• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De politie heeft de identiteit van de slachtoffers van de ontploffing bij het kruithuis bekendgemaakt. De man die ter plekke is overleden is de 55-jarige Eldrich Rignald Christiaan Renfurm. Dezelfde dag overleed om 18.45 uur de 41-jarige Nicky Newton Emerenciana.

Vanmorgen is de 23-jarige Runyeon Thurmon Reinita overleden. Reinita zou morgen 24 jaar worden. Uit voorlopig onderzoek van de politie is gebleken dat een aantal mensen het kruithuis aan het opruimen waren, waarbij ook oud vuurwerk weggegooid werd. Er volgde een ontploffing die bijna over het hele eiland te horen was. Delen van het kruithuis zijn totaal uitgebrand. Sommige slachtoffers renden vervolgens met ernstige verwondingen weg van het kruithuis.

Onderzoek
De Seru Loraweg blijft vanavond nog gesloten in verband met het technische onderzoek van de recherche. De lichamen van de overleden slachtoffers zijn in beslag genomen door het Openbaar Ministerie (OM). Mensen die schade hebben opgelopen door de ontploffing kunnen bellen naar 866-6124 om dit te laten registreren.

Foto’s vrijgegeven door de politie:

1 reactie op “Identiteit slachtoffers kruithuis bekend”

  1. Het 3e slachtoffer van het nalaten van de veiligheids eisen en controle. Morgen zou deze jongen 24 jaar worden. Triest.
    Nu het kalf is verdronken gaan we de put dempen. Het was in 2009 al aangekaart door Emily van PAR. Het kabinet Schotte verbraste het verworven geld liever dan zich te bekommeren om Veiligheid.

    Zie de brief van Omayra aan de Minister-President Rampenbureau : http://www.kkcuracao.com/2012/12/staten-brief-2-minister-president-rampenbureau/