• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Naar verwachting wordt president-commissaris Oswald van der Dijs donderdag uit zijn functie ontheven. Komende week zijn er twee aandeelhoudersvergaderingen bij Aqualectra, zo bevestigde interim-minister José Jardim gisteren tijdens de persconferentie van de ministerraad.

“De eerste vergadering gaat over het ontslag van Van der Dijs. Wij hebben hem gevraagd om te reageren op de punten die wij naar voren hebben gebracht en tenzij er nog aanpassingen zijn, wordt Van der Dijs donderdag ontheven uit zijn functie”, laat Jardim desgevraagd weten.

Quickscans
“De regering heeft op basis van quickscans uitgevoerd door Stichting Overheidsaccountantsbureau (Soab) het besluit genomen om Van der Dijs te ontslaan, niet op basis van geruchten”, benadrukte de minister. Van der Dijs kwam niet opdagen tijdens een Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AvA) en werd toen uitgenodigd om bij de Raad van Ministers uitleg te komen geven, maar na ongeveer een half uur liep Van der Dijs weg.

Besluit
“Toen heeft de regering het besluit genomen, ook omdat hij niet langer het vertrouwen had van de Raad van Commissaris, om hem uit zijn functie te zetten”, legt Jardim uit. Een andere reden voor het ontslag is het rapport van Soab waaruit is gebleken dat de overdracht van CRU (voorheen BOO-centrale) niet conform het wettelijk kader heeft plaatsgevonden en ook niet in het belang van Aqualectra. De Stichting Bureau Toezicht en Normering Overheidsentiteiten (SBTNO) heeft laten weten geen bezwaar te hebben tegen het voorgenomen ontslag. “We wachten de AvA van donderdag af om het definitief te maken”, aldus Jardim.

9 reacties op “‘Ontslag Van der Dijs donderdag definitief’”

 1. Weg ermee.

 2. Mafioso Van Der Dijs is mentiroso Schotte z’n officiele by-side’s schoonvader…..
  Pffff did somebody say bananenrepubliek?!

  Shame, shame, shame!

 3. Langzaam maar zeker sluit het net rond de vermaledijde familie Van der Dijs en aanhang. Het is mij een waar genoegen om te zien dat de dynastie uiteen valt. Nu Schotte zelf nog op het schavot.

 4. @Henk, Schotte is zowiezo al niet zo trouw aan zijn schatjes.. trouwens hij is nog steeds getrouwd met mw Salas en Cicely is zijn officiele byside.

 5. @henk van Roo

  Schotte heeft misschien wel een oogje laten vallen op de dochter van Wiels. Niets is Schotte te dol! Hahaha. Cicely kan moven met dank voor haar aanwezigheid die niet bracht wat hij ervan verwachtte…..

 6. Schotte kan op zoek naar een nieuwe schoonvader! Toen het imperium van zijn vorige schoonvader, Richard Salas, instortte was Schotte razendsnel weg bij diens dochter.

  Nu het gedaan is met van der Dijs zal dochter Cicely ook wel ingeruild worden voor een exemplaar met een vader waar wat te halen is.

 7. Meteen dit ook strafrechtelijk aanpakken!

 8. was hij een marionet of een marionettenspeler??????????

 9. mag toch wel hopen dat de rekeningen geblokkeerd worden en dat ze een uitreisverbod krijgen tot dat alles is onderzocht en is op gelost.
  Als je iemand ontslaat dan gaat het wegens niet functioneren en dar is dan een verslag van. of je word ontslagen wegens fraude , diefstal of werkweigering. Dus als ik dit lees dan zal invoorlopige hechtenis niet mis zijn.