• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Ondanks de explosie in het kruithuis van afgelopen zaterdag, worden de regels voor verkopers van vuurwerk niet aangescherpt. Volgens Edmiro Anita, woordvoerder van de brandweer, zijn de verkooppunten veilig. Over het hele eiland zijn 150 tot 170 punten waar vuurwerk kan worden gekocht.

Vaak zijn het containers of zelfgebouwde hutjes die in woonwijken staan of langs de kant van de weg. Volgens Anita worden er al strenge regels gesteld aan de verkooppunten en wordt streng gecontroleerd door een speciaal team bestaande uit de brandweer, politie en Servisio di Kontròl i Seguridat (SKS).

Regels
Zo mag er maximaal 400 kilo vuurwerk worden opgeslagen, moet het in afgesloten kasten of kisten worden bewaard en ook elektriciteitsaansluitingen worden gecontroleerd. “Vuurwerk is nooit 100 procent veilig, want het blijft vuurwerk. Maar met de regels die we hanteren en controleren kun je stellen dat het zo veilig mogelijk gebeurd”, aldus Anita. Momenteel heeft de brandweer nog geen informatie over de oorzaken van de explosie van het kruithuis, de politie is bezig met een technisch onderzoek.

Edmiro Anita in gesprek met radiopresentator Lisette Keus van Radio Hoyer 2:

4 reacties op “‘Verkooppunten vuurwerk zijn veilig’”

  1. @bomboklad, ja de tijd voor jullie om je zakken te vullen is voorbij en binnenkort is het bon futuro voor jullie!

  2. we hebben niks te vieren schotte 2 is nie gekomen we are doomd

  3. Helaas gaat het vaak om de mensen die met dat vuurwerk omgaan, die lappen de meeste regels aan hun laars, waardoor die ogenschijnlijke ‘veilige’ opslag toch weer levensgevaarlijk wordt.

  4. Tsk. Check zijn connecties……………..