• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Door de ontploffing in het kruithuis vanmiddag op het industrieterrein bij Seru Loraweg zijn zeven mensen gewond geraakt, waarvan twee ernstig. Een slachtoffer is ter plekke overleden. Dit bevestigt politiewoordvoerder Reginald Huggins tegenover Versgeperst.com.

De slachtoffers zijn overgebracht naar het ziekenhuis. Het bericht dat de brand, die de explosie als gevolg had, zou zijn aangestoken, kan Huggins niet bevestigen. “Er is nog niets bekend over de oorzaak.” De brand is ondertussen onder controle maar het gebied bij de Seru Loraweg is nog afgesloten.Foto: Anneke Polak/Antilliaans Dagblad

31 reacties op “Een dode en zeven gewonden ontploffing kruithuis”

 1. Toen er geld was hadden Wiels, Cooper en Schotte veiligheidsmaatregelen moeten nemen waaronder verhuizing naar de middle of nowhere, maar de heren hadden totaal andere prioriteiten om geld aan te besteden.

 2. Update van Rick Hart:
  Gisteravond: Twee slachtoffers van de explosie in het kruithuis zijn met de air-ambulance naar Colombia getransporteerd

  Vandaag 11:45u: Een derde slachtoffer van de ontploffing van het kruithuis is aan zijn verwondingen overleden. De politie maakt vandaag de namen van de slachtoffers bekend.

  🙁 🙁 🙁

 3. @Lionfish je hebt weer te veel naar Wiels cs geluisterd. We vergeven het je, je weet niet beter/je wil niet beter weten (whatever comes first).

  Ik ben het helemaal eens met VITO. Laten we vooral het onderzoek afwachten voordat we conclusies trekken. Dit is niet te de tijd om te beschuldigen, dit is de tijd om te rouwen en de slachtoffers, hun families en nabestaanden een hart onder de riem te steken…… HEEL VEEL STERKTE AAN DE FAMILIE EN VRIENDEN VAN DE SLACHTOFFERS <3

 4. @ Lion fish
  Jij bent een landgenoot waarvoor ik me schaam. Jij moet al 50 jaar onder de boom zitten om nog steeds niet te weten dat we alles hier zelf doen en niet altijd even goed trouwens. Curacao is het zwaarst gesubsidieerde eiland uit de hele caribien en nog steeds …….
  Wordt het niet eens tijd om wat bij te leren en eens goed te kijken naar jezelf en die jou hebben gebrainwashed?

 5. Mensen laten wij stoppen met op alles in dit face al kritiek te leveren als de grondoorzaak nog niet eens duidelijk is.Laten wij het justicieelonderzoek afwachten om duidelijk te weten wat er allemaal is gebeurd. Er kan van alles zijn gebeurd en menselijke schuilt niet een hoek en kortsluiting brandstichting van alles is nog mogelijk. Laat het justicieel onderzoek rustig zijn gang gaan eer wij aan der slaag gaan met kritiek te leveren. Ik heb het gevoel dat iedereen denkt dat ze al specialisten zijn in waarheidsvinding.Ik zeg schoenmaker hou je bij leest.

 6. toevoeging.

  dit heeft niks te maken met vuurwerk maar met hoe men de regelgeving en veiligheid toepast.
  ik ga ook geen sigaret roken tijdens het tanken van benzine.
  dus je test ook geen vuurwerk bij het kruithuis.

 7. stekte aan de nabestaanden, dit had nooit mogen gebeuren..

  laten we onze Lieve heer Bedanken dat het niet erger is.

  De vlakte waar het kruithuis staat is gevaarlijk dicht gebouwd, waar vroeger het speciaal keurig afgescheiden stond van andere gebouwen en dat was niet voor niks.

  we moeten ons afvragen deed de regelgeving en de controle wel aan de huidige eisen van deze tijd.
  voor wat betreft Nederland een verwijt maken, is natuurlijk onzin, immers het gebied is in de afgelopen jaren ontwikkeld en dat hebben onze eilandraadsleden goed gekeurd.

  de ouderen onder ons weten nog heel goed dat het een afgeschermd gebied was met bewaking waar alleen toegang mogelijk was door controle met duidelijke voorschriften en geen bebouwing van panden waar mensen wonen en werken.

 8. @ Marco
  Overheden kunnen toezien op verkoop en opslag ? Dat kunnen zei ja,maar als zelfs de controle en uitgifte op vergunningen al te wensen overlaat wat in Enschede dus ook is gebeurt.Hoef je dus van de overheid niets te verwachten want die hebben alleen maar interesse om zo veel mogelijk en zo snel mogelijk alles onder het tapijt te vegen, Want anders komen hun financiële kanten in het geding.
  http://www.youtube.com/watch?v=IEekuY3Ovd0

 9. Mijn medeleven gaat uit naar de slachtoffers, gewonden en hun familie. Dit wens je neiamnd toe.

  Hier hebben we met zijn allen op staan wachten. Zolang we niet weten wat de oorzaak is geweest van deze explosie kunnen we daar alleen maar naar gissen.
  Hopelijk is de totale voorraad vuurwerk voor het gehele eiland voor de viering van anja nobo in een klap de lucht in geschoten.

  Geeft ons en beter gezegd de overheid tijd om zich te bezinnen over de verkoop van vuurwerk in de containers in drukke verkeers en woongebieden.
  Kunnen ze alles in een keer goed aanpakken. O.a. het aantal decibels en hoeveelheid kruit die er in een pakketje mag zitten.

 10. @lionfish. Die opslag had bij jou in de achtertuin moeten staan.

 11. @Lionfish, wat ben jij triest zeg.
  Wat heeft Nederland hier nu in godsnaam mee te maken, zijn we hier zelf niet volwassen genoeg om na te denken dat als je vuurwerk gaat testen er wel eens wat kan gebeuren.
  We moeten de spiegel eens goed voorhouden en eens in de zakken van de politici gaan kijken die die verwaarlozing veroorzaakt hebben door die 400 miljoen te laten verdwijnen.

  Het is al erg genoeg dat er doden en gewonden zijn gevallen. sterkte voor diegene.

 12. @ Lionfish,

  Mijn b*k valt bijna open.
  Er ontploft een kruithuis, simpelweg door slecht management en jij weet het toch weer zo te breien dat Nederland de schuldige is ?
  Knap staaltje spinnen.
  Toch niet aan het solliciteren bij Wiels of wel soms ?
  Ooit gehoord van EIGEN verantwoordelijkheid ?

 13. Ik ben bang dat niks gaat veranderen. Nos mes por!. Sterkte aan de nabestaanden.

 14. @ Lionfish; Wat ben jij een zielig figuur om een ongeval als dit te gebruiken voor valse politieke propaganda.

  Misselijkmakend gewoon. Jij zit duidelijk in de hoek zoals zo velen maar constant wordt voorgehouden en wordt verteld : We zijn slachtoffer en zielig, en het is altijd een ander zijn schuld en daarom dragen wij nooit verantwoordelijkheid. Wat een stompzinnig commentaar.

  Die vlieger gaat niet op en zeker niet in dit geval. We beheren dit soort zaken al tientallen jaren zelf.

 15. Misschien (ik betwijfel zelfs dat echter) is er regelgeving voor veilige opslag en verkoop MAAR als ik zo al die open containers langs de kant van de weg en tussen de woonhuizen zie staan dank ik dat er eens HEEL GOED naar de logistiek van vuurwerk moet worden gekeken. Het verbaasd mij oprecht dat er nog niet meer incidenten met vuurwerk zijn ontstaan. En ook al is er misschien “op papier” regelgeving dan zie ik TOTAAL geen handhaving of controle, laat staan sancties uitvoeren. Zelfde als bij Milieudienst die ook geen flikker onderneemt bij overschrijding normen uitstoot ISLA !!!!
  NOS MES POR ( helaas nu dus weer 2 doden en enkele gewonden) !!!

 16. Over de VS gesproken – wel vuurwerk verbieden, maar een vrij wapenbezit met alle gevolgen.

 17. Als kind heb ik op Curaçao, tijdens oud en nieuw en de dagen erna, zo’n beetje alles opgeblazen wat maar mogelijk was. Zelfs de vissen moesten het ontgelden met onze tonnetjes. Nu,vele jaren later, vind ik vuurwerk zo anno negentienhonderd zoveel. Het doet mij niets meer en het zou verboden moeten worden, los van de ramp op Curaçao.

 18. helemaal mee eens om een keer geen vuurwerk te verkopen! hartstikke jammer dan voor de mensen die het leuk vinden om af te steken, maar blijkbaar zitten er een paar tussen die er niet goed mee om kunnen gaan waar mensen in hun omgeving dan onder lijden. behalve respect te tonen moeten er ook maatregelen worden genomen.

  heel veel sterkte aan de vrienden en familie van de slachtoffers.

 19. Hey, Op Curacao is er geen illegaal vuurwerk.. en het kost er een pak minder geld dan in NL. Don’t mess w/ our klapchi !

 20. Aaii….. inderdaad heel veel sterkte voor de nabestaanden en familie van de gewonden.

 21. Dit is nu het zoveelste voorbeeld van een ongeval die direct het gevolg is van jarenlange verwaarlozing van curacao door nederland. Wordt het geen tijd om smartegeld te vragen voor alle problemen op het eiland die stuk voor stuk hier het gevolg van zijn. Waar is Wiels nu ?

 22. In 2008 was al bekend dat het Kruithuis in slechte staat verkeert. benieuwd of men hier wat tegen heeft gedaan?

 23. Even wat naslagwerk erbij gezocht…
  5 jaar geleden was deze opslag al in opspraak.
  En als je ziet dat er mensen al rokend de opslag ine en uitlopen verbaasd het me niet dat de boel de lucht is in gegaan.
  Desalniettemin respect en steun voor slachtoffers en familie.

  http://www.abcourant.com/adarchief/20071222.pdf

 24. Helemaal mee eens!

 25. Hoe lang wordt hier nu al niet voor gewaarschuwd, en waarom hebben we ik zou bijna zeggen `zoals gewoonlijk` er niets aan gedaan en alle adviezen in de wind geslagen?

  En nu is er een dode en gewonden, Gaan we nu dan wat doen?? Of wordt het weer een symbolisch iets uit respect voor de overledene, in plaats van iets structureels.

  Wat onvoorstelbaar triest is dit toch.

 26. Lijkt me een strak plan. Elk jaar gebeuren er ernstige ongelukken met vuurwerk. Laat professionelen maar mee aan de slag en we gaan allemaal naar vuurwerk shows kijken.

  Ps. helaas is vuurwerk vanaf vorig jaar weer beschikbaar voor het publiek en in de VS is vuurwerk in sommige staten het hele jaar door beschikbaar en andere staten rond feestdagen.

 27. @janjansen: Dat heeft hier niets mee te maken. Vuurwerk voor openbare vuurwerkshows ligt ook ergens opgeslagen, en daar moeten strenge regels voor gelden, en nageleefd worden.
  Ik ben persoonlijk van mening dat iedereen zelf moet kunnen beslissen of hij of zij vuurwerk afsteekt. Belangrijk is dat men er verstandig mee om gaat, en geen domme dingen doet, want dáár komen ongelukken van.

  Bij openbare vuurwerkshows zijn in het verleden overigens ook al eens incidenten geweest die gelukkig een goede afloop hadden.

 28. Ja jJan,laten we dat ook doen met elk auto ongeluk… Doorslaan is geen optie!

 29. Vuurwerk hoort bij Curacao en moet je echt niet gaan veranderen. Als iet s gevaarlijk is moet je er voorzichtig mee omgaan.
  Maar het is echt te gek voor woorden als iemand de brand heeft aangestoken.

  Sterkte voor de nabestaanden en familie van de gewonden.

 30. @ Janjansen

  Alleen omdat er nu een explosie voor gedaan heeft meteen maar alles op een andere manier regelen. is een beetje overtrokken, hier in Nederland is jaren geleden ook een vuurwerkopslag ontploft in Enschede. Dit heeft toch niets te maken met het afsteken door particulieren van vuurwerk met oud en nieuw. Al zal het op curacao, waar ik ook gewoond heb iets anders gesteld zijn met de regels omtrent opslag. Vaak gaat er een menselijke fout aan vooraf als dit gebeurt. Overheden kunnen toezien op opslag en verkoop.

  Sterkte aan de nabestaanden van de slachtoffers.

 31. Ik stel voor geen vuurwerk te verkopen dit jaar !
  De rest van het vuurwerk alleen op speciale feest aangelegenheden door de overheid wordt aangestoken op speciale plaatsen.

  Laten we Sint Maarten,Colombia, USA en zoveel andere landen als voorbeeld nemen.

  Dat zal in de toekomst een hoop ellende en ergernis bij dier en mens voorkomen.