• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het sportgala en de daarbij behorende verkiezingen van sportman, sportvrouw en sportploeg van het jaar zijn net afgelopen. De grote winnaars waren Epke Zonderland, die werd herkozen tot Sportman van het jaar, Ranomi Kromowidjojo en de Nederlandse dames hockeyploeg.

Kromowidjojo en Zonderland behaalden de titel van sportvrouw en sportman van het jaar vorig jaar ook al.

Epke
Zonderland zette op de Olympische Spelen van dit jaar een geweldige prestatie neer. Hij won goud met zijn oefening aan het rek. Zonderland versloeg Dorian van Rijsselberghe en schaatser Stefan Groothuis in de strijd om de titel van sportman van het jaar. “Het was een heel bijzonder jaar, met ups en veel downs”, zei de Fries na afloop. “Zonder alle mensen om me heen had ik het nooit zo goed kunnen doen.”

Ranomi
De vrouw waar Nederland afgelopen zomer toch wel het meest trots op is geweest is Ranomi Kromowidjojo. Ze won daar twee gouden en één zilveren plak. Kromowidjojo versloeg wielrenster Marianne Vos, zeilster Marit Bouwmeest en amazone Adelinde Cornelissen.

Hockeydames
Ook de Nederlandse hockeydames zetten tijdens de Olympische Spelen een goede prestatie neer. Zij prolongeerden hun olympische titel. Zij versloegen de zwemsters op de 4×100 meter vrij en de mannenatletiekploeg op de 4×100 meter. Maartje Paumen nam namens de rest van het team de onderscheiding in ontvangst. “Het was misschien heel vanzelfsprekend dat we onze titel zouden prolongeren. Maar bij de Champions Trophy werden we derde. Daarna zijn we heel hard gaan werken en hebben we ons doel bereikt”, aldus Paumen.

(c) ANP 2012, alle rechten voorbehouden

www.versgeperst.com