• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Hyatt Regency Curaçao is verleden tijd. De internationale naam moest plaatsmaken voor Benchmark Hospitality die het hotel onder de naam Santa Barbara Beach & Golf Resort voortzet. Volgens het nieuwe management is dit een nieuw begin en wordt de lokale bevolking omarmd.

“We zijn klaar om van Santa Barbara Resort een ‘world leading destination’ te maken”, verklaarde voorzitter van Benchmark Hospitality Alex Cabañas tijdens een persconferentie. Het personeel dat een week geleden nog voor Hyatt werkte, werkt nu voor Santa Barbara Resort samen met 270 man van Benchmark die helpen met de overgang. “We hebben een volledige staf die wij gaan trainen een geweldige service te bieden aan gasten.”

Markt
Hoewel Hyatt zich voornamelijk richtte op de Amerikaanse markt, heeft Benchmark geen specifieke doelgroep. Het gerucht dat het vertrek van Hyatt te maken had met een gebrek aan vluchten van de Verenigde Staten wordt door Benchmark van de tafel geveegd. “Het is niet eerlijk om vluchten de schuld te geven van een lage bezetting. Dit is iets waar wij geen controle op hebben”, vertelt Cabaña. “Maar wij gaan voor alle markten en we creëren zelf een vraag naar meer vluchten vanuit het buitenland.”

Lokalen
Over het betrekken van de lokale bevolking bij de ontwikkeling en plannen van het resort is Cabaña duidelijk. “ik kan de toekomst niet voorspellen, maar we gaan zeker een impact hebben op het eiland en hier willen we de bevolking hierbij betrekken. We willen weten waar zij behoefte aan hebben en hen verwelkomen in het resort. Het moet een ‘get a way’ worden voor lokalen, een dagje uit en hier geven we ook kortingen voor. We omarmen de lokale bevolking.”

15 reacties op “‘Santa Barbara Resort verwelkomt lokalen’”

 1. Rignald,

  tijdens mijn studietijd heb ik in de 4/5-sterren hotellerie gewerkt, ik had er geen enkel probleem mee om de direkteur van PDVSA te bedienen, heer Gustavo Roosen toen, zeer beschaafde man.
  Destijds had ik ook geen bezwaren om ‘n prins van Quatar koffie te serveren, praatje met ‘m te maken om drie uur ‘s nachts, en mijn hand op te houden voor 50 gulden fooi, iedere dag opnieuw, wekenlang.

  Een paar weken terug ben ik bij de Seru Boca marina langs geweest om te informeren naar ‘n permanente ligplaats.
  Wat daar aan de lange steiger lag ; de Kei- en KeiLelijke JonaLisa dagboot, en de Libro d’Oro, een st Maarten geregistreerde 80ft Azimut uit 2003 die al tijden te koop staat voor $2M.
  (de 10% discount die geboden werd vond ik daarom ‘n beetje mager 🙂

  Persoonlijk vind ik het hele Santa Barbara resort nogal over de top, twee maal door ‘n slagboom om bij je (vakantie)huis te komen, vele kilometers rijden van het hotel naar de hoofdingang bij de weg naar Fuik.
  Voor multi’s als Mr Smeets is het leuk om ‘n resort om z’n villa te bouwen, lekker veilig, stuk safer dan bv meneer Elias in z’n blauwe huisje op Brakkeput Ariba 1.
  Niet zo’n slecht idee als de wereldeconomie tien jaar terug als ‘n trein draait, maar als het omslaat in ‘n recessie wordt het slikken.
  Regel 1 in de hospitality business : het topsegment krijgt de eerste klappen !

  Staat tegenover, ik zou nooit op Santa Barbara ‘n huis kopen, ik rij bij de rotonde liever 200m door om bij de snek te hangen dan rechts afslaan voor de ex-Hyatt bar, en woon liever tussen YdK.
  Ook in NL maak ik op zaterdagavond in R’dam liever ‘n praatje met ‘n gouden tand en bijpassende ketting dan met ‘n kaalgeschoren glans uit Spijk(enisse)
  Maar ja, ik ben slechts ‘n Brabantse Speculaas en Tambu-gek die over enkele jaren penshonado gaat op Korsou.

  Toch denk ik op basis van mijn recente indruk (plus horeca ervaring) dat het Santa Barbara ‘n stevig management nodig zal hebben, anders kan het resort wel eens het volgende zakelijke fiasco voor de Citco direkteur worden.

 2. @John, geen zorgen het management zal wel alleen uit buitenlanders bestaan. De YDK is alleen goed om witte mensen te bedienen.. hmm herhaalt de geschiedenis zich?

 3. @John, niet OVERDRIJVEN, waar staat alleen lokalen?

 4. zo’n complex kan nooit draaien op lokalen en kan net zo min draaien met alleen maar lokalen, dit eiland is daar gewoon niet geschikt voor zonder hulp van buitenaf.

 5. @ dwerg 85

  Ik geloof niet dat er hier een intekenlijst aanwezig is voor personen die bevoegd zijn om een opmerking te mogen plaatsen of wel soms ?
  Als je mij het aantal lokale bezoekers van de afgelopen jaren kunt doorgeven dan hoor ik het graag. Wanneer je dan ook nog even de kernopmerkingen van allee recensies van de afgelopen jaren erbij pakt dan zijn we al op de goede weg.
  Koppel die zaken aan elkaar en het plaatje begint zich te vormen.
  Hyatt kan best een goede naam hebben, doch hier op Curacao was het allemaal teveel en te groot voor een zeer beperkte markt. Wat het Hyatt bood was een soort van vlaggemast op een modderschip en dat heeft weinig zin.

 6. Wat een dom verhaal zeg, de lokale bevolking heeft geen geld en als je zo naief bent om te denken dat je daar een resort op kunt laten drijven zegt dat meer dan genoeg. Uiteraard ken ik de achtergrond niet, maar het oogt meer dan onbehoorlijk hoe ze het Hyatt van de ene op de andere dag van de gevel hebben gerukt! Denkt men zo ooit nog aan nieuwe uitbaters te komen? Ben wel erg benieuwd naar de rechtszaak!

 7. Alsof dit 4 sterren resort gebouwd is om ons te behagen… Het idee was om buitenlandse deviezen het land in te krijgen… Prijs naar beneden, class naar beneden, mensen die het willen betalen (buitenlandse doelgroep) komt niet meer. Dus… eigenlijk zegt het nieuwe management dat een 4 sterren resort voor toeristen op die plek niet werkt en dat wij als lokale bevolking de boel open moeten houden…
  Denk je echt dat nieuwe management het beter kan doen dan Hyatt met zijn grote klanten base?

  Let’s face it folks. Als Cur iets van zijn toerisme wil maken moeten tenminste aan de volgende randvoorwaarde moeten worden gedaan.

  – Eiland brandschoon (koste wat het kost)
  – Iedere eiland bewoner overtuigd dat hij voor iedere toerist de extra mile moet gaan.
  – Wegennet waar je niet met je kia pikanto op de bodem komt in de gaten. (wordt beter overigens)

  Beste marketing is word of mouth 1 toerist die ambasadeur voor het eiland wordt, doordat hij/zij het top heeft gehad. We zijn er nog lang niet…. so forget oostpunt ook maar…

 8. Ja gezellig, laten we inderdaad terug gaan naar een openbaar Barbara Beach met poepluiers in het zand en om de 2 meter afgekloven kippepootjes en spare-rib restanten, heerlijk……………….

 9. Vroeger werkten alleen lokalen in de horeca op Curaçao, en dat was een komen en gaan van rijke Amerikanen op ons eiland. Wie Aziaten aan het werk wil zien gaat gewoon naar Thailand om ze te zien en niet naar Hyatt- Curaçao.
  Op Curaçao wonen namelijk Curaçaoënaars. Curaçaoënaars In alle kleuren maar het zijn wel Curaçaoënaars met dezelfde taal en cultuur.

 10. Goed plan.
  Een hotel moet zich op iedereen richten. In Nederland kan ook iedereen die daar zin in heeft in een hotel overnachten. Maar op Curaçao denkt men nog steeeeds dat een hotel alleen voor de toerist is. Hierdoor loopt men heel veel geld mis.

  Zo is het ook met de taxi’s op Curaçao.
  Ze klagen steen en been dat de touroperators hun klanten inpikken, dit kan wel kloppen maar de taxi’s moeten zich ook richten op de lokale bevolking!
  Geen wonder dat beunhazen wel veel geld hieraan verdienen.

  Tegenwoordig is er geen tijd meer om selectief te werk te gaan, met bewakingscamera’s op het werk is iedereen terug te vinden.

 11. Edgar: ben je toevallig een manager van 5 sterren hotels? Zo niet, dan denk ik niet dat je bepaald bevoegd bent om zulks opmerkingen te maken.

 12. Wordt het personeel dan nu ook naar Amerika gestuurd om een aantal trainingen bij te wonen? Niet al het personeel natuurlijk, maar als zelfs dat handje vol al niet meer gaat….

 13. Heel goed, barbara beach is altijd van het volk geweest

 14. Dit noemen wij gelukszoekers. Er wordt gedaan of Hyatt een of andere amateur groep was die er niks van bakte. Om direct zo hoog van de toren te blazen is nooit verstandig. Eerst maar eens bewijzen of ze de reserveringen vast kunnen houden en pas juichen als ze het dan echt kunnen verbeteren.

  Hyatt heeft flink bijgedragen aan de naamsbekendheid van het resort en het eiland in de Noord Amerikaanse markt en Benchmark is niet direct een naam die erg bekend is. Om een dergelijk hotel te vullen, moet er heel wat gebeuren. Aan de prijzen van Hyatt lag het niet en ook de service was overwegend goed. Dus ik ben erg benieuwd hoe deze groep het dan zoveel beter kan gaan doen. Maar goed de verrassingen zijn de wereld nog niet uit. Het is een ideaal hotel voor All-inclusive, gezien de bouw en de locatie. Dus daar draait het vroeg of laat op uit en als dat gebeurt is het dus helemaal niets voor de lokale bevolking, want die mogen er gewoon niet meer komen dan.

  Succes in ieder geval, maar eerst maar eens daden, want praatjes vullen geen gaatjes en al helemaal geen kamers.

 15. Begin eens met normale prijzen !
  Denk dat je dan reeds de helft van de slag hebt gewonnen.
  Voorts heeft niet iedere gast een persoonlijke bediende nodig en hoef je niet continu alle restaurants en bars open te hebben (dus inkoop) wanneer er slechts 2 kippen en een paardekop te vinden zijn.