• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De ontploffing bij een kruithuis aan de Seru Loraweg vanmiddag heeft nog een leven geëist. Dat meldde de politie vanavond tijdens een speciaal ingelaste persconferentie op Fort Amsterdam. Twee slachtoffers zijn volgens het Openbaar Ministerie (OM) per air-ambulance naar het buitenland vervoerd.

De persconferentie met onder meer minister Stanley Bodok en de politie ging vooral in op de werkwijze van de autoriteiten rondom de ramp. De ontploffing was bijna over het hele eiland te horen. Al gauw werd bekend dat het ging om een kruithuis, een opslagplaats voor vuurwerk, op het industrieterrein bij de Seru Loraweg. De eerste dode is ter plekke overleden, zeven gewonden moesten overgebracht worden naar het ziekenhuis. Over de oorzaak is nog niets bekend. Politie en brandweer, onder leiding van het Openbaar Ministerie, zijn een onderzoek naar de oorzaak gestart.

6 reacties op “Tweede slachtoffer Kruithuis overleden”

 1. @peterbon, in 2008 was al gebleken dat het kruithuis niet ok is kwa veiligheid. de overheid hier kennende zal er wel niets mee gedaan zijn. wellicht kan Charles Cooper er wat over zeggen

 2. Triest, ontrek je vuurwerk om veiliheidsredenen aan de partikuliere opslag en dan blijkt ook de opslag van de overheid niet veilig. Ben benieuwd of onderzoek gaat uitwijzen dat deze slachtoffers voorkomen hadden kunnen worden en of er iemand voor dit drama verantwoordelijk wordt gesteld.

 3. Kruithuis midden in een woonwijk. Jammer dat men pas leert als de kalf verdronken is.
  Al hadden verschillende mensen hierop gewezen., heb ik begrepen.

 4. Ze moeten geen vuurwerk meer verkopen, te veel ellende altijd met dat stomme vuurwerk

 5. Ik wens u allen veel sterkte en wijsheid..hopelijk vergaat het u niet zo als bij de ramp van 13 Mei 2000 in Enschede ( Ov ) Die hier de grootste doofpot van Nederland is geworden !!
  http://www.youtube.com/watch?v=IEekuY3Ovd0

 6. Een mensenleven is vuurwerk niet waard. erg triest dit wat de oorzaak ook.