CURAÇAO – De economische crisis op Curaçao is niet alleen te wijten aan de wereldwijde malaise, maar kan ook worden toegeschreven aan het ontkenningsgedrag van Curaçao de afgelopen twee jaar. Dat zegt de vertegenwoordiger van Nederland op Curaçao Gerard van der Wulp tegenover Radio Hoyer 2.

Voormalig minister-president Gerrit Schotte beweerde destijds dat de economische crisis aan Curaçao voorbij zou gaan. De Nederlandse overheid wist volgens de vertegenwoordiger toen al dat dat niet het geval zou zijn. “Nu de cijfers door de interim-regering van Stanley Betrian naar boven zijn gekomen, blijkt hoe groot de crisis op Curaçao is”, aldus Van der Wulp.

Rick Hart van Radio Hoyer 2 in gesprek met Gerard van der Wulp:

Onafhankelijkheid
Het is volgens de vertegenwoordiger van Nederland een illusie te denken dat Curaçao op eigen benen kan staan. Mocht Curaçao besluiten de samenwerking met Nederland op te zeggen, dan zal er samenwerking met andere kanten worden gezocht.

Rick Hart van Radio Hoyer 2 in gesprek met Gerard van der Wulp:

61 reacties op “‘Economische crisis schuld van regering Schotte’”

 1. @Erik Vermunt,
  Door jouw zeer opvallende kortzichtigheid om niet te zeggen dom, leg jij het accent goed verkeerd. Haal maar rustig uit jouw hoofdje: Deze R.Willems kan niet genegeerd worden en nooit meer uitgesloten worden. Vóór jou, decennialang waren er groeperingen en onwaardige topfiguren, die hetzelfde probeerden, wat jij nu ook behoefte aan heb, zonder enig succes. Ik maak deel uit van Otrobanda en het Eiland! Jouw huize en afkomst is té onvoldoende om mij maar één millimeter te bewegen, let wel, dat jij niet diegene zal zijn die tegen de Curaçaose klippen te pletter slaat! Gebruik jouw energie voor andere doeleinden dan in mijn weg te gaan staan, omdat je nooit weet, dat uit jouw eigen omgeving, wie klaar staat om je een behoorlijke loer te draaien dat je niet goed van zal worden en lang spijt zal hebben van jouw onnodige grote bek. Ik sta niet in jouw weg en bij deze word je verzocht in alle respect afstand te willen nemen.

 2. Kunnen we niet met zijn allen afspreken R. Willems in 2013 collectief te negeren? Het zijn immers de geagiteerde reacties van ons die hem de energie geven om als een kakkerlak steeds weer onder zijn steen vandaan te komen met zijn rare kronkels.

  En laten we wel wezen, iemand die pontificaal de frauderende, wanbetalende, winkeldifstallen plegende, wit wassende, meineed plegende, belastinggeld verkwistende, diplomas vervalsende MFK ministers steunt hoeven we toch niet serieus te nemen?

  Niet als ze S. van Rijn heten, en ook niet als ze R. Willems heten.

 3. @ Willempie. Jij haalt Wiels erbij

  Natuurlijk doe ik dat, omdat hij heeft beweerd dat er olie en gas in onze wateren zit en met de opbrengst daarvan ………..efin dat heb ik al gezegd. Misschien is Wiels of jij verward maar ik zeker niet.

 4. @ Naamloze,
  Jullie soort enige ruggengraat aanpraten? Zeer onwaardig Anonymous! Kom maar naar het buitenland wonen met jouw grofheden, dan zal jij heel gauw weten wat voor soort ruggengraat noodzakelijk is. In eigen land kunnen jullie niet eens een fatsoenlijk bestuur organiseren, dan zetels ratten als systeem met al jullie vermeende experts en deskundigen! En nu een bankier uit proberen, neem maar beter een choller, dat is tenminste de kat niet bij het spek zetten!
  OK bij beter weten, laat het maar een weasel wezen, ik had jij nog kunnen opvoeden, druiloor!

  @zorro,
  Jij haalt Wiels erbij, dan lijkt mij de verwarring bij jou nog groter te zijn. Jouw probleem is dat jij het niet eens beseft, laat staan inzien en ervan bewust zijn. Jij weet absoluut niet meer, waar je het moet gaan zoeken! Heel zielig voor een surrogaat zorrootje!

 5. @ Willempie. verwar je niet dingen door elkaar

  Wat is dat nou voor een taalgebruik; dingen door elkaar verwarren? Olie levert geld dus middelen van bestaan op dan wel om een onafhankelijkheid te kunnen financieren. Verder heb ik aan mijn eerdere reactie niets toe te voegen zelfs niet, nu je het niet wilt begrijpen.

 6. @ R.Willems, denk je nu werkelijk jezelf, met dit inhoudsloze verhaal, enige ruggegraat aangepraat te hebben ? Lubida en het zal je ook nooit lukken, once a weasel always a weasel. Pretiige feestdagen en alvast een gelukkig nieuwjaar.

 7. @Anonymous,
  Jouw naam zegt het zelf, wie is nu een slang jij of ik? Ik weet niet wat voor voelhorens jij hebt, dat jij niet iedere dag “gotspe” hoort, kennelijk omdat jij té diep ertussen leeft en niet meer weet hoe laat het is. Zie maar hoe jullie regeringen tot stand komen: zetel diefstal en helers: “de heler is zo goed als de steler” en jij noemt een ander slang en weet niets van dagelijkse gotspe? Pure dementie in zorgelijke gradatie!.
  Ik ben een Curaçaoënaar, evenzo mijn Nederlands of jij het nu Belgische of Antwarps vindt, lijkt het een probleem voor jou te zijn niet voor mij. Jij hoeft niet te lezen wat ik schrijf, immers ik zal het blijven doen in mijn eigen stijl en niet die van jou!. Mijn Nederlands worden door velen gewaardeerd en jij bent niet de man die mij mag beoordelen, rioolpraat is niets voor mij!
  Ga jou eigen uitsprak na: Of ik mij van een taal bedien, waaraan ik een gruwelijk hekel heb en daarom een slang ben! Wel, wel, wel ik zal zeggen blijf anonymous en laat je niet kennen er moet iets vreselijk er onder liggen, zij het hallucinaties of dementie of beiden, alle twee vreten zeer traag aan.
  Geloof jij zelf, dat jouw Nederlands beter is? Zelfs Nederlanders in hun commentaren
  en sollicitaties laten dikwijls zien wat voor vlees in de kuip zit en nu jij met jouw aap, roos muur, hok, bok kous en juk!
  Neem een poging voor een proef dictee 10 voor taal. Jij zal met een gescheurde broek er van af komen, bontgekleurde Ara!

 8. Willems, dat jij het gezegde “een kwestie van ruggegraat” durft uitspreken en dat uit de mond van een slang vind ik en ik denk velen met mij, een gotspe die je niet iedere dag hoort. En jouw gebruik van de Nederlandse taal is vergelijkbaar met een Belg die Nederlands spreekt.
  Dat je je überhaupt nog bedient van de taal van het land waar je zo te lezen een gruwelijke hekel hebt geeft mijn eerdere opmerking over die slang nog meer inhoud.

 9. @Zorro,
  Een kwestie van opvatting, lijkt mij!
  Volgens jou is er meer nodig voor onafhankelijkheid: Wat dan?
  Jouw opvatting van “onafhankelijkheid” is eerst een duik in zee nemen om nat te kunnen worden en vanaf dat ogenblik is het zo ver.
  ‘Onafhankelijkheid’ is abstracter dan dat jij je voorstelt. Het Eiland is onafhankelijk, Curaçaoënaars denken reeds lang onafhankelijk en er is niets meer nodig om deze abstractie vorm te geven. Alleen is het niet officieel en daarom niet concreet! Je hebt het over ‘olie en Wiels’, verwar je niet dingen door elkaar?
  Jij zal met een mogelijke onafhankelijkheid meer moeite hebben dan ik! Een kwestie van ruggengraat, wil het mij voorkomen!

 10. @Anglo,

  Het woord is niet “speudo” maar ‘pseudo’!
  Jij hebt werkelijk een goed begin hard nodig: neem 2013 als startpunt en blijf hopen op een veel betere gezondheid. Indien jij de vermeende adviezen zonder inhoud vindt en zelfs ervoor zorgen, dat kinderen met honger naar school gaan, waarom moet ik dan in het Papiaments gaan schrijven? Wil je dan méér mensen, zoals jij ongelukkig maken?
  Ben je wel te volgen? De verwarring is niet weinig en eist weldra verzorging, Anglo !

  Jhon,
  Mocht ik het Nederlands, zoals jij perfect foutloos beheersen, dan was ik geen Curaçaoënaar, maar iets anders. Mijn Curaçaos hart uit zich zoals ik het Nederlands schrijf en zo zal het ook blijven. En jij mag met Peter Sellers de boom in!

 11. @ Willempie. Wat is dan uw motief om te twijfelen, dat dit Eiland niet op eigen benen zal kunnen staan? Is het Eiland dan volgens U nog steeds een slavenkolonie, die ruggengraat mist om op eigen benen te kunnen staan?

  Er is meer voor onafhankelijkheid nodig dan een ruggengraat zoals bijv. de door Wiels beloofde olie. Ik denk overigens, dat niemand op dit moment bedoelt te zeggen als zou onafhankelijkheid NOOIT lukken maar op dit moment niet. Zelfs Wiels zegt dat.

 12. Jhon,
  Mocht ik het Nederlands, zoals jij perfect foutloos beheersen, dan was ik geen Curaçaoënaar, maar iets anders. Mijn Curaçaos hart uit zich, zoals ik het Nederlands schrijf en zo zal het ook blijven. En jij mag met Peter Sellers de pot op!

 13. @Anglo,
  Het woord is niet “speudo” maar ‘pseudo’!
  Jij hebt werkelijk een goed begin hard nodig: neem 2013 als startpunt en blijf hopen op een veel betere gezondheid. Indien jij de vermeende adviezen zonder inhoud vindt en zelfs ervoor zorgen, dat kinderen met honger naar school gaan, waarom moet ik dan in het Papiaments gaan schrijven? Wil je dan méér mensen, zoals jij ongelukkig maken?
  Ben je wel te volgen? De verwarring is niet weinig en eist weldra verzorging, Anglo !

 14. @Anglo
  Ik weet bijna zeker dat er op VersGeperst meer mensen rondhangen die Nederlands beheersen dan mensen die Papiaments (goed) beheersen. Om die reden begrijp ik je argument niet waarom Willems in het Papiaments zou moeten schrijven.

  Overigens mogen jij en ik ook gewoon beschaafd Nederlands schrijven in onze comments en is dat gelukkig niet alleen weggelegd voor de “elite”.

 15. R.Willems is als Chance/Peter Sellers in de film Being There. Wat hij zegt (schrijft) lijkt heel
  diepzinnig maar bij nadere beschouwing getuigt het van een ongelofelijke domheid.
  Maar om Peter Sellers kon je tenminste nog lachen.
  ( het Nederlands van Willems is bovendien erbarmelijk qua zinsbouw, interpunctie en correcte schrijfwijze van woorden).

 16. Ohhhh Rita,

  Waar blijf je reactie???? IK mis je!!

 17. @R.Willems even een nabrandertje, waarom publiceer jij je overgeefsels niet in het Papiaments zodat het overgrote deel van ons het kan lezen, maar blijf je dat elite taaltje hanteren ?

 18. @R.Willems, hoffelijkheid moet wederzijds zijn en wij hebben door de man Wiels alle aanspraak om hoffelijk behandeld te worden verspeeld. Het is hetzelfde met respect, dat verdien je of je verdient het niet. En aan zogenaamde YdK die elders wonen en daar parasiteren op de hun geboden gastvrijheid en dan een grote smoel opentrekken richting hun zogenaamd thuisland hebben we al helemaal niets. Nee wij moeten ons zelf “inhoud” gaan geven en jouw speudo adviezen slaan nergens op en zijn inhoudsloos , wij kunnen er niets mee en de bevolking moet haar kinderen dank zij jou geleuter zonder eten naar school blijven sturen. Man ga je ergens onder een boom diep, indiep zitten schamen.

 19. @R. Willems…..”Het lijkt mij dat het even moet blijven rommelen en hopen dat, komt tijd, komt raad voor bijsturing van het geheel.”

  Inderdaad. We blijven hopen.

 20. @R.Willems, tijd voor je pilletje! Opvallend dat je na het tijdperk Schotte maffia nog steeds hun werkwijze niet wil bekritiseren!

 21. @ Beste Maaskant,
  Welke keuze en mogelijkheden, dacht jij een meerderheid te hebben onder die heersende omstandigheden? Jij zal niet willen beweren dat er geen verdeeldheid was? Niet de ambivalentie veroorzaakt problemen, maar de schuivende verdeeldheid
  onder een sensitieve ontvankelijke bevolking op grond van belangen en vermoedelijk ook taal. Mij lijkt het, dat het Eiland zich bevindt in een slepende overgang van heterogeen naar een meer homogene toestand, waarbij de gemeenschappelijke Papiaments als bindingsenergie zorgt voor een meer uniforme geestelijke band door het gevoel! Politiek, behoort een verlengstuk te zijn van de volksmacht als democratie. Verdrukt of manipuleert men de democratie, dan is de volksmacht ook zoek! Het lijkt mij dat het even moet blijven rommelen en hopen dat, komt tijd, komt raad voor bijsturing van het geheel.

 22. @Beste Anglo,(19/12/2012- 12u.21.

  Waarom volgens U, dat het Eiland niet op eigen benen zal kunnen staan?
  En waarom moet het juist gezegd worden door schuldige betrokkene, die Nederland vertegenwoordigt en bewust behoort te zijn van hun wandaden, die kunnen leiden tot niet op eigen benen kunnen staan? Heeft men dan zoveel vergeten en ook om een beetje hoffelijk te zijn? Op eigen been staan, komt door eigen toedoen en niet door anderen!
  Uw kijk op uw eigen mogelijkheden als Eilander (mocht U te zijn) en dat van het Eiland is veel te beperkt en té genuanceerd.
  Had het Eiland onder zeer erbarmelijke omstandigheden, het wreedste wat de mensheid kon produceren niet doorstaan en overleefd en lef aangetoond en pit te bezitten, ondanks hevige langdurige manipulaties met het volk?
  Wat is dan uw motief om te twijfelen, dat dit Eiland niet op eigen benen zal kunnen staan? Is het Eiland dan volgens U nog steeds een slavenkolonie, die ruggengraat mist om op eigen benen te kunnen staan? Mijns inzien, moet het bij U een deerlijk abuis zijn!
  Zo te zien, kunt U wel denken zoals het blijkt, maar in de verkeerde richting!
  Straight denken wordt voor U wel heel moeilijk, indien U een nazaat van hen bent!

 23. @Zorro,

  “Ik geef toe met alle vrijheid van spreken, dat van der Wulp beter het tegenovergestelde had kunnen zeggen in overeenstemming met de meerderheidswens in Nederland maar dan wel niet zichtbaar een lachsalvo onderdrukkend. Ook dan was er van onnozelen commentaar gekomen, want het is nooit goed.”

  Kan jij jouw eigen stukken al niet meer begrijpen? Het land der onnozelen :)… Als de wereld morgen vergaat zou jij nog blij zijn ook… 🙂

 24. niets nieuws, dit gebeurd al decennia, er moet altijd geld bij, dat vind ik nou zo leuk aan curacao

 25. @ Willempie. Het kabinet Schotte kenmerkte zich als “allen tegen één

  Belsist niet en het was heus waar “alles is voor Bassie”.

 26. @R. Willems, “Sinds de post-koloniale en slaafse tijdperk, staat Curaçao reeds op eigen benen om strijd te kunnen leveren tegen hen die de tijd wil doen stilstaan en omkeren om zich vrijelijk en straffeloos te kunnen botvieren op eenvoudige mensen.” Zo schrijf je,

  Heb jij enig idee waarom de meerderheid van de bevolking dan toch bij referendum heeft besloten bij Nederland te blijven? Het is deze ambivalentie die steeds problemen veroorzaakt. De politiek wil onafhankelijk, maar het volk kiest daar niet voor. Wat moeten we daarmee? Luisteren naar het volk? Nee toch? Dat schiet niet op.

 27. Het ontbreekt Van Der Wulp aan inzicht.

  Laat duidelijk zijn, Curaçao heeft niets tegen Nederland en Nederlanders, maar staat wel zijn man, wanneer wie dan ook provoceert. Of het nu een gouverneur of een vertegenwoordiger van Nederland is, maakt absoluut niets meer uit. Wij zijn zo ver!
  Visueel, vertrekkende als basis van een gemeenschappelijke taal “Papiaments”, is dit Eiland naar eigen gevoelens reeds ‘onafhankelijk’, alleen de formaliteiten ontbreken nog. Het kabinet Schotte kenmerkte zich als “allen tegen één” en wanneer Van der Wulp het heeft over “ontkenningsgedrag”, dan behoort hij het te gaan zoeken bij hen, die als waanzinnigen alle deuren hadden gesloten voor de “mafia”, een groep fanatieke tegenstanders, waarbij van der Wulp ook behoort. Als in Nederland alle economische instanties zich terug trekken, en zich distantiëren van de overheid, dan wil ik zien, hoe de Nederlandse overheid in zijn eentje een bloeiende economie zou teweegbrengen. Van der Wulp weet wel beter achteraf. En vooraf nog erger wat betreft het staan van Curaçao op eigen benen. Sinds de post-koloniale en slaafse tijdperk, staat Curaçao reeds op eigen benen om strijd te kunnen leveren tegen hen die de tijd wil doen stilstaan en omkeren om zich vrijelijk en straffeloos te kunnen botvieren op eenvoudige mensen.
  Die tijd is voorbij en zal nooit meer terugkomen van der Wulp, nooit meer!
  Van der Wulp weet niets af van de Curaçaose dynamisme en ondervindt zelf last van
  eigen illusionair gebrekkig vermogen. Het wordt de aller hoogste tijd, dat Van Der Wulp en zijn bazen dienen te weten, willens of niet, dat indien dit Eiland Curaçao het ergste in mensen geschiedenis kon overleven, dat een “onafhankelijkheid” in vergelijking maar een lux zacht eitje is. Kent dit Eiland niet wat armoede is? Kent dit eiland niet hoe grote gezinnen met bitter weinig zich weten te bedruipen om te overleven? Zal dan een mogelijke onafhankelijkheid grotere ellende kunnen betekenen? Ook dan, zal dit Eiland in alle glorie overleven en zich weten te hand- haven als “Papiaments talige” en lui als van der Wulp best zal kunnen missen.
  Nederland samen met Van der Wulp kunnen heel rustig hun ‘illusies’ voor eigen zorgen, kommer, kwel en gebreken bewaren. Het Eiland heeft zijn eigen weg bepaald en hoeft simpelweg niet te kruipen voor van der Wulp.
  Domme intimidaties worden ronduit uitgelachen en maken allang geen indruk meer Van der Wulp, en indien wie dan ook zich als een ordinair ongepolijste hork-boer zich gedraagt zonder fatsoen en respect voor anderen, dan zal hij erop gewezen worden. Niet zo zeer omdat het ongepast is, maar uit eigen opvoeding en Europese beschaafdheid als vertegenwoordiger van een land als Nederland.
  Curaçao is niet flauw en vergt geen excuses. Maar voor iedere Boerke die geen raad weet met eigen ongepaste illusies en anderen mee lastig valt op insolente wijze, behoort met tijd en wijle eigen conclusies te trekken: fatsoenlijk gedragen of inpakken en oprotten en terugkomen wanneer men er een beetje meer hoffelijkheid heeft geleerd.

 28. @Jackson “Saint Vincent and the Grenadines – 150 square miles – 117,000 people” lijkt me de beste uit de lijst om met Curacao te vergelijken. Zal eens gaan lezen wat we van ze kunnen leren.

 29. @ Jackson. En omtrent van der Wulp… als hij iets anders gezegd had kwam er met name commentaar vanuit jouw neo-kolonialistische hoek… sterker nog, jij hebt nu al commentaar (en ook nog super onnozel).

  Nu wordt het dramatisch bij je, want je blijkt niet te kunnen lezen. Ik heb geen enkrel commentaar op de uitspraken van van der Wulp gedaan een onnozelen zoals jij wel en dat erken ik.

 30. Heus waar 😉 ??

 31. @Phillippe,

  Vatican City – 0.2 square miles – The world’s smallest state, the Vatican has a population of 770, none of whom are permanent residents. The tiny country which surrounds St. Peter’s Basilica is the spiritual center for the world’s Roman Catholics (over 1 billion strong). Also known as the Holy See, Vatican City is surrounded by Rome, Italy.

  Monaco – 0.7 square miles – The tiny state of Monaco lies along the French Riviera on the French Mediterranean coast near Nice. An impressive 32,000 people live in this state known for its Monte Carlo casinos and Princess Grace. It has been independent off-and-on since the 13th century.

  Nauru – 8.5 square miles – The 13,000 residents of the Pacific island Nauru rely on diminishing phosphate deposits. The state became independent in 1968 and was formerly known as Pleasant Island.

  Tuvalu – 9 square miles – Tuvalu is composed of 9 coral atolls along a 360 mile chain in Polynesia. They gained independence in 1978. The former Ellice Islands are home to 12,000.

  San Marino – 24 square miles – Located on Mt. Titano in north central Italy, San Marino has 29,000 residents. The country claims to be the oldest state in Europe, having been founded in the fourth century.

  Liechtenstein – 62 square miles – This microstate of 34,000 is located on the Rhine River between Switzerland and Austria in the Alps.

  Marshall Islands – 70 square miles – The atolls (including the world’s largest, Kwajalein), reefs, and 34 islands (population 58,000) gained independence in 1986; they were formerly part of the Trust Territory of Pacific Islands (and administered by the United States).

  Saint Kitts and Nevis – 104 square miles – This Caribbean country of 39,000 gained independence in 1983. Nevis is the smaller island of the two and is guaranteed the right to secede.

  Seychelles – 107 square miles – The 81,000 residents of this Indian Ocean island group have been independent of the United Kingdom since 1976.

  Maldives – 115 square miles – Only 200 of the 2000 Indian Ocean islands which make up this country are occupied by 340,000 residents. The islands gained independence from the U.K. in 1965.

  Malta – 122 square miles – This island is just south of the Italian island of Sicily. It became independent from the United Kingdom in 1964 and the British military were completely gone by 1979. The population is 400,000.

  Grenada – 133 square miles – This Caribbean country (population 90,000) became independent of the U.K. in 1974. It’s located quite close to Venezuela.

  Saint Vincent and the Grenadines – 150 square miles – 117,000 people live on these Windward Caribbean islands which gained independence from Britain in 1979.

  Barbados – 166 square miles – About 280,000 people live on this Caribbean island, the farthest east of the Lesser Antilles. Barbados obtained independence from the U.K. in 1966.

  Antigua and Barbuda – 171 square miles – This Caribbean nation of 69,000 has been independent from the United Kingdom since 1981. The three islands which compose this country rely on tourism (as do many of the Caribbean countries and territories).

  Andorra – 180 square miles – The independent Principality of Andorra is co-governed by the President of France and the Spain’s Bishop of Urgel. With just over 70,000 people, this mountainous tourist destination tucked in the Pyrenees between France and Spain has been independent since 1278.

  Palau – 191 square miles – Palau (also known as Belau) was a Trust Territory of Pacific Islands. It was formerly known as the Carolines and is composed of more than 200 islands in the Pacific; the population is about 20,000. It became independent in 1994.

  Natuurlijk zullen een aantal lande hulp krijgen, maar een aantal ook niet… anyway genoeg voorbeelden van Onafhankelijke landen die kleiner zijn dan Curacao…
  En ja als het met China is… so be it…. Het blijft onafhankelijk qua rechtsstaat…

 32. Zorro,

  Misschien dat jij dan het even kan uitleggen ipv de verantwoordelijkheid bij iemand anders leggen.. dus wat is Neo-kolonialsisme?

  En omtrent van der Wulp… als hij iets anders gezegd had kwam er met name commentaar vanuit jouw neo-kolonialistische hoek… sterker nog, jij hebt nu al commentaar (en ook nog super onnozel).

  Wel fijn dat je eindelijk je onnozelheid zelf inziet. 🙂

 33. @Wimpiri,

  janc is de alias voor de papa van onze lieve gerritje….
  hij is nog steeds trots op zijn zoontje.

 34. @Wimpiri, Beter Jan C negeren. Hij is de dorpsclown hier. We wachten nu al 2 jaar op zijn antwoord omdat hij meende dat de PAR allemaal fabrieken heeft gesloten. Maar al 2 jaar kan hij geen antwoord geven op welke fabrieken dit waren.

 35. Basta papia bai kontrola su salida

 36. @ janc, wij hebben de afgelopen twee jaar al zoveel bla bla figuren gehoord dus wat dat betreft sluit je maar achter in de rij aan.
  Eén “als”, kun je dat wat je blablabeert ook hard maken. in de zin van bewijzen wat je zegt en niet met loze nietszeggende worden, nee bewijzen, waar de bevolking iets mee kan. Waarom heb ik nu het gevoel dat je toch één van de vele bla blas blijkt te zijn.

 37. @observator, “Een scherpe terechtwijzing van onze lokale bestuurders zou dan ook zeer op zijn plaats zijn.”

  Helemaal eens, tenzij onze politici het idee natuurlijk binnenskamers in NL zelf al hebben erkend. Dan herhaalt hij slechts wat er wederzijds is besproken. Als onze politici nu niet reageren hebben ze al eieren voor hun geld gekozen en de ambities naar meer autonomie, laat staan zelfstandigheid, in de ijskast gezet. Strategisch hoeft dat niet eens slecht uit te pakken, want NL heeft nog altijd een potje ontwikkelingshulp en je weet maar nooit… Als we weer “boven Jan zijn” en de olie van Wiels komt met tonnen de grond uit, kunnen we altijd NL er nog uitknikkeren.

  @George:”De crisis op Curaçao was begonnen toen Curaçao de offshore bedrijven moest sluiten op verzoek van Nederland.”

  Lees even de CFATF rapporten, de off shore staat nog steeds onder druk incl. de SPF en het on line casinowezen (zie de laatste arrestaties mbt gokken op Curacao via internet in de USA) Het is niet NL die het verbiedt. Internationaal zijn er –ook door Curaçao- afspraken gemaakt om belastingontduiking, witwassen en terrorisme- en drugsfinanciering tegen te gaan.

  @Jackson “Het is gewoon pure arrogantie door het überhaupt te zeggen dat Curaçao nooit onafhankelijk kan worden en daarmee zeggende dat ze afhankelijk zijn van Nederland…”

  Nou, of dus een afhankelijkheid een andere richting in. In mijn idee is dus China een prima alternatieve kandidaat. De Haven het Dok en de ISLA als pakketje aan China verkopen en we zijn binnen 5 jaar onafhankelijk en hebben we een mooi ziekenhuis. Met onze 150.000 zullen we nooit volledig onafhankelijk zijn, welk klein land is dat wel?

 38. Ja juist Jackson laten wij deze discussie nu eens kort houden, wat is er niet waar van het volgende:
  Het is volgens de vertegenwoordiger van Nederland een illusie te denken dat Curaçao op eigen benen kan staan. Mocht Curaçao besluiten de samenwerking met Nederland op te zeggen, dan zal er samenwerking met andere kanten worden gezocht.
  Als er één Curaçaoenaar is (met verstand wel te verstaan) die meent dat hier ook maar één onjuistheid wordt gezegd moet hij maar bewijzen dat er iets niet van klopt !
  Verder geeft van der Wulp duidelijk aan, dat wat Nederland betreft Curaçao zijn eigen weg mag gaan. Dus mijn vraag aan die ene Curaçaoenaar met verstand, wat gaan we doen ?

 39. @George, Hoe lang wil je terug gaan in het verleden. Trouwens Offshore bedrijven zijn niet gesloten door Nederland. Dit kwam doordat de USA de belastingwetgeving aanpaste! en zoals altijd wilde curacao zich hier niet aanpassen (iets wat andere landen wel deden) maar zoals altijd is het makkelijker om naar Nederland te wijzen dan naar jezelf!

  @Jackson, Ik wilde idd dat deze meneer tegen Schotte ook een grote mond had maar toen hoorde we niets van dit clubje!

 40. Wat er ook in het verleden speelde, op 10-10-10 had Curaçao een financiële aanvangspositie waar menig land/eiland in de regio jaloers op was. En in nog geen twee jaar tijd hebben we dat verkwanselt, door niet te anticiperen op hetgeen er mondiaal speelt, en nationaal gezien totaal verkeerde prioriteiten te stellen. Een ex bewaker als minister van financiën waarvoor een telraam nog een probleem was, het continu negeren van waarschuwingen want we wisten het allemaal toch beter en dat allemaal onder de bezielende leiding van een premier die nog nooit in zijn leven iets zakelijks overeind heeft weten te houden. Bedankt, want het hele land gaat hier dus voor bloeden. Nos mes por krijgt een andere betekenis want we zullen het nu wel zelf moeten doen.

 41. @ Jackson. Als Curacao de onafhankelijkheid had gewild, was het er al geweest. Ik geef toe met alle vrijheid van spreken, dat van der Wulp beter het tegenovergestelde had kunnen zeggen in overeenstemming met de meerderheidswens in Nederland maar dan wel niet zichtbaar een lachsalvo onderdrukkend. Ook dan was er van onnozelen commentaar gekomen, want het is nooit goed.

 42. @ Jackson. Misschien kunnen ze jou op een Surinaams forum uitleggen wat neo-kolonialisme en arrogantie betekent. Laten ze daarvoor ruim de tijd en geduld nemen.

 43. ja tell me something new. Iedereen met eeen klein beetje verstand kon zien en lijfelijk aanvoelen dat we dagelijks afstevenden op een economischce calamiteit onder Schotte en kornuiten.

 44. @Zorro,

  Onze neo-kolonialist…. het is gewoon pure arrogantie door het uberhaubt te zeggen dat Curacao nooit onafhankelijk kan worden en daarmee zeggende dat ze afhankelijk zijn van Nederland…

  Maar goed ik voel een herhaling van een aantal discussies komen, dus houd het hier maar bij om jouw neo-kolonialistisch gebrabbel beperkt te houden. En hopelijk horen we ook niks meer van deze meneer van der Wulp. Had die ook zo’n grote mond toen Schotte er werkelijk zat? Typisch Nederlands…..

 45. Economische crisis?????
  ik heb geen problemen hoor……..

 46. @anonymous, nee als men niets met de YDk zou hebben dan zouden ze geen miljarden schulden hebben overgenomen. probleem met jullie is dat jullie niet echt willen werken en leren!
  @JanC, PAR heeft de schulden laten saneren en toen heeft jouw schotte er een potje van gemaakt!

 47. @ observator. Nu maakt het toch niet uit, dat hij dat zei, want dat weet iedereen al, maar wat mag hij nog wel inhoudelijk zeggen volgens jou?. Gewoon onafhankelijk worden en het is afgelopen.

 48. Wanneer worden de verantwoordelijke boeven nu eens gestraft?

 49. Een PAR heeft schone handen?

 50. Economische crisis schuld van regering Schotte.

  En dus van Wiels die het criminelenkabinet met hand en tand heeft verdedigd en gesteund!
  En er nog een schepje bovenop deed.Laten we dat vooral niet vergeten.
  En nu wordt deze duivel een engel? Vergeet het maar. Het wordt een puinhoop met
  deze non-valeur!

 51. Natuurlijk, van der Wulp spreekt de waarheid. Wij Nederland voelen ons verbonden met de eilanden,. Mét de eilanden welteverstaan. Maar dat is niet hetzelfde als ons verbonden voelen met de Cura/Antillianen. Daar hebben wij niks mee. Niet dan, mr.Van der Wulp?

 52. In het lied dat Curaçao heet, een heel lang refrein….

 53. Dit is zwaar overdreven.
  Een crises komt niet van de ene moment op de andere maar groeit met de jaren. Laten we geen zondebok gaan zoeken maar eerlijk wezen.
  De crisis op Curaçao was begonnen toen Curaçao de offshore bedrijven moest sluiten op verzoek van Nederland. Deze bedrijven mochten zich daarna wel in Nederland vestigen.
  Hoop dat de cijfers van alle regeerperiodes naar boven zullen komen.

 54. Ja en het eindigt met : en zag alles gebeuren maar in het verlengde van nos mes por hield ik wijselijk mijn mond.

 55. De problemen waren voordat Schotte kwam. Je moet bij Jongh Elhage zijn, die heeft gezorgd voor geen hervormingen in de pensioenstelsel, verouderd ziekenhuis en neergangg van de economie. En tevens mag deze wulpsr meneer ook doe 800 miljoen dat Curacao jaarlijk mist door de BRK en NFR, dan is onafhankelijkheod een stuk dichterbij.

 56. Schotte wiels en cooper. En wiels is terug.

 57. Dhr. van der Wulp is vertegenwoordiger van Nederland op Curacao. Met zijn uitspraak dat ‘het een illusie is te denken dat Curacao op eigen benen kan staan’ bemoeit hij zich als vertegenwoordiger van Nederland met de interne aangelegenheden van Curacao. Dit is tegen de regels en de geest van het statuut in. Een scherpe terechtwijzing van onze lokale bestuurders zou dan ook zeer op zijn plaats zijn.

 58. Het is inderdaad een grote schande dat de kiezers, het merendeel met het zand van de mondi nog onder de schoenen, ons 2 jaar lang heeft opgezadeld met een kabinet vol wanbetalers, winkeldievegges en meineenpleegsters aangevoerd door een premier die zelfs met diplomafraude zijn middelbare school niet wist af te ronden en daarna faalde in alles wat hij aanpakte. Zijn bedrijven gingen allemaal faiiliet, zijn relaties liepen op de klippen en ook zijn kabinet ging feestvierend ten onder.

 59. LEUGENS ALLEMAAL LEUGENS !!

 60. “‘Economische crisis schuld van regering Schotte’”. Vertel eens wat nieuws, wat we vergeten is dat hij daarbij van harte werd ondersteund door onze eigen (nu engel) Wiels.

 61. Er is toch een kinderliedje met het refrein: Ik stond erbij en ik keek ernaar…..