CURAÇAO – De ontslagvergoeding voor de vertrekkend algemeen directeur van de Wereldomroep is buitensporig hoog. Dit schrijft staatssecretaris Sander Dekker van Media vandaag in een brief aan de Tweede Kamer. Algemeen directeur Jan Hoek krijgt een vergoeding van 1,1 miljoen euro.

Na een dringend verzoek van Dekker en zijn voorganger heeft de raad van toezicht met de directeur afgesproken de ontslagvergoeding terug te brengen naar 800.000 euro. Ondanks de verlaging is het bedrag volgens Dekker nog steeds ‘te hoog en daarmee ongepast en onwenselijk’.

© ANP, alle rechten voorbehouden

6 reacties op “‘Vertrekpremie bij Wereldomroep veel te hoog’”

  1. Paisanos, jullie doen alsof deze vertrekpremie ten laste van onze begroting 2013 komt. Maken jullie je nu eens druk over al die oprotpremies die onze eigen regering in 2011 en 2012 heeft en nog moet uitkeren en dat ZIJN onze centen en ja het klinkt afgezaagd maar daarom niet minder waar, Gerrit bedankt.

  2. hoe lang had wereldomroep afdeling curacao nog door kunnen gaan met een extra 1,1 miljoen Euro?

  3. @ Ruwensly. Omdat het vertrek niet zijn schuld was en omdat het in 2001 al contractueel was vastgelegd. Juridisch niets aan te doen.

  4. @Ernst, Zo gaan bedrijven naar de bodem van de zee omdat men miljoenen betalen aan zgn vertrekbonussen van vaak falende bestuurders.

  5. Kan iemand mij uitleggen waarom deze meneer een vertrekpremie krijgt????

  6. En dan moest de wereldomroep weg uit de West omdat het te duur was.

    Maar wel 2,500,000 florin aan een directeur kunnen meegeven?