CURAÇAO – Het hotel is in bedrijf, volledig bemand en komt alle reserveringen na. Dit zegt Santa Barbara Hospitality N.V. op de verklaringen van Hyatt. De eigenaar schortte 21 november de beheersovereenkomst met Hyatt op en stelde zaterdag Benchmark Hospitality International aan het hotel te beheren.

Hyatt claimt dat de actie van hotelinvesteringsgroep Santa Barbara Hospitality N.V. tegen de regels in heeft gehandeld door het management vrijdagnacht af te zetten.

Rechten
“Het hotel komt de gemaakte reserveringen na en heet veel nieuwe bezoekers van harte welkom”, zegt David Maxfield, vertegenwoordiger van Santa Barbara Hospitality N.V. en eigenaar van het hotel. “De eigenaar gelooft dat het gehandeld heeft in overeenstemming met zijn juridische rechten vervat in de beheersovereenkomst om de relatie met Hyatt te stoppen, en wij kijken ernaar uit om het maximale te halen uit de potentie van dit hotel onder nieuw management.”

Mismanagement
Vertegenwoordigers van de eigenaar namen de operationele en financiële controle van dit 350 kamers tellen hotel omstreeks om 00.30 uur plaatselijke tijd op zaterdag over, om ongemakken voor gasten en employees te voorkomen. “Nadat het hotel gedurende meer dan twee jaar gebukt is gegaan onder vermeend mismanagement en onthutsende financiële verliezen, wilden de investeerders niet langer het beheer onder management van Hyatt bekostigen,” zegt Maxfield.

Toekomst
“Onder deze omstandigheden gelooft de eigenaar dat er slechts twee opties over blijven, dit tekort schietende hotel te sluiten en mogelijk 400 mensen op straat zetten, of Hyatt vervangen en een nieuw beheermaatschappij aanstellen.” Maxfield vervolgt: “We zijn opgewonden over de beslissing die is genomen en verwachten een schitterende toekomst voor dit hotel. In tegenstelling tot de bewering van Hyatt is de overgang naar een nieuw beheer ordelijk en zonder incidenten verlopen.”

5 reacties op “Eigenaar reageert op verklaringen van Hyatt”

 1. is de 80-20 ook van toepassing voor benchmark?

 2. Smeets cs beschuldigen dus nu het Hyatt van “vermeend mismanagement en onthutsende financiële verliezen”. Nu maar hopen dat ze niet alleen die beschuldigingen kunnen waarmaken, maar dat ze niet ook van laster, smaad en breach of confidentiallity agreements worden beschuldigd.

  Voor Curacao is het verlies van Hyatt in ieder geval een absoluut slechte zaak.
  En niemand hier heeft ooit van Benchmark Hotels gehoord….

 3. Wat dat niet die hotel waar onze overheid 300 miljoen in moest stoppen?
  Dit hadden we kunnen weten.
  Waar blijft dat geld nu?

 4. Als het ‘t Hyatt niet lukt om deze tent te vullen dan gaat het ‘t totaal onbekende Benchmark Hospitality International zeker niet lukken.

 5. Een “fraai” staaltje van machtswellust en gebrekkig commuNIcatie. Pas maar op met alle praatjes over een schitterende toekomst, oh zo geweldig nieuw managementteam. Deze blamage gaat als een lopend vuurtje rond en noordamerikaanse toeristen/zakenlieden zullen het “nieuwe” hotel zeker gaan boycotten.