• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De MAN wil dat de nieuwe rotonde op de kruising van Julianadorp en de Jan Noorduynweg wordt vernoemd naar de Curaçaose dichter en schrijver Hemayel Martina. De partij wil op deze manier erkenning geven aan Curaçaoënaars die veel hebben betekend voor het eiland.

De blauwe partij van Charles Cooper heeft een verzoek ingediend bij demissionair interim-minister Dominique Adriaens van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning. Martina is onder andere bekend van zijn boek ‘Ansentro Preokupá, Sosegá en van zijn optredens met artiesten als Levi Silvanie. Helaas is hij op twintigjarige leeftijd overleden door een verkeersongeluk.

Herinnering
“Een nieuwe rotonde zo dicht bij ons hoogste studiehuis, de Universiteit van Curaçao en het Instituto di Enfermeria, is ongetwijfeld een goede keuze om de naam te dragen van deze grootse Curaçaoënaar. Op deze manier blijft hij voor altijd in onze gedachten”, vindt de MAN.

16 reacties op “MAN wil rotonde vernoemen naar Hemayel Martina”

 1. Misschien kunnen we Peter Stuyvesant College weer haar eigen naam teruggeven en dan noemen we de rotondo naar de heer Paula ofoz.

 2. Hoewel ik het Hemayel Martina wel gun dat er iets naar hem vernoemd wordt en ik in eerste instantie positief ben over dit bericht ,heb ik wel enkele opmerkingen hierover.
  1) in hoeverre is deze jonge man die te jong gestorven is , een grootste Curacaoenaar? Omdat hij twee boekjes met gedichten heeft gepubliceerd? Hij heeft nog lang niet de oevre bereikt van Bv. Ellis Juliana, Piere Lauffeur of Carel de Haseth.
  2) in hoeverre is het gepast om een rotonde of verkeerspunt te vernoemen naar iemand die in het verkeer is overleden door een ongeluk?

  Thomas heeft gelijk. Mischien is het beter om een van de vele straten die nog naamloos zijn naar hem te vernoemen. De kans is reel dat er in een straat in een buurt minder ongelukken zal hebben dan op die drukke rotonde.
  Eigenlijk is een straatnaam hebben bovendien leuker , want dan wordt je naam echt verbonden met de straat IPV een rotonde die altijd een soort volksbenaming zal behouden zoals rotonde di/na Julianadorp.

 3. @maria. rotonde van Palu blanku heet om onbekende redenen ook hariri ofzo. niemand die het weet.. en niemand die het zo noemt..

 4. Er zijn nog zo veel “Kaya A’s” op Curacao, of “Santa Rosa z/n’s”, maar voor een gloednieuwe rotonde hebben we al een naam verzonnen? Ik wil ook wel eens een straatnaam, kan dat dan misschien eerst eens verzonnen worden? Vind het overigens prima als mijn straat de kaya Hemayel Martina wordt…

 5. En dan de naamborden direct goed plaatsen en niet zoals in eerste instantie bij de Robert A. Willems Rotonde (Janwe). Als men aan kwam rijden, reed men op een wit bord af. Als men de rotonde ging verlaten werd men erop gewezen op welke rotonde men zojuist had gereden. Ik kan me goed herinneren dat mijn rijinstructeur mij leerde dat een verkeersbord een situatie aangeeft welke zich “achter” dat bord bevindt. Iemand heeft dat ingezien en de borden enkele weken later goed laten plaatsen en nu kan men dus zien dat men op Robert A. Willems rotonde afrijdt.

 6. Prima, maar wees dan consistent.!!!!!
  Het is mij even ontschoten, ik weet niet wat Rafiq Hariri voor Korsou betekend heeft.
  Maar een Plenchi (Palu Blanku) op Korsou naar Hariri uit Libanon vernoemen is “over the top”.

  De MAN, het was lang stil, we waren ze bijna vergeten, maar daar zijn ze weer !!

 7. Wat een populisme. Maar dat is de MAN wel toevertrouwd. Niets doen aan de situatie van het kruithuis en dan zo willen scoren. Triest.

 8. Haha goede suggestie @John Baselmans

  @Napoleon, je hebt zelf de straatnamen ingevoerd in 1805 en nu vind je het niet meer nutting of belangrijk? 😉

 9. @john B.

  we hebben al een schottega(a)tweg….
  liefst zo snel mogelijk……

 10. Hebben rotondes een naam? En waarom heeft een kruispunt dan geen naam? Het is toch hetzelfde? Lijkt me logisch dat een rotonde een naam krijgt in de volksmond, zoals rotonde van Julianadorp. En die is dan niet officieel. Het zou niet zo handig of in ieder geval een omweg zijn om aan iemand uit te leggen: ” u rijdt langs de rotonde van Hemayel Martina”, “oftewel de rotonde bij Julianadorp”, “dan rechtdoor”.

 11. hebben die gasten nou helemaal niks anders te doen. Je zal er maar op gestemd hebben

 12. Hoe heet die rotonde van zegu ,op weg naar westpunt ,noem ze allemaal maar ,Tula ku Bachan Karpata , Nai bai Pababou,

 13. Rotonde Schotte!
  De man die het meeste om de brei heen draaide!

 14. Waarom moet een politieke partij altijd een naam aandragen erger nog, voordat het project, weg of rotonde klaar heeft het al een naam gekregen. de politiek wilde toch dichter bij de bevolking staan laat de naam dan eens van de bevolking komen misschien in de vorm van een prijsvraag met een leuk prijsje.

  Begrijp mij goed het gaat mij niet om Hemayel Martina of wie dan ook, maar begin ervan te balen dat altijd het voortouw bij een politiekepartij ligt en het al geregeld is voordat iemand wat kan zeggen.

 15. Dan zullen de rotondes ook beter moeten onderhouden… nu zijn de meeste een wildgroeiplek van onkruid en afval… zo’n plek zal je naam maar dragen!

 16. Met respect, maar is een rotonde een naam geven nu zo nuttig/belangrijk, laat staan “opwindend”? Voor de meesten is trouwens een naam geven aan een straat of zo ENKEL iets dat je weet over welke locatie je spreekt, ja toch?