• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – ‘Doemdag’ is vandaag gewoontjes begonnen. Sommige mensen waren bang dat op 21 december de wereld zou vergaan. In Australië is daar vooralsnog weinig van te merken. Veel Australiërs zeggen op Twitter dat ze er nog gewoon zijn. Australiërs grappen op de berichtensite over het einde van de wereld.

Ze biechten hun heimelijke genoegens op onder de noemer #EndOfTheWorldConfessions, de populairste hashtag in Australië rond 09.00 uur (Nederlandse tijd). Zo biechten sommige vrouwen hun liefde voor een of meerdere mannen op. Anderen bekennen dat ze hun familie missen.

Bekentenissen
Vanuit de hele wereld worden bekentenissen getwitterd, die lang niet allemaal even fraai zijn. Sommige twitteraars biechten op dat ze vroeger klasgenootjes of leraren hebben gepest. Bovendien lijken niet alle bekentenissen even serieus bedoeld. Zo zegt Skylar Houle dat hij soms graag vuilniszakken vult met gelatine, erin kruipt en doet alsof hij een ongeboren foetus is. Ene Karisse zegt dat ze haar lichaam insmeert met vaseline en doet alsof ze een naaktslak is. Janeesa Zamora waarschuwt haar medetwitteraars daarom voor hun digitale confessies, want ‘we zijn er morgen allemaal nog’.

Feest
Ook in andere landen waar ‘doemdag’ al eerder begon dan in Nederland, is weinig aan de hand. Veel mensen dachten dat al en hebben het voorspelde einde van de wereld dan ook aangegrepen voor een goed feest. In onder meer Melbourne, Kuala Lumpur en zelfs in een atoombunker in Moskou zijn themafeesten gepland.

Niburu
Het verhaal rond ’21-12-2012′ is begonnen met de bewering dat de mythische planeet Niburu op weg is naar de aarde. Een catastrofe was in eerste instantie voorspeld in 2003. Toen er niets gebeurde, schoof de voorspelling door naar 2012, waar ze werd gekoppeld aan een interpretatie van de kalender van de oude Maya’s die zou wijzen op het einde der tijden.

© ANP, alle rechten voorbehouden

6 reacties op “‘Doemdag’ gewoontjes begonnen”

 1. It’s not the end of the world.

  Just the end of teh week.

  Have a good weekend people!

 2. Als de wereld vergaat, dan geldt dat nog niet voor Curacao, wij zijn altijd te laat met wat voor soort happening dan ook.

 3. @Braindon,

  dan moet ze wel prachtige nagels nu hebben.
  maar het blijft een vlag op een modderschuit.

 4. We hebben regering Schotte overleefd.. hoe erger kan het nog worden?

 5. Alleen voor Stella van Rijn vergaat vandaag de wereld!

  Die zit al 3 maanden thuis haar nagels te lakken.

 6. Ik doe bij deze ook een voorspelling – en wed op mij-:
  Net als het Franse dorp Bugarach blijft onze Klip ook bestaan 😉