CURAÇAO – Minister José Jardim en de Colombiaanse minister Mauricio Cárdenas (beiden van Financiën) gaan in beraadt over een Tax Information Exchange Agreement (TIEA). De Curaçao International Financial Services Association (CIFA) wil dat ook Double Taxation Agreements (DTAs) worden toegepast.

De belangenorganisatie is grote voorstander van het uitbreiden van het netwerk van belastingverdragen, middels TIEAs, en vooral Double Taxation Agreements (DTAs). DTAs zijn belastingverdragen ter voorkoming van dubbele belasting. De CIFA dringt dan ook sterk aan om behalve een TIEA ook te komen tot een DTA. Middels nieuwe belastingverdragen kunnen nieuwe klanten worden aangetrokken, die inbound investeringen naar Colombia via Curaçao houden.

Negatieve publiciteit
Door de financiële problemen rond Interbolsa, de grootste beurshandelaar van Colombia, is ook het aan de Curaçaose beurs DCSX genoteerde investeringsfonds van Interbolsa, Premium Capital Appreciation Fund in Colombia negatief in de publiciteit gekomen. CIFA betreurt dit en wil benadrukken dat Curaçao een moderne en transparante jurisdictie is. De Curaçaose financiële instellingen, trust bedrijven en funds administrateurs staan onder strikt toezicht en er is internationaal geaccepteerde wet- en regelgeving waaraan moet worden voldaan. Daarnaast is de jurisdictie OECD (Organisation for Economic Cooperation and Development) en (C)FATF (Caribbean Financial Action Task Force) compliant. “De tijden dat Curaçao kon worden gekwalificeerd als belastingparadijs liggen reeds ver in het verleden”, zegt voorzitter Etienne Ys.

www.versgeperst.com