.

 3. Loko Loko Noge evn en de inwoners van de wijken die last hebben van de rook zijn er zelf de schuld van, want dan hadden ze maar geen vuil moeten produceren of zo, is dat je volgende opmerking? Jij praat uit een luxe positie die rook en stankvrij zal zijn en volgens mij begrijp je er geen bal van waar je tegen oploopt als je hier aan begint. Wat doe jij er tegen??

 4. Heeft de eigenaar van Koraal Tabak een vergunning om op zijn terrein een vuilstort te hebben. Nee. Dan heel simpel. Hij wordt gesommeerd al het afval op te ruimen en af te voeren naar MalPAis. Waarom omdat hij verantwoordelijk is voor zijn terrein en ervoor moet zorgen dat deze niet toegankelijk is voor dit soort praktijken. Als alle landeigenaren dit gaan doen, hun terrein afsluiten dan gaat iedereen naar de daarvoor ingerichte stortplaatsen.

 5. @Rene, met een Kort Geding kan de stort van vuil op Koraal gestopt worden. Een beetje goede advokaat wint zo’n zaak gemakkelijk. Echter de heer Rene wilt zijn portemonnaie niet trekken om een advokaat te betalen. Dat moet kennelijk iemand anders doen. Maar Rene wilt wel klagen en nog eens klagen.
  Net zoals Rene zich geen advokaat kan veroorloven, zo kunnen vele mensen zich niet veroorloven om op Malpais te storten. En daarom dumpen zij hun sushi in Rene’s achtertuin, want die doet er toch niets aan.

 6. OPruimaktie organiseren door Amigu di Tera misschien? Food for thought?? Of levert dit voor hen niets op, ??

 7. Even “terug naar af” want BASIS voor het probleem ligt bij “het individu” en de ASOCIALE MENTALITEIT.

  Hoe vaak zie je niet een etensbak het raam uitvliegen van rijdende auto’s/trucks …….. DAAR begint het probleem.
  DE ASOCIALE MENTALITEIT van “het individu” op dit eiland !!!!!
  Als “mijn straatje/tuin/huis/auto” maar schoon is kan mij de rest geen R**T SCHELEN ……tog lieve inwoners van Kòrsou !!!!!
  VERANTWOORDELIJKHEID voor een schoon leefbaar Kòrsou neem je SAMEN en begint bij de INSTELLING/MINDSET van JEZELF en je kids !!!!

 8. @ Beer,
  Mogelijk komt het wat onvriendelijk over, ik heb inderdaad een redelijk duidelijke “toon” betreffende dit soort zaken. De overheid probeer ik al meer dan 1 ½ jaar te bewegen om wat te doen, maar dan hebben we geen pek, en morgen weer geen veren.
  Verouderde wetgeving en mensen aanspreken op een klein eiland speelt ook mee denk ik. Heb zelfs een auto ter beschikking gesteld toen men aangaf daar niet over te beschikken.
  De wetgeving aanpassen is inderdaad de oplossing zou je denken, er zijn echter redenen tegen een goed functionerende milieu wetgeving te bedenken, niet door mij, maar door hen die de huidige status quo wel best vinden. Ik denk niet dat ik de plank hier ver mee mis sla.
  Overigens is de verouderde wetgeving na de regerings wisseling weer op de plank blijven liggen en niet meegenomen in een revisie/beschouwings traject.. Jammer, het zou dit land een duidelijk handvat kunnen geven om milieudelicten aan te pakken, men heeft er weer niet voor gekozen denk ik dan maar.

 9. @ Loko Loko,

  Bakhuis heeft aangegeven de stort te sluiten. Dus ga over verdere vervuiling op andere plaatsen maar naar Bakhuis toe. Je hanteert een drogredenatie, want bij sluiten is ook Bakhuis niet verantwoordelijk voor porkeria elders.

  Verantwoordelijk zijn de mensen die het tarief niet willen betalen wat er nu eenmaal voor staat op Malpais. Ik heb nog nooit een stuk gelezen over de kosten, nog nooit een verband gezien van “aannemers” die dit kenbaar maakten en zich er tegen gingen verzetten.
  Verantwoordelijk zijn dus die mensen die te belazert zijn om naar Malpais te rijden, te betalen en wat aan de kosten te doen.

  Vraag mij niet om begrip voor ander situaties, die net als deze dus worden veroorzaakt door hun hebzucht en luiheid. Men wil graag als het even kan voor niets alles kwijt raken en het is en zal ALTIJD te duur zijn. Zo zit de mens nu eenmaal in elkaar. Men zal het blijven hanteren als een lam excuus voor illegale stortingen.

  Bakhuis is wel verantwoordelijk voor de tienduizenden tonnen aan stinkend en rokend vuil op zijn terrein, waar hij goed geld aan heeft verdiend over de ruggen van degenen die daar nu de stank en de rook van mogen blijven ondervinden omdat het zogenaamde “puin” in brand staat in die gigantische hoeveelheid rotzooi die daar ligt.

  Als er niets meer wordt bijgestort neemt het nog steeds niet de broeibrand en de stank en rook daarvan weg. Er ligt daar nog voor jaren stankoverlast voor de omgeving, storten vindt daar al plaats vanaf (gedocumenteerd) 2009 en onofficieel al eerder.
  Bakhuis zal in de buidel moeten tasten en er wat aan moeten doen.

  Je zult wel weer stellen dat ik het nog steeds niet begrijp, je hebt gelijk, want ik weiger begrip op te brengen voor dit soort situaties.

  Ik ga mijn tuin doen, de wind staat pal oost, dus gunstig voor deze wijk, daar staat tegenover dat een ander wijk nu dus onder de stank ligt.

 10. Jullie praten allemaal te onvriendelijk tegen elkaar, terwijl je het wel eens bent.
  Volgens mij is het eneige wat van belang is dat de overheid handhavend gaat optreden.
  Dat betekend gewoon een forse boete zetten op illegale stort, dus ook bij Koraal Tabak en overal op elke stoep bij jou en mij voor de deur.
  Als je de boete hoger maakt dan de stort op Malpais dan ben je er uit toch?
  Alleen de pakkans groot maken, maar dat is te doen als er op de vaste stortplaatsen een agentje gaat posten met een fototoestel en als verder alle burgers ook foto’s maken van illegale stortpraktijken. Ambtenaren genoeg lijkt me om dit uit te voeren en het verdient zichzelf dubbel terug: meer geldinkomsten via de boetes en men zal dan wel naar Malpais gaan, dus een schoner eiland.
  Menselijk gedrag is namelijk wel te beinvloeden door geld.
  Maar ik sta elke dag versteld van de “onmacht” van de overheid hier…….

 11. Elke potientiele vuilstoprtplaats voorzien van een camera en afschrikwekkende boetes uitdelen van duizenden guldens.

 12. @Rene & SNaptniet, jullie snappen het nog niet.
  Koraal Tabak wordt gestopt en ergens anders wordt er toch gedumpt. Het probleem verplaatst zich van de ene locatie naar de andere. Men kan met een Kort Geding inderdaad gedaan krijgen dat Karaal Tabak gestopt wordt. En wat dan? Als men het niet kan betalen, gaat men niet naar Malpais, maar dumpt de sushi ergens anders.
  Rene wilt Bakhuis straffen. Wie gaat hij straffen wanneer op publieke, of particuliere niet afgesloten terreinen, door onbekenden afval gestort wordt?
  Ik herhaal : SELIKOR is het probleem en daar moet de oplossing gezocht worden. Tot dan blijft Rene in de shit zitten. Koraal Tabak dicht, dan gaat ergens anders mensen in de shit zitten. SNaptniet, snap je het nu of niet?

 13. Wat ik niet begrijp is dat mensen zo lang wachten met rechtzaken. Daar zijn rechtbanken voor. Zoveel kost het niet, kort geding 700 NAF. Als die accomodaties last hebben van klachten van klanten tesamen met wat gepubliceerd is dan is een rechtszaak inclusief claim , niet al te moeilijk tegen Bakhuis. Wat is zijn verweer? Edelachtbare, ik mag een illegale vuilstort runnen?

 14. @ Loko Loko,
  We zouden nu begrip moeten gaan tonen voor de aannemers en de landeigenaar lees ik in je episteltje, en de stort aldaar moet dan nog maar niet verboden worden omdat men misschien dan naar Playa Canoa gaat als de prijzen zo blijven, dus voorlopig maar even zo laten totdat ..???
  Nou ik heb nieuws voor je, de aannemers en de landeigenaar die lossen hun eigen problemen maar op, en daar staan voldoende manieren hun voor ten dienste. En als dat niet lukt dan hebben ze pech gehad, net zoals dat wij nu al ik weet niet hoe lang pech hebben door hun toedoen.

  Jouw redenatie gaat volkomen voorbij aan de hebzucht van zowel de aannemers als ook de landeigenaar, al zou Selikor slechts 25 gulden kosten voor een truck dan komt men nog naar elders om het voor 10 gulden te mogen neerdonderen. Neem rustig van mij aan dat het gros van die aannemers die bij Bakhuis minder betalen, het volle pond bij de klanten in rekening brengt. Deze mensen vinden het helemaal niet erg dat Selikor duurder is, dat is namelijk hun eerste verdienste, en daarom gaan ze er ook nooit over praten. Daarnaast wordt er onder de noemer van puin, alles gestort wat er ook maar te storten is, en het heeft weinig tot zeer weinig met echt puin te maken waar Bakhuis over claimt het te willen gebruiken. Het is gewoon een ordinaire stinkende en broeiende landfill.

  Niets maar dan ook helemaal niets rechtvaardigt het om over de ruggen van de mensen hier in de woonwijken, onze stoep dus, geld te verdienen en ze in de stank en de rook te zetten. Er lijden ook bedrijven schade van, hun klanten blijven weg of willen hun geld terug als het weer eens volledig uit de hand loopt zoals vorig weekend. Hierbij denk ik aan restaurants, eetcafe`s, enkele resort`s, tennisbaan. Wat denk je, dat die aannemers en Bakhuis ook met hun rekening houdt of ze compensatie aanbiedt? Niet dus, waarom zouden anderen dan wel met hun rekening moeten houden?

  En dan gaat men nog lopen janken dat het de schuld van anderen is, de arme landeigenaar, hij kan er niets aan doen, nou ik heb ze wel eens beter gehoord. Hij is en blijft verantwoordelijk voor alles wat er op zijn terrein gebeurt, hoe hij het ook draait of keert. Aan eigendom zitten niet alleen rechten vast maar ook plichten, niet alleen lusten, maar ook lasten. Daarnaast heeft niemand er het recht toe vanwege de activiteiten op zijn terrein overlast te mogen veroorzaken voor derden.

 15. @Tuna en Rene, als mensen geen geld hebben om de dure stortprijs van Selikor te betalen, zoeken zij een alternatief. Als de stort op Koraal Tabak verboden wordt, dan gaat men op andere plaatsen, zoals o.a. Playa Canoa en andere plekken in de mondi, of op jullie stoep, hun troep dumpen.
  Selikor moet eens gaan praten met de vervoerders en verhuurders van dumpsters om gezamelijk tot een oplossing komen. Als een monopolist zoals Selikor onredelijk prijzen vaststelt, dan vindt de klant wel iets anders. En wij, de gewone burgers zijn de dupe. Selikor en de overheid zijn het probleem! En niet de eigenaar van Koraal Tabak en de aannemers.

 16. @ Loko Loko, ik vindt de posting van Rene wel een aardige. Jij praat vanuit de positie van een ondernemer lijkt het, ik vanuit de positie van slachtoffer, er is geen discussie mogelijk als je in deze positie zit.
  Die troep hoort daar niet gestort te worden welk argument er ook aangedragen wordt.

 17. @Rene, een nog vreemdere redenatie: Selikor verhoogt de prijs van f. 30 per ton naar
  f. 300,– per ton. Dan kan Bakhuis ook zijn prijs van f. 50,– per truck verhogen naar f. 500,– per truck. Dan gaat niemand meer bij Koraal Tabak dumpen en krijgt meneer Rene en vele anderen inderdaad het vuil op hun stoep gedumpt.
  Moraal van het verhaal: vuil storten op Malpais is te duur !!!

 18. @ Loko Loko,

  Blij te lezen dat je het niet met die vuilstort op Koraal Tabak eens bent, maar je houdt er wel en vreemde redenatie op na om het wat te vergoelijken.

  Selikor heeft een standaardprijs, die is niet per truck maar per ton, het zei zo. Als dat te duur is dan moet men dat aanpakken en het niet als argument gebruiken om maar minder te hoeven betalen en dus dan maar illegaal bezig te gaan.

  Ik zal zo vrij zijn om de vraag die je aan Tuna stelt ook te beantwoorden, of ik 500 legaal, dan wel 50 gulden voor illegaal dumpen zou betalen. Ik zet jouw redenatie nog even verder door, door te stellen dat ik 50 gulden ook teveel vind, dus gooi ik het bij jou op de stoep want dat is gratis !

  Voel je hem een beetje? Ruiken doe je het nog niet dat duurt eventjes. Wij hier ruiken het wel en al heel lang en het ligt hier zo goed als op onze stoep. De landeigenaar verdient aan deze porkeria en wij…. Vuil gooi je weg op de daarvoor bestemde plek. Alle andere argumenten doen niets ter zake, zo simpel is het.

 19. Maak van het eiland een vuilnisbelt! Das toepasselijker!

 20. @Tuna, ik praat de vuilstort op Koraal Tabak niet goed. Ik ben er ook tegen. MAAAR, er dient wel een redelijk geprijsde alternatief te zijn. Malpais is te duur voor de grote dumptrucks en voor mensen die grote en zware afval kwijt willen. In plaats per ton te berekenen, zou Selikor een vaste prijs moeten hebben voor trucks ongeacht het gewicht. Bijvoorbeeld f. 100,– per truck, dan weet men tenminste voordat men gaat storten wat de kosten zijn, en is het betaalbaar. Als U de keuze heeft tussen f. 50,– gulden op Koraal Tabak en f. 500,– op Malpais, wat zou U doen?

 21. @ Loko Loko
  Zo is er voor alles wel een reden te bedenken, maar het feit blijft dat maipais de officiele dump is en niet koraal tabak. Het komt neer op winstbejag en te bedondert zijn om de gewone prijs er voor te betalen. Meer niet

 22. Wat willen we nu, elk stukje mondi is een potentiële vuilstort. Het begint bij onszelf, als we het te duur of te lastig vinden om naar Mal Pais te gaan met ons grof vuil en het zelf ergens dumpen kunnen we van bedrijven en overheid niet een ander gedrag eisen.

 23. Afgelopen nacht weer wakker van de stank, ik vraag me af hoe de familie Bakhuis het zou vinden om het idee te hebben dat er een volle sushi truck bovenwinds van je huis staat te stinken en maar niet weg wil rijden.

 24. Niet alleen mensen uit de buurt staan bloot aan de schadelijke rook. Tot in Sunset komt die zeer schadelijke rook. Zie ik het verkeerd of interesseert de overheid de gezondheid van haar (belastingbetalende!!) inwoners gewoon compleet NIETS?
  Zo’n mooi eiland, maar vol met vervuiling in de lucht, op de grond, in de grond, in het water…..
  en in mijn lijf!

 25. In de Amigoe van 12-12-12 staat een artikel onder de noemer: Familie stopt puinstort Koraal Tabak voorlopig.

  http://www.amigoe.com/curacao/139246-familie-stopt-puinstort-koraal-tabak-voorlopig

  In dit artikel wordt bij monde van de heer Berto Bakhuis het nodige aan onzin opgelepeld betreffende deze “puinstort”. Eigenlijk kan men er helemaal niets aan doen en het zijn derden die dit veroorzaakt hebben enz. Er wordt door hen alleen maar puin gestort en meer van dit soort bladvulling. Het vuil is nu begraven en afgedekt dus moet het nu wel goed zijn, of woorden van die strekking. In een ingezonden stuk in de Amigoe d.d. 14-12-12 verwijs ik het commentaar van deze man in het krantenartikel naar de vuilnisbak. Zie onderstaand.

  http://amigoe.com/ingezonden/30-ingezonden/139520-landfill-koraal-tabak

  ———-
  Landfill Koraal Tabak
  vrijdag, 14 december 2012

  Heb zojuist het stuk in de Amigoe van 12-12-‘12 gelezen met als kop: Familie stopt puinstort Koraal Tabak … gevolgd door het onheilspellende woord ‘voorlopig’.

  http://www.amigoe.com/curacao/139246-familie-stopt-puinstort-koraal-tabak-voorlopig.

  Op 26 juli 2011 werd er ook al ‘gestopt’, ook toen na een gigantische hoeveelheid klachten van stank- en rookoverlast. De toegangswegen naar het terrein direct rond het landhuisje werden voorzien van een door vrachtwagens aangedragen hoeveelheid aarde, opdat er wallen ontstonden zodat er niemand meer vuil kon storten. Na verloop van tijd waren deze versperringen weer ‘verdwenen’, en de stortplaats groeide weer vrolijk door en de overlast lag ‘s avond in eerste instantie (met minder wind) als een stinkende deken over de wijken. We konden er weer van ‘genieten’.

  Het lijkt uit het stuk in de Amigoe ook dat het eigenlijk allemaal de schuld van derden is als ik het zo lees. Sorry maar daar ga ik niet in mee. Heel duidelijk is het, en met welke hoeveelheden daar tegen betaling en open en bloot tijdens ‘kantooruren’ werd gestort, voor een deel door trucks die weer vol met diabaas het terrein verlieten.

  Het zou dus om alleen maar puinafval gaan lees ik. Vreemd maar ik heb puin nog nooit zien branden, noch daar broeibranden in zien ontstaan. Een ieder die de trucks op dagelijkse basis voorbij heeft zien komen weet wat er wel, en ook in zit. Dat de branden aangestoken worden dat is ook zo’n verhaal om het allemaal wat beter te laten klinken dan dat het is volgens mij. Het zal misschien wel eens gebeurd zijn, maar de broei die in deze geweldig grote landfill zit, is de hoofdoorzaak. Ook de brandweer spreekt hier over een broeibrand welke door het maar blijven storten van brandbare materialen kans ziet om naar buiten te treden, vooral indien aangeblazen en dat hebben we het afgelopen weekend weer geweten, na een paar dagen met bijzonder weinig wind volgde ineens weer volop wind en het was wéér prijs.

  Laten we alstublieft volwassen blijven en niet met onzinverhalen aankomen, de stort is gewoon verkeerd uitgepakt en is nu een groot probleem geworden voor de omliggende woonwijken, maar ook voor de verantwoordelijke landeigenaar ! En we zijn er voorlopig nog niet vanaf ben ik bang, want de broei/brandlucht is nog steeds aanwezig ten teken van de inwendige ‘brand’ in deze gigantische berg. Als daar ooit een puinbreker komt zoals wordt gesuggereerd, zet er dan maar een vuilsorteermachine voor, want anders loopt die puinbreker absoluut vast in de aangeleverd gestorte rotzooi welke daar tegen betaling als zogenaamd ‘puin’ ook gestort is.

  Rene van den Berg
  ———–

  Zolang deze gigantische hoeveelheid “zogenaamd puin” daar ligt in de vorm zoals deze daar nu aanwezig, zal er broei blijven optreden en zullen de woonwijken dus in de stank en rook blijven zitten, dat is inmiddels wel zo klaar als een klontje en dat is de heer Bakhuis op Zaterdag 23 juli 2011 ook meegedeeld door de brandweer, welke hij overigens zelf gebeld had naar aanleiding van ook toen een gigantische hoeveelheid klachten. De Familie Bakhuis is dus heel goed op de hoogte van wat er speelt en de overlast die er door wordt veroorzaakt.

  De meest voor de hand liggende oplossingen die ik als leek kan verzinnen zijn
  :
  A; Het brandbare materiaal wat daar tegen betaling gedumpt is scheiden van “het puin” en dit af te voeren naar de plek waar het wel thuishoort te weten de landfill Malpais.

  B; Deze gigantische hoeveelheid zorgvuldig af te dekken met zand (geen diabaas) opdat zuurstof toetreding naar de brand/broeihaarden niet meer kan plaatsvinden.
  En dat betekent niet, zoals nu is gebeurt een laagje op de bovenzijde maar een metersdikke laag ook op de zijkanten van deze broeiende stinkende landfill, in de hoop dat er een verstikkende werking vanuit gaat.

  Hoe je het ook draait of keert, de landeigenaar is te allen tijde verantwoordelijk voor wat er op zijn terrein gebeurt en de effecten die dat met zich meebrengt, het argument dat er een vergunning is voor een steenbrekerij en dat deze het nodige zou rechtvaardigen snijdt ook geen hout, aangezien ik nog nooit een vergunning heb gezien waarin opgenomen is dat het toegestaan zou zijn om overlast voor de omliggende wijken te mogen veroorzaken.

  Bureau milieu zaken heeft mij op 12-12-12 toestemming gevraagd om hetgeen ik hen in de loop der tijd heb toegestuurd door te mogen sturen naar de officier van justitie. Ik heb daarin toegestemd. Ik weiger te accepteren om nog langer in de stank te moeten zitten terwijl een ander er aan verdiend en er geen bal aan doet om de overlast te voorkomen.
  Dit is een situatie waar men geen “onderzoek” meer naar hoeft te doen aangezien dit al jaren speelt en al zo vaak aan de orde is geweest en bekeken, het is absuluut volkomen duidelijk wat er aan de hand is.

 26. Selikor berekent NAf. 30,– per ton. Een dumpster weegt al snel 10 ton, dus f. 300,– stortgeld, vermeerdert met huur dumpster en vervoer naar landfill = NAf. 500,–.
  Dumpen op Koraal Tabak kost totaal f. 200,– .
  Dus Bezorgde Bewoner, snapt U het nou? Wat wilt U betalen? Kritiek leveren is gemakkelijk, maar als U de portemonnaie moet openen gaat U ook anders zingen.
  Landfill is gewoon te duur! En men weet niet van te voren wat een dumpster weegt, dus hoe moet de verhuurder een prijs bepalen voor het dumpen van Uw sushi? Als hij na het dumpen op de landfill bij U komt met en torenhoge rekening, dan weigert U te betalen en is hij de klos.
  De dump op Koraal Tabak is er omdat het beleid van de overheid en Selikor niet deugt.

 27. Wat ik, als ju di korsou, niet snap is waarom zou je als bewoner je eigen eiland, je achtertuin, zo willen vervuilen? Zijn we zo porko geworden?
  Het wordt weer tijd dat t lied van darwin greg weer gedraaid gaat worden, chang’e porko!
  Er moet iets aan veranderen!! Niet alleen de eigenaar van t terein moet iets actiefs doen, behalve geld vangen voor het verzieken van ons dushi korsou. Maar ook de bedrijven en mensen die komen storten!
  Aan een ieder die dit leest, als je mensen, pickups, vrachtwagens ziet dumpen, maak foto’s en laten we deze porkos bekend maken.
  Beter nog, laten we het vuil voor hun huis storten….!!

  Als laatste, de bewoners in de buurt, het gaat hier om schadelijke stoffen! Denk aan je gezondheid en aan die van je kinderen…. Deze rook is niet goed en zeer schadelijk.
  Informa bo mes!