CURAÇAO – Shopliefhebbers kunnen binnenkort hun hart ophalen. Naast shoppingcenter Centro Sambil wordt er nog een shoppingmall gebouwd. Gisteren werd het startsein gegeven voor de bouw van het nieuwe winkelcentrum ‘Eden shoppers paradise’.

 
Projectontwikkelaar Triangle Group wil met deze shoppingmall een ontmoetingsplek creeëren. Een ‘stadscentrum’ waar mensen elkaar kunnen ontmoeten, winkelen en genieten van entertainment.In de mall komt een gevarieerd aanbod van winkels, serviceconcepten en restaurants.

Eden shoppers paradise
Het winkelcentrum wordt op het drukke kruispunt van de Caracasbaaiweg en de Weg naar Montaña, grenzend aan Villapark Zuurzak gebouwd. Van alle ruimtes die in het shoppers paradise beschikbaar zijn, is op dit moment al 60 procent verhuurd. Er komen tussen de 25 en 30 winkels en horeca-units. Architectenbureau Studio Acht is de ontwerper van het winkelcentrum. De opening van Eden shoppers paradise staat gepland voor juli 2014. Meer informatie over dit project is hier te vinden.

Foto’s: Eden Curaçao

21 reacties op “Banda Ariba krijgt shoppingmall”

 1. Ik heb een vraag wie is die persoon die met dit idee kwam?
  Nog een ding hoeveel mensen wonen eigenlijk op Curacao ?dat er zoveel mals worden gebouwd,straks zijn er meer winkel(malls)dan mensen
  Curaçao is geen New York of Amsterdan
  Hmm Amsterdam hier bouwen ze geen winkels meer maar huizen die leeg staan door economische CRISSSSSSes

 2. Een waterpartij ! Hoe verzinnen ze het ! Of komen de toeristen met waterscooters? Waar
  komt dat water vandaan? Ze zien hier nog geen eens kans om een rooi schoon gehouden!
  Een volkomen ondoordacht plan!,Veel beter zou zijn geweest om voor de regio Banda Riba
  een scholen complex te bouwen zodat het steeds drukker wordende verkeer op de
  Caracasbaaiweg ontlast zou kunnen worden!

 3. Als je de reklame borden ziet, met waterpartijen in het miden van de winkelruimte, dan vraag ik me af waar de parkeerplaatsen komen. Het terrein is een smalle strook langs een buitenbocht. Hoe kon ROP, met in acht neming van de voorschriften, hiervoor een bouwvergunning afgeven. Hoeveel parkeerplaatsen zijn er gepland? Is er met geld onder de tafel geschoven? Restaurants en winkels vereisen nogal wat. Kijk maar naar Salinja Galaries, een puinhoop met parkeren. Met een SUV gaat het bijna niet, zo smal zijn de parkeervakken.

 4. Wat heeft Pasman hierop te zeggen? Met McDonalds Sta. Rosaweg was hij in rep en roer.
  Komende vanuit Janthiel/Brakapoti kan men niet bij deze locatie naar binnen rijden.

 5. Kan iemand een online petiti starten om dit winkel centrum tegen te houden als de verkeers situatie niet verbetered wordt met een rotonde en of invoeg stroken

 6. Laten we wat positiever zijn over dit soort investeringen in deze zware tijden!

  Bovendien hebben de hoogwaardige resorts op Jan Thiel behoefte aan hoogwaardige faciliteiten in de buurt.

  Op dit moment moeten buitenlandse toeristen het daar doen met rommelige Chinese minimarkets, die ook nog eens geen woord over de grens spreken.En een Amerikaanse toerist die dadelijk zijn Burgerking ziet komt zeker terug.

 7. Het is ongelooflijk wat er dit jaar voor Nardy aan cadeautjes onder haar kerstboom ligt aan haar vreugdekreetjes te zien.

 8. Het gaat on de GROND en niet om die zogenaamde ” Mall. “

 9. Wiens waanidee is dit weer of zijn de zakken van enkele gezagsdragers dan wel ex-gezagsdragers goed gevuld in ruil voor de vergunningen? mensen sla de handen ineen om Banda Ariba te behoden voor nog meer doded door ongelukken en filevorming a la Nederland of nog erger!

 10. Hebben de mensen op Curacao dan zoveel geld? Ook al een sambil. steeds meer winkels met dure huren en wie gaat daar spullen kopen?

 11. Banda riba heeft absoluut behoefte aan een winkelcentrum, maar ook een goede lagere en middelbare school. In de VS iheeft men het principe van ‘zoning’ heel goed begrepen.
  Wanneer we een betere ‘zoning’ krijgen op banda riba hoeft al dat verkeer niet mee op en af de carasbaaiweg.
  De locatie van het winkelcentrum is uiterst ONGELUKkig. Evenals de dokterspraktijk en botika en UTS gebouw. Wat wel goed is dat men het gebied achter Scherpenheuvel heeft geasfalteerd.
  Men moet nu wel een rotonde bouwen en hopelijk is men zo slim om de rotonde te bouwen VOORDAT het winkelcentrum er komt. Anders heeft het verkeer geen uitwijk mogelijkheden.
  Verder is het wachten op een brug die Jan Thiel met Bapor Kibra verbind. Wanneer we daar een tol brug van maken dan betaald het zich zelf terug!

 12. De kantoorpandenbubbel van Curacao: de shoppingmallbubbel…

 13. Goeie zaak en slim idee. Dat de Caracasbaai met files kampt tijdens spitsuren is bekend. Die paar extra auto’s, die niet al dagelijks in de file stonden, kunnen er ook nog wel bij. De uitbreidingen op Brakkeput heeft onwijs meer impact wat dat betreft.

  Terugkomend op het idee: Ikzelf woon in de Oosthoek en vindt het nog steeds verbazingwekkend dat er zo weinig winkeltjes langs de weg staan voor een dergelijk groot toeristisch en woongebied als Spaans Water/Jan Thiel/Vista Royal.

  Dit gaat gegarandeert een succes worden 🙂 !!

 14. Dit is totale waanzin! Weer meer detailhandel die leeg zal staan, nog meer opstoppingen, verkeersproblemen en ongelukken op de caracasbaaiweg. Met dank aan ex minister Cooper die met een dikkere portemonee is vertrokken! Stelletje oplichters.

 15. Zo te zien hebben ze net genoeg parkeerplaatsen voor het personeel…. 🙂

 16. ik vind het een topper, verkeer wordt toch niets aan gedaan, maar het wordt dat we als bewoners van Montana iets meer krijgen dan alleen Wah Sang, dus ik vind het een super plan, wat mij betreft geheel banda riba volbouwen met dit soort zaken

 17. Dat het verkeer stropt op de Caracasbaaiweg is een feit, dat dat nog erger wordt ook, maar…….meer werkgelegenheid, meer concurrentie dus prijzen zouden kunnen zakken…..en dat de toeristen daar hun geld ook uitgeven ( in plaats van ze op Jan Thiel te laten zoals Nelli een beetje haatdragend zegt) is toch alleen maar goed? Hoe meer, hoe beter….het zou beter zijn dat iedereen eens naar het positieve kijkt in plaats van altijd maar naar het negatieve…het glas is halfvol!! 🙂

 18. Het is te hopen dat werkgieregen uit de eilands bodem ook aan de slag mogen
  Er is veel beloofd maar er lopen nog steeds teleurgestelde werkzoekende rond

 19. Shoppingmall hier shoppingmall daar, maar wie moet er dan kopen als er niets gedaan wordt aan echte werkgelegenheid? Waar blijft de productie industrie etc.?

 20. En ik maakte me al blij omdat ik dacht dat er werkzaamheden verricht werden voor eindelijk een ruime rotonde op die plek. Daar is hier volop ruimte voor en zou eindelijk het fileprobleem op de Caracasbaaiweg oplossen. Maar wat schrok ik, toen ik het bord zag waarop het winkelcentrum aangekondigd wordt. WELKE IDIOOT heeft dit verzonnen?? Alweer een (duur) winkelcentrum, voor wie? Om de toeristen te plezieren? Laat ze lekker op JanThiel blijven. Op dit punt?? Hoe halen ze het in hun hoofd. Nog meer kop-staartbotsingen, zoals verderop bij het rijtje van UTS “hee kijk! een bakker! joepie.. een nederlandsche bakker nog wel!” en hup, vooral de toerist staat hier gelijk op de rem, met alle gevolgen van dien. Het blijft oppassen als je daar rijdt.
  Dat er 60% verhuurd is lijkt me sterk, op het hierboven genoemde pand zijn slechts 3 units verhuurd en de rest staat leeg.
  Iedere dag 2 (of 4x) in de file staan op de Caracasbaaiweg is geen lolletje. In plaats van een oplossing te verzinnen voor de verkeersopstopping, die juist op deze plek ophoudt? Nee, nu een nieuwe laten ontstaan. Wat dom! Maar, er zal wel weer een dikke envelop onder tafel zijn geschoven voor degene die hiervoor toestemming heeft gegeven.

 21. Hopelijk wordt ook het wegennet aangepast. Het winkelcentrum komt precies op een gedeelte waar de Caracasbaai dichtslipt. Ook ligt het in een bocht waardoor gevaarlijke situaties kunnen onstaan bij het op- en afrijden van de weg.