• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – “Santa Barbara Hospitality, N.V. vindt dat Hyatt zijn verantwoordelijkheden niet is nagekomen,” aldus William Brewer III, advocaat van de hotelinvesteringsgroep. Gisteren werd bekend dat het Hyatt-management weg is bij het resort en het hotel verder gaat onder de naam Santa Barbara Beach & Golf Resort.

“Daarom heeft de eigenaar zijn recht uitgeoefend om de overeenkomst met Hyatt te beëindigen en een nieuw management in te voeren. Dit is een ordelijke en vreedzame overdracht van het management geworden, om elke hinder voor werknemers of gasten te beperken”, aldus Brewer.

Benchmark
De eigenaar van het hotel heeft zijn overeenkomst met Hyatt Corporation and Hyatt Curaçao, N.V. op 21 november  opgeschort en heeft gisteren Benchmark Hospitality International (“Benchmark”) benoemd als beheerder van het luxe-resort op Curaçao. Volgens de eigenaar van het resort hebben vertegenwoordigers van de eigenaar vrijdagnacht het beheer overgenomen, om ongemakken voor gasten of werknemers te voorkomen.

Behoud banen
De eigenaar heeft Hyatt op de hoogte gebracht van zijn intenties en heeft het operationele en financiële beheer over het gebouw van 350 kamers overgenomen. De werknemers werden ingelicht over de wijziging in beheer. Benchmark is van plan om bijna alle huidige hotelmedewerkers in dienst te houden, met behoud van hun huidige salaris, de originele datum van indiensttreding en eventuele verlofdagen. Alle huidige kamerreservaties en evenementboekingen zullen zonder wijziging worden overgenomen.

Verzoek
De overeenkomst met Hyatt is beëindigd als gevolg van de aantijgingen dat het management van het hotel de voorwaarden van de overeenkomst van 16 maart 2005 had geschonden. Volgens correspondentie die door de eigenaar naar Hyatt werd verstuurd op 15 december 2012 “…heeft de eigenaar, in een brief van 21 november 2012, de beheerovereenkomst beëindigd en Hyatt gevraagd contact op te nemen met de eigenaar om onmiddellijk het tijdelijke management en andere zaken in verband met de overdracht te bespreken, om een soepele overhandiging van de activiteiten van het resort te garanderen. Hyatt heeft niet aan het verzoek van de eigenaar voldaan.”

Inkomsten

De eigenaar beweert dat het resort onder het management van Hyatt haar doelstellingen voor de inkomsten van 2011 miste met bijna twaalf miljoen dollar, en dat de bezettingsgraad dat jaar ongeveer 22 procent onder de verwachtingen lag. Zowel de inkomsten als de bezettingsgraad waren ook in 2012 lager dan gepland, aldus de eigenaar. De eigenaar beweert dat Hyatt zijn verplichtingen en verantwoordelijkheden op het vlak van dienstverlening, personeelstraining en -supervisie, budgettering en planning, en verkoop en marketing, niet is nagekomen.

Spannend
“Dit is een spannende gebeurtenis voor het resort, haar medewerkers en de duizenden internationale gasten die we weldra hopen te kunnen verwelkomen,” aldus David Maxfield, een vertegenwoordiger van Santa Barbara Hospitality, N.V., de eigenaar van het hotel. “We zijn ervan overtuigd dat dit resort nu een van de aantrekkelijkste luxe-bestemmingen ter wereld zal worden.”

5 reacties op “‘Hyatt kwam verantwoordelijkheden niet na’”

 1. En ineens hebben we ook onze eigen hotel soap. Weer iets waar de buitenwacht weer van zal smullen? Hoe je het ook draait of keert, er is een hoop ruimte voor misverstanden en dat zal de buitenwacht dus ook zo gaan zien.
  Niet echt gunstig zo een “hotel staatsgreep”.

 2. De wijze waarop er gehandeld wordt heeft niets met fatsoen te maken. Eenzijdige ontbinding of een schuldenregeling/invordering zijn twee verschiilende zaken en kunnen niet zomaar aan elkaar verbonden. Voor het opeisen van een schuld, kan een deurwaarder ingeschakeld worden. Voor een ontbinding of arbitrage gelden ander regels. Het ziet er naar uit dat Guus gelijk heeft en de ene wanprestatie de andere opvolgt.

 3. Smeets cs spelen smerige spelletjes. Voor Curacao betekent Smeets niet meer, zijn eens florerende Citco bedrijven zijn op sterven na dood.

 4. Kans is groot dat de eigenaar Hyatt heel veel geld moet gaan betalen!

 5. Hmmmm hier zit wel nog een andere kant van het verhaal aan.
  Zie de nieuwe (veel snellere!) link naar de Knipselkrant op http://www.kkcuracao.com/2012/12/statement-regarding-hyatt-regency-curacao-golf-resort-spa-and-marina/.

  Het Hyatt is er gewoon alvast door Smeets cs uitgekiepert gedurende een arbitrage….