CURAÇAO – De Statenvergadering over de ontwerpbegroting 2013 staat morgen gepland, maar als het aan MFK-Fractieleider Gerrit Schotte ligt, wordt dit met twee weken uitgesteld. “Het kabinet heeft ruim de tijd genomen voor het ontwerp en de Raad van Advies en Cft hebben twee weken de tijd gekregen.”

Volgens Schotte werden gistermiddag een aantal exemplaren van de ontwerpbegroting 2013 bezorgd bij zijn fractie, gevolgd door een oproep tot een Statenvergadering voor morgen. De fractie moet uiterlijk vandaag vragen en opmerkingen indienen.

Voorbereiding
“U bent kennelijk van oordeel dat u kunt volstaan met het gunnen van één enkele dag aan de Staten ter voorbereiding van de vergadering over de begroting voor 2013”, schrijft Schotte in een brief aan Statenvoorzitter Mike Franco. “Een degelijke en verantwoordelijke voorbereiding van de begrotingshandeling, in overeenstemming met de controlerende taak van de Staten, kan onmogelijk in één enkele dag plaats vinden”, schrijft de fractieleider. “Wij mogen veronderstellen dat u dit eigenlijk niet onder ogen hoefde te worden gebracht.” Schotte stelt voor om de vergadering met twee weken te verschuiven en opnieuw te plannen op 3 januari.

Datum Behandeling Begroting 2013

30 reacties op “Schotte wil meer tijd voor vergadering begroting”

 1. Hoe durft Schotte een voormalig minister president uitstel te vragen. Als je een functie als minister president had bekleed dan weet je al hoe belangrijk het is om over de begroting te vergaderen. Schotte had geen ministers maar een Bende van mannen die cur moet regeren.
  Als minister president moet je diplomatiek zijn wetend hoe je problemen moet oplossen niet alles hoeft naar buiten maar lost het op een diplomatieke manier en je hoeft niet een extra zendtijd op tv aan te vragen, want het kost ons ook geld om een interne probleem voor de televisie op te lossen. Schotte had een jongens droom om president te worden maar hoe ga je daarmee om, het is het zelfde wanneer een jongen van 18 jaar zijn rijbewijs haalt en je geef hem een Ferrari als cadeau,
  kan hij en heeft hij controle over de wagen, het duurt wel even voor dat hij zich realiseert wat voor een wagen hij heeft. De begroting te kort heeft met hem te maken en door hem moeten we, door zijn Bende” geen ministers maar ik noem ze ” bende mannen” ervoor op draaien. Schotte verstop je, ga je motor weer rijden.of ga naar je vriendjes in Colombia.

 2. @Stima korsou, wat bij hem past ? Terugkijkend in zijn verleden zou ik zo snel niets kunnen noemen, of toch wel, straatveger ?

 3. Ik kan best begrip opbrengen voor de visie van Dhr. Schotte in deze. Laten wij niet denken dat we nu een staten hebben bestaande uit capabele personen. 5 van MFK. 5 van PS, zijn er zo al 10 die nog nooit van dit soort zaken hebben gehoord. We hebben deze mensen zelf in deze positie gekozen en dienen derhalve wel wat geduld op te brengen.

 4. Hieruit blijkt het lage (mavo??) opleidingsniveau
  van Schotte.
  Op academisch niveau moet je snel en efficient
  de inhoud van documenten kunnen beoordelen.
  Dit wordt van een goede polticus vereist.
  Schotte heeft niet de capaciteiten om dit te kunnen.
  Vandaar het verzoek om uitstel.
  Mijn advies aan Schotte: Ttrek je terug uit
  de politiek en ga die dingen doen die bij jouw
  niveau passen.

 5. Spuit 11 blijft maar modder geven 😉

 6. Schotte mag blij zijn dat het in de Staten behandeld wordt. Dat was toen hij MP was wel anders. Toen kwam er NIETS in de Staten. Wat een walgelijke symboolpolitiek van deze zeer slechte verliezer.

 7. Laat ze de BZV maar eens controleren waar G.S. nu op de loonlijst staat! Die wordt op dit moment helemaal leeggezogen door Gerrit en consorten.

 8. Ga nou een keer weg, gefrustreerd mannetje. geld is op, dank zij jouw twisted mind. hoe is het mogelijk, dat dit volk jouw nog niet afgemaakt heeft, het is toch overduidelijk dat de huidige malaise aan jouw te danken is, en daarbij de zakken van het volk leeggeplunderd zijn. antwoord op verzoek: “nee”. donderop de bak in.

 9. Hoe kun je iemand een begroting laten controleren die er zelf in minder dan 2 jaar een financiele puinhoop van gemaakt heeft?

  Die midden in een crisis zichzelf van een prive fotograaf van 12K per maand voorzag plus nog een leger bodyguards?

 10. We moeten ons ernstig zorgen maken als we de begroting laten samenstellen door drs en msc -en, en vervolgens laten controleren door iemand die zelfs met fraude met cijferlijsten zijn MAVO niet kon afmaken.

  En de begroting van het eiland laten controleren door iemand die zo goed is in begroten dat hij zelf 2 maal failliet is gegaan.

 11. Zit Jamaloodin misschien in Omundo en Gerritje met zijn Fotograaf in het buitenland het is net een Musical!!!

 12. Ik ben eigenlijk meet benieuwd naar de daadwerkelijke kosten en uitgaven van de regeringen sinds 10-10.. bv de post reizen van de heer Schotte en de post Thierry Hernandez en rechtzaken.

  En belastinginkomsten.. heeft iedereen netjes zijn belastingen betaald?

 13. Uitstel tot 3 januari. Duna mi un chens pa slip for di gara di Husticia no!

 14. Met zijn MAVO3 begrijpt Schotte de begroting in nog geen 6 maanden.

  Het sprekende mantelpak Stella van Rijn moet hem alles influisteren.

  Wat zielig trouwens, dat goedkope Toys Are Us stempeltje onderaan zijn brief.

 15. gerritje met de korte achternaam en de rest van de MFK kliek als jullie 22 maanden gewoon jullie werk hadden gedaan was alles op tijd klaar geweest. waar haal je het lef vandaan om zulke ontzin uit te krammen. of komt het dat je tekort komt aan je mavo 3 en geen adviseurs meer tot je beschikking hebt.

 16. Schotte of niet, voor een ieder : om dergelijke stukken fatsoenlijk en serieus te kunnen lezen, je er in te verdiepen en een DESKUNDIGe mening te vormen is een termijn van 24 uur vollédig absurd. En velen gaan er ook automatisch van uit, dat een ander op het moment nooit iets anders heeft te doen. Beetje rare, onprofessionele denkwijze.

 17. Was het niet zo, dat meneer Schotte een fonds creeerde, dat door de autobezitters gefund werd, maar dat volledig buiten de controle van het parlement bleef. Nu praat hij over het budgetrecht en de controlerende taak van de Staten? Meneer Schotte weet ons weer te amuseren.

 18. @allen,
  Gelieve niet zo naar doen tegen onze zoete lieve Gerritje…..

 19. Ons kleutertje heeft ook twee weken nodig om zich te buigen over de landsbegroting 2013 nadat hij een puinhoop heeft gemaakt van onze vorige twee landsbegrotingen. Nou ben ik ervan overtuigd dat hij en zijn companen over twee weken nog steeds niets begrijpen van een landsbegroting, dus waarom zouden wij de bespreking hiervan twee weken uitstellen. Of zou hij met zijn “out of the box denken” plotseling lumineuze ideeën opdoen ? Blijft de vraag waarom hij die ideeën niet heeft uitgevoerd bij de twee vorige landsbegrotingen ?
  Ik raak er zo langzamerhand van overtuigd dat ons Gerritje zelfs de kleuterschool heeft over geslagen (reden ?) en daar nu een inhaalslag voor wil doen.

 20. Wat had dhr G.S wel niet kunnen besparen op de begroting door minder te reizen etc. Wordt hier een beetje misselijk van.

 21. Schotte, je bent echt een grappenmaker. Onder jou werd er helemaal niet naar de staten gestuurd. Je hebt de Staten en haar taken volledig genegeerd. Nu heb je babbels. Je kan zo in de film. Je bent een echte stumper. Hoop dat je zwaar aangepakt gaat worden. Onkruid moet je met wortel en al verwijderen.

 22. Hoor dat nu. Als er 1 iemand de afgelopen jaren niets gedaan heeft mbt begroting en uitgaven van de overheid is het Schotte wel!

 23. Meer tijd heb je ook niet nodig Schotte, alsof er zoveel tijd aan werd besteed tijdens je regime, de gevolgen kennen we nu inmiddels allemaal. Hou je er maar buiten, want je hebt overduidelijk bewezen er niets maar dan ook helemaal niets van te bakken, waarom ziten we in de huidige situatie gerrit??

 24. Zeker van Gerrit is het te begrijpen. In de tijd dat hij MP was heeft hij ook nooit begrepen hoe de begroting in elkaar zat. Hij moet zich nog helemaal verdiepen in de financiele situatie van het land. Het is allemaal nieuw voor hem, toch?

 25. Gezien de genoten opleidingen van Schotte, of beter het gebrek daaraan, denk ik dat eer hij de begroting van 2013 begrijpt die van 2014 al weer klaar is.

  Of zou hij willen zien of de oprotpremies van de familie van der Dijs voor het maximale bedrag begroot zijn?

  In ieder geval zien we in de begroting geen privefotograaf en bodyguards meer terug.

 26. Gerrit is het tempo en deskundigheid van Jamaloodin gewend.

 27. Wat denk je wel Franco, ik Gerrit wil met kerstvakantie

 28. Hij heeft gelijk dat 1 dag wel erg kort dag is. Overigens werden in zijn regering niet eens stukken vantevoren uitgedeeld, en wel helemaal niet aan de oppositie. Dus we gaan erop vooruit…

 29. ha, ha, niet alleen kan hij geen begroting lezen of begrijpen, doch na al het gegraai van hem en de zijnen is er geen geld op de begroting over!

 30. Schotte het lukte je niet in 2 jaar, laat staan in die extra 2 weken. Of is Jamaloodin op vakantie, de “specialist” hahaha

  Aandacht te kort??