• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Aangezien de nieuwe regering voor 2 januari wordt ingezworen, laat de demissionaire interim-regering de behandeling van de begroting van 2013 over aan het nieuwe kabinet. Dit zegt Statenvoorzitter Mike Franco tegenover Versgeperst.com. De vergadering is verzet naar 7 januari.

“Verschillende Statenleden hebben aangegeven dat zij meer tijd nodig hebben om zich te buigen over de begroting van 2013”, zegt Franco. “Verder heb ik van de formateur begrepen dat screening bijna klaar is en dat de nieuwe regering op korte termijn wordt ingezworen. Het interim-kabinet heeft laten weten de verdediging van de begroting liever over te laten aan het nieuwe kabinet.”

Taak
De begroting voor 2013 is deels opgesteld door het interim-kabinet. “Het was niet hun taak om de begroting op te stellen, de interim-ministers hebben al een aantal weken geleden laten weten dat zij met vijf ministers niet een begroting kunnen opstellen”, aldus de Statenvoorzitter. Op de vraag wat het betekent dat Curaçao het nieuwe jaar begint zonder een begroting, antwoordt Franco dat daar in de wet voorzieningen voor zijn. “In dit geval worden de uitgaven in januari gebaseerd op de begroting van 2012.”

Uitstel
MFK-fractieleider Gerrit Schotte stuurde dinsdag een brief aan Franco, met het verzoek om de vergadering uit te stellen. Volgens Schotte, had de Statenvoorzitter zelf kunnen inschatten dat er te weinig tijd was voor de behandeling van de begroting. “Ik heb hem daarin gelijk gegeven. Ik heb het zo ingepland omdat de begroting geen ‘nieuwe’ is, het komt grotendeels uit de periode van zijn kabinet. Ik dacht daarom dat men sneller door de begroting kon komen aangezien het bekend is voor ze.”

Reces
Nu de vergadering verzet is, heeft Franco het reces van de Staten verlengd. “Ik had het kortste reces ingepland, van 30 december tot en met 6 januari. Dit heb ik verlengd van 24 december tot en met 6 januari.” De Statenvoorzitter zegt dat het reces geen vakantie is maar dat de Statenleden in die periode geen rekening hoeven te houden met Statenvergaderingen.

1 reactie op “Kabinet laat begroting over aan nieuwe regering”

  1. Hoeveel tijd hebben de ministers dan om zich in te werken, er wat van te vinden en het dan te verdedigen en dan plaats te maken voor een politiek kabinet? Denk dat Schotte dus nu tijd genoeg heeft…Zou niet graag minister zijn die dit mag gaan doen.