CURAÇAO – Hyatt Curaçao N.V. ontkent dat de eigenaar van het resort bij Santa Barbara Plantation, Santa Barbara Hospitality N.V, het recht heeft om Hyatt weg te sturen. “Hyatt zal actie ondernemen om hun rechten die onder het Management Agreement vallen te beschermen en verwacht dat hun controle hersteld wordt.”

“Wij geloven dat de eigenaar niet juist heeft gehandeld door vrijdagnacht onverwachts het management over te nemen en daarom nemen we juridische stappen tegen de eigenaar”, meldt Hyatt. Santa Barbara Hospitality N.V claimt dat zij in een brief van 21 november, de beheerovereenkomst hebben beëindigd en Hyatt hebben gevraagd contact op te nemen met de eigenaar. Hyatt heeft toen op zijn beurt bemiddeling aangevraagd onder de Management Agreement.

Bezorgd
“De eigenaar heeft op eigen houtje besloten om het management over te nemen in plaats van te bemiddelen”, aldus Hyatt. “We zijn bezorgd over de impact van deze overname op het resort, de gasten en de werknemers. We zijn sinds de opening in 2010 verantwoordelijk voor het management van het resort en Hyatt is trots om betrokken te zijn bij het resort.” De eigenaar beweert dat het resort onder het management van Hyatt haar doelstellingen voor de inkomsten van 2011 miste met bijna 12 miljoen dollar, en dat de bezettingsgraad dat jaar ongeveer 22 procent onder de verwachtingen lag.

4 reacties op “Hyatt onderneemt juridische stappen”

  1. this looks like trading in your two year old Ferrari for a brand new Skoda. Bravo!

  2. Klinkt als een totale management-coup……..

  3. Dit kan ook alleen maar op Curacao, dat terwijl “brand’ namen zoals Hyatt van essentieel belang zijn voor de groei van het toerisme op Curacao…. Maw kortzichtig en egoistisch beleid van de lokale eigenaren van het hotel!

  4. Wie er ook gelijk heeft, het zal de reputatie van Curacao geen goed doen.