• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Na de explosie van het Kruithuis had onmiddellijk onderzocht moeten worden of er asbest is vrijgekomen. Dat heeft asbestspecialist Michel Isidora tegenover Radio Hoyer 2 gezegd. Volgens Isidora ontbreekt het aan goede voorlichting over de gevaren van asbest.

“Door goede voorlichting zijn mensen voorbereid en kunnen de juiste maatregelen getroffen worden als er kans is op het vrijkomen van asbest”, zegt de asbestspecialist.

Onderzoek
De GGD gaat een onderzoek uitvoeren om erachter te komen of er daadwerkelijk asbest is vrijgekomen. Isidora vraagt zich af of de overheid over de juiste kennis beschikt en de benodigde apparatuur in huis heeft om een gedegen onderzoek uit te voeren. De specialist trekt ook de controle op de invoer van asbest in twijfel.

Michel Isidora vertelt aan radiopresentator Rick Hart van Radio Hoyer 2 hoe er gehandeld had moeten worden na de explosie:

Foto: Anneke Polak

2 reacties op “‘Onderzoek naar asbest moest gelijk plaatsvinden’”

 1. Heel goed gezegd Philippe.

  Het asbest vind ik nog steeds alleen maar bang makkerij. Doordat een aantal arbeiders die dagelijk in asbest plaaten aan het zagen waren ervan zijn omgekomen. Laat we ons niet laten overdonderen met EU en USA regels.

  En ja hij wilt zijn bedrijf voordragen als expert bedrijf en dik betaald krijgen.

 2. Laten we oppassen weer niet teveel EU en USA normen over te nemen. Asbestverwijdering is een booming business geworden op basis van angst. Laatst zijn in NL in Utrecht nog hele flatgebouwen ontruimd en mensen in hotels ondergebracht (kosten gemeenschap) omdat er asbest was. Bleek onnodige paniek. Overheid wilde geen risico nemen. Mensen zijn nu spullen uit huizen kwijt…Gaan ze nu de overheid aansprakelijk stellen omdat die voorzichtig was, of de eigenaar die het (achteraf terecht) niet nodig vond. Kortom, laten we ons niet bang maken..de zon is ook gevaarlijk..