CURAÇAO – De vaste commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport in Nederland heeft een mail ontvangen waarin een inwoner schrijft dat zij van plan is op Bonaire te gaan wonen. De Kamervoorzitter heeft naar aanleiding hiervan op 11 oktober een brief gestuurd naar minister Edith Schippers.

In de mail vraagt de vrouw om meer duidelijkheid over hoe het in haar geval met de zorgverzekering is geregeld op Bonaire. In een brief aan de Kamervoorzitter laat de minister weten dat het College zorgverzekeringen de vrouw al heeft gemeld dat de zorgkosten die zij op Bonaire maakt niet door de Nederlandse Zorgverzekeraar kunnen worden gedeclareerd.

Aparte zorgverzekering
“Per 1 januari vorig is er op de BES-eilanden namelijk een aparte zorgverzekering ingevoerd”, schrijft Schippers. “Deze zorgverzekering dekt wat in Europees Nederland in de basispolis zit, een deel van wat er in de aanvullende verzekeringen zit en de zorg die in Europees Nederland in de AWBZ is opgenomen. Iedereen die rechtmatig op het eiland woont of werkt kan aanspraak maken op deze verzekering. De verzekering wordt uitgevoerd door het zorgverzekeringskantoor Caribisch Nederland dat op Bonaire is gevestigd.”

Zorgverzekering verhuist niet mee naar BES

1 reactie op “Zorgverzekering verhuist niet mee naar BES”

  1. Net zoals dat geldt voor mensen die op Bonaire wonen en zich in Nederland willen vestigen.