• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Secretaris-Generaal van het ministerie van Algemene Zaken Stella van Rijn stapt naar de rechter. Zij klaagt de regering van Curaçao aan omdat de interim-minister van Algemene Zaken Stanley Betrian haar deze week de toegang tot het ministerie heeft ontzegd.

 

“De minister heeft hiervoor geen enkele rechtsgeldige reden”, zegt Van Rijn. “Sterker nog, in de toegangsontzegging is door interim-minister Betrian niet eens een reden aangegeven”. Tegenover de media heeft Betrian inmiddels verklaard dat de vermeende politieke kleur van Van Rijn de reden is voor de toegangsontzegging.

Wetgeving
Daaruit blijkt volgens Van Rijn dat interim-minister Betrian zich niet houdt aan de wetgeving waarin de rechten en plichten van ambtenaren wordt geregeld, de Landsverordening Materieel Ambtenarenrecht (LMA). ”Een minister kan een ambtenaar niet de toegang ontzeggen, alleen maar omdat hij denkt dat iemand politiek gekleurd is, en zonder dat er verder sprake is van enige verdere aanleiding of reden.”

Ontzegging
Van Rijn zit op verzoek van interim-minister Betrian betaald thuis al vanaf het aantreden van het interim-kabinet begin oktober, maar ze kreeg deze week een formele toegangsontzegging toen ze aangaf weer te komen werken nu het einde van het interim-kabinet in zicht is. Zolang een ambtenaar loyaal zijn plichten vervult, kan er geen disciplinaire maatregel worden uitgevaardigd, geeft Van Rijn aan. “Ik zal de rechter daarom verzoeken om de toegangsontzegging te vernietigen.”

17 reacties op “Stella van Rijn daagt regering voor de rechter”

 1. Ze was lid van een partij die alleen maar aan de macht kwam door het kopen van stemmen..
  Iedereen met een beetje opleiding weet nu wel wat de doelstelling van MFK is/was.
  Zelfverrijking ten koste van het stemvee, die 200 NAF kreeg voor hun stem.
  En helaas er zijn genoeg simpele zielen te vinden, die deze 200 NAF hard nodig hebben.
  ik heb de auto”s zien rijden op de verkiezingsdag met MFK vlaggetjes
  iedereen werd uit de mondi gehaald om te gaan stemmen.
  de briefjes van hondert werden ter plekke betaald voor hun stem.
  Dat is allemaal nog mogelijk in dit Koninkrijk….
  Ik hoop dat het nieuwe Taken kabinet dit gaat aanpakken en gaat zorgen voor betere controle op verkiezingsdagen.
  Ook hoop ik dat Schotte en kornuiten (o.a. Van rijn) aangepakt gaan worden door het OM.

 2. Nu Stella bekend heeft gemaakt lid te zijn van de MFK is dat andermaal een bewijs van de zelfverrijking waaraan ze zich de afgelopen jaren schuldig heeft gemaakt. Een intelligent mens, en enige intelligentie kan Stella niet ontzegd worden, wordt geen lid van een partij die wordt geleid door een mafioos en en ongeschoolde wanbetalers met strafblad minister laat worden.

  Martin Martina uit de mondi kun je nog vergeven dat hij MFK stemt, maar als je als wezen behept met een redelijke intelligentie op deze partij stemt dan doe je dat uit machtswelliust of zelfverrijking.

  Schande Stella, schaam je diep.

 3. Ja geniet toch van je vakantie. je krijgt doorbetaald en als de volgende regering als de macht is ga je gewoon weer werken.

  @M Montreux
  Volgen mij was MFK toch heel duidelijk pro DAE, andere bestond het bedrijf niet meer.

 4. De leider van haar partij de MFK (ze is wel lid maar niet gelieerd…..?) de heer Schotte waarmee ze 2 jaar lang huis en b.. eh haard deelde, trapte in zijn periode een heleboel
  hem niet welgevallige personen uit overheidsinstellingen en verving ze door incapabele maar jaknikkende vrindjes in crime. Dus nu dat andersom gebeurt ,moet ze ook niet zeuren. Ze heeft zich zo geconformeerd aan Schotte dat ze in elk ander kabinet op welk ministerie dan ook ongewenst is. Ze heeft als hoogste ambtenaar AZ volledig haar oren laten hangen naar Schotte. Alles wat haar in vertrouwen ter ore komt wordt aan S. doorgebriefd.
  Misschien moet Brandpunt in NED eens een reporage wijden aan haar reolen en zeilen….

 5. Deze tante snapt het niet. Ze was de marionet van Shotte en de Dijsjes. Er is een tijd van gaan mevr. Van Rijn en die is nu!!,!,

 6. Beste Stella en meneer Osepa,
  Jullie hadden dit kunnen weten toen jullie je associerde met het tuig rondom Schotte. Met alle negatieve propaganda rondom Wiels, Schotte, Hakim en de rest van de corrupte idioten die in die regering zatten, had je de hand aan je zelf moeten houden.

  Maar dat deed je niet, je dacht zekker dat iedereen fan van jou was, of graeien tot dat het niet meer kan. Osepa hadden we ook al gewaarschuwd, zijn dagen als volmagtige minister waren ook meteen voorbij toen hij rariteiten van Wiels en Schotte ging verdedeging.

  Dat krijg je nou als je niet integer bent en als je als speelgoed van Schotte rond loopt.
  YWN

 7. Jammer voor Stella zal de rechter hier pas over 5 jaar een uitspraak doen. Eerst dienen de zaken van Dos Santos en de talloze zaken tegen corrupte leden van regering Schotte af worden gemaakt en dan zal ook Stella in Bon Futuro eindigen.

 8. Wat ik bedoel met mijn comment beneden is dat Stella zich misschien niet realiseert is dat als ze ze een zaak aanspant wegens ‘onterechte’ toegangsontzeggeng, dan kan de tegenpartij in reconventie ook ontslag eisen,

  (als dan toch de gang naar de rechter wordt ingezet….)

 9. Stella, je bent door de politiek benoemd en door de politiek afgeserveerd. Zo werkt het nu eenmaal op Curacao. Uiteraard zul je je gelijk krijgen bij de rechter.Er zijn meerdere casussen geweest en er is dus jurisprendentie. Allen werden door ambtenaren gewonnen. Maar het interesseert de partij aan de macht geen biet. Dit gaat ons weer een hoop geld kosten.

 10. Ik hoop dat ze haar de toegang ontzegt hebben omdat ze bezig zijn met een fraudeonderzoek naar haar. Hoe ze tijdens het kabinet Schotte heeft geplukt en het bedrijf van haar man (Insel) heeft bevoordeeld via haar positie als mediamanipulator.

  Dat zou namelijk betekenen dat ze fraude aanpakken EN dat mw schoothondje geen kans maakt in een rechtzaak.

 11. @Jan, neem Gumbs en AIVD. Gumbs heeft meerderemale keren gelijk gekregen van de rechter en toch deed regering Schotte hier niets aan!

  Koekje van eigen deeg!

 12. Ben het met Stella eens… iemand moet beoordeeld worden op zijn kennis en het geen wat hij doet. Het moet ophouden met politieke represailles. Ambtenaren moeten hun werk kunnen doen zonder bang te zijn dat ze gewipt worden als de derrieres op het pluche zijn vervangen…

 13. Stella wint voor de rechter, maar deze regering heeft haar dan toch maar buiten de handel en wandel weten te houden en daar ging het ze dus om.
  Wat een volgende regering met deze number one Schotte fan doet dat is weer van later zorg.

 14. @Braindon Elveron, het gaat er niet om wie gelijk heeft of wie jij gelijk heeft.
  Het is aan de rechter die dit aan de Wet moet toetsen.
  Wetten zijn er niet voor niets.

 15. Mevr. van Rijn heeft ons genoeg gekost, ik hoop dat de kosten van de gang naar de rechter door haar zelf worden gedragen.

 16. Ik denk dat de idiote brief van Stella naar Brandpunt al voldoende is om haar naar Klein Curacao te verbannen.

  Het is een schande dat deze dame die 2 jaar als een tam schaap achter herder Schotte heeft aangelopen nog zo lang heeft kunnen aanblijven.

  Betrian heeft volledig gelijk, hulde aan hem.

 17. @Stella: ”Een minister kan een ambtenaar niet de toegang ontzeggen, alleen maar omdat hij denkt dat iemand politiek gekleurd is, en zonder dat er verder sprake is van enige verdere aanleiding of reden.”

  Ik had de optie ‘vakantie’ gekozen als ik jou was geweest. Dunkt me dat er kilometers aanleidingen of redenen zijn te vinden. Te beginnen met de basis -zie reacties onder voorgaande VP artikelen- er is gewoon geen enkel vertrouwen (meer) in jou. Tis een gokje maar ik denk dat de rechter iets dergelijks ook gaat vinden. We wachten in spanning af 😉