CURAÇAO – De kersverse Statenvoorzitter Mike Franco bracht dit weekend een werkbezoek aan Nederland. Franco hoopt de banden met het land te versterken. “We hebben goede gesprekken gehad van beide kanten en de wil is er.”

“Ik ben goed binnengehaald”, vertelt de Statenvoorzitter. “Ik merkte dat er ook vanuit Nederland behoefte is om de banden aan te sterken.” Franco gaat zijn best doen om in de toekomst heftige uitspraken van zijn coalitiepartners richting Nederland te voorkomen. “Dergelijke uitspraken zijn ook in Nederland gedaan. Je krijgt dan reactie op reactie en dat wil ik voorkomen.”

Ontmoeting
Na afloop van het Koninkrijksconcert zaterdag sprak Franco onder meer met prins Willem-Alexander. Verder had de Statenvoorzitter tijdens zijn bezoek een ontmoeting met de voorzitter van de Tweede Kamer Anouchka van Miltenburg en Jeroen Recourt de voorzitter van de Tweede Kamercommissie voor Koninkrijksrelaties.

Collega Rick Hart van Radio Hoyer sprak na afloop met Franco

12 reacties op “Werkbezoek Franco aan Nederland”

 1. @Jackson, jakkes, dat had je nou niet moeten zeggen, ga nu zeker op mijn woorden passen. Over vd Wulp heb ik elders al gereageerd, zie je daar…

 2. @Philippe,

  Nogmaals jij blijft het over Wiels hebben…. Wiels is niet de meerderheid, er is een coalitie gevormd.

  Er is geen andere coalitie en we mogen allemaal blij zijn dat MFK buiten de coalitie is gebleven. In Nederland schreeuwen ze minder dan een Wiels, maar ze liegen al hun stemmen bij elkaar en door hun lieggedrag zijn zij onvoorspelbaarder dan een Wiels. En kijk eens naar die van der Wulp… houd zn kaken stijf op elkaar toen Schotte aan de macht was en nu “durft” hij uitspraken te doen. In dat opzicht kan ik meer respect voor een Wiels opbrengen omdat hij gewoon (domme) dingen direct zegt…

  Anyway… ik heb gehoord dat Wiels Bi is, straks begint hij jou nog leuk te vonden omdat jij zo geobsedeerd door hem bent. 🙂

 3. @Jackson, Blij dat we het op het punt van Wiels’ uitspraken eens zijn. Verder neem ik aan dat we in een democratie leven en dat je niet direct hoeft te vertrekken als je de leider van de grootste partij niet vertrouwt. Dat is nu precies de situatie die ik graag wil voorkomen. Kan
  me eerlijk gezegd niet voorstellen dat Wiels het licht heeft gezien. Je mag toch aannemen dat hij in de afgelooen 2jaar (ouder zijn mijn voorbeelden niet) toch geen poppenkast stukje heeft opgevoerd? Heb ik hem dan toch te serieus genomen? EEN uitglijder kan ik me voorstellen, maar zijn serie heb ik toch als kenmerkend voor zijn karakter gezien.

 4. @Philippe,

  Bedankt voor je reactie, maar als ik zo negatief was als jij en zo’n slappe reactie geeft omtrent het blijven hier op het eiland… dan zou ik als een echte man allang mijn spullen hebben gepakt ipv elke keer oude koeien uit de sloot halen.

  Je hebt het wederom over bodybags, maar kom op hoelang is dat geleden? En hoe vaak is dat voorgekomen, en zo kan je elke keer alleen maar dezelfde voorbeelden aanhalen. Of doe dat niet meer en put vertrouwen ergens anders uit… of als je het blijft herhalen dan kan je het beter vanuit een ander land doen, toch?

  Wiels heeft hoe je het went of keert domme dingen gezegd en gedaan… maar sinds de huidige coalitie vorming is de situatie toch heeeeeel anders.

 5. Zorro,

  Je bent er ook nog… en geen haar verandert….

  Een goede voornemen voor jou in 2013 is iets meer inhoud in jouw reacties. En wellicht enkel voor je zelf praten ipv anderen.

 6. @Jackson, Als Wiels op zijn oude voet blijft doorgaan wordt het inderdaad lastig, maar ik heb hoop dat de meeste kiezers zulen snappen dat zijn aanpak nergens toe leidt. Je kunt ook goed voor ons volk werken zonder Nederland en Aruba, Schoolbesturen, Bedrijven, de Gouverneur, Het OM, de Radio, de Kranten, de Tweede Kamer steeds maar weer tegen de schenen te trappen. Dat is gewoon niet effectief. Het is zelfs destructief. Om dan maar niet te spreken van de body bags en van het tolereren van een justitie minster die in zaken mag ingrijpen, of een PS statenvorzitter die met wapens wil lopen en de democratie verkracht. Van die dingen moeten we ons steeds bewust blijven. Dat dringt wel door als we het maar niet vergeten. Dan is er hoop en dan blijven we.

 7. @ Jackson. Je daagt Philippe wel uit om weer een lange lijst te maken. Wanneer stap jij eindelijk over naar een Surinaams forum, want daar zijn velen nieuwsgierig naar en willen je zelfs daartoe aansporen. Reden genoeg dus om te doen.

 8. Je houdt maar niet op he Philippe…

  Wat is jouw reden om hier nog op het eiland te blijven? Ik ben daar best wel nieuwsgierig naar…

 9. De verkoudheid gaat ook weer niet over. 400 jaar …marteling???
  We konden eensgezindheid vormen tot zelfstandigheid, schepen bouwen, cano’s, om te ontsnappen. We hebben het niet gedaan.

  Tot nu toe kunnen we niet samen door één deur. Discriminatie op dit eiland is groter dan heel de wereld.
  Hou het maar eens op met al dat gezeur!

  Synergie vormen om de boeven te berechten

 10. Wat zullen wij en zij geloven? Schaap of wolf??

 11. Wiels heeft op het Brionplein zelfs de steun van Jehovah gevraagd om zijn plannen te kunnen verwezenlijken. Bijvoorbeeld bij het in bodybags terugsturen van de Makambas.
  Lijkt me blasfemisch. Ik raad Wiels aan om hier op aarde nog maar te genieten want later kan het niet meer.

 12. Hij doet zijn best, maar we kunnen er op wachten dat de inspirator van onze grootste partij Wiels….

  Bjj de eerste minister die Curacao weer bezoekt de zaak laat boycotten, een tolk Nederlands wil hebben en een onafhankelijkheidsverklaring laat overhandigen.

  Hem zal verwelkomen met de woorden: “Jullie hebben gedurende vierhonderd jaar ons land gebruikt voor slavenhandel en mensenhandel. Jullie rijkdom is gefundeerd op mensenhandel en het plunderen van jullie koloniën”.

  Zal herhalen dat Nederland achter de [nooit aangetoonde…] natuurlijk bronnen van Curaçao aanzit.

  Zal herhalen: “De Tweede Kamer interesseert mij geen moer en ik stuur de Tweede Kamer naar zijn moer.”

  Hij zal toelichten dat:.”Curaçaoënaars zullen nooit volledig gelijk zijn in het Koninkrijk, dat is gebaseerd op slavernij en nog steeds racistisch is”,

  Dat de Konikrijkswetten niet deugen “In het licht van het haar toekomende zelfbeschikkingsrecht en het gegeven dat de onderwerpen die de per 10 oktober 2010 van kracht zijnde consensusrijkswetten adresseren, autonome landsbevoegdheden betreffen, mag Curaçao zich onttrekken aan de binding aan elke consensuele onderlinge regeling…”

  Maar…en ik moet zeggen, dat ie dat wel slim doet…Hij heeft wel veel invloed maar geen formele positie, dus er is geen “official” die het zegt, het is Wiels maar… De PS marionetten mogen het van hem doen of ophoepelen, net als de vorige PS ministers.