• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Bewoners bij Seru Loraweg en omgeving werden zojuist opgeschrikt door een enorme explosie gevolgd door een zwarte rookwolk in de lucht. Politiewoordvoerder Reginald Huggins is op dit moment onderweg naar het industrieterrein bij Seru Loraweg waar een kruithuis is ontploft.

Ooggetuigen spreken van minstens twee slachtoffers die in het kruithuis waren, een opslag voor vuurwerk, en ernstig gewond zijn. Huggins kan deze berichten nog niet bevestigen. Seru Loraweg is afgesloten voor verkeer. Alle brandweereenheden zijn ter plaatse.

12 reacties op “Ontploffing kruithuis Seru Loraweg”

 1. Zijn er nog meer van dit soort opslagplaatsen? Ik heb weleens gehoord dat er bij Bluebay ook een opslagplaatst nog is vol met oude munitie.. als dat zo is kan het daar flink gaan knallen!

 2. Als gevolg van de tragische ongeval met vuurwerk werd deze (9 vragen in engels) poll gemaakt. Het heeft als doel om een algemene indruk van de publieke opinie te krijgen.
  Wat denk jij?

  http://nl.surveymonkey.com/s/YJVF7C7

 3. Als kind ging ik (1968..) al mee om daar vuurwerk voor de wederverkopers te halen. Enigste veiligheids regel was toen de rode vlag die je mee moest hebben tijdens het vervoer. Er werd toen al naar harte gerookt buiten het gebouw in de lekkere noord-oost pasaat. Tegenover de weg (AGT) zat altijd een vrouwtje biljetie (landsloterij) te verkopen, In ieder geval, dit kruithuis had al lang moeten verhuizen naar een plek aan de noordkant of zo buiten de bebouwde kom en personeel getrained voor veiligheid. Maar ja, “nos sa tur kos” en dan krijg je dit. Dit moet in ieder geval GEEN REDEN ZIJN OM VERKOOP VAN VUURWERK TO STOPPEN! En dat gedoe over draken en duivels mag je op je buik schrijven! Jammer voor de gewonden en nabestaanden van de overledenen. Voor hun is dit erg en geen grap! Misschien kan er wat geld ingezameld worden voor hun om te helpen met de kosten. Groetjes uit Canada.

 4. Ik heb in de jaren 1964 en 1965 terplaatse voor de Koninklijke Marine ( als dienstplichtig marnier) de wacht moeten lopen. Voor wie weet heeft van explosieven en wapens, zullen dezen minder gevaren lopleveren, doch evengoed blijft het een gevaarlijk thema. Als boven reeds aangegeven, horen personen die zich met explosieven en (vuur) werk- wapen bezighouden, daarvan kennis te dragen, immers van proberen komen er kindjes. Weet wat je doet is een vereiste. Heeft de Koninklijke Marine nog altijd, als in het verleden, ook een opslag daar? Immers, de oorlogschepen en militairen aldaar gestationeerd moeten toch bewapend worden/kunnen worden?????

 5. before the explosion it sounded like an airplane lifted off from an airstrip very close by and a few seconds later the whole house shook on its foundation and a mushroom cloud was visible right behind the hill between villapark girouette and the industrial park where the fireworks storage depot stood. Also read http://www.abcourant.com/adarchief/20071222.pdf that writes about how dangerous the storage depot was in 2007, 5 years earlier…

 6. Dat de regels bij het kruithuis niet werden nageleefd was overal bekend. Wat stuitender is dat het personeel zelf ook geen enkel besef op het gebied van veiligheid heeft (en had). Hetzelfde geldt oveigens voor de verkopers van vuurwerk middels de bekende containers.
  Hoeveel werknemers zijn daar getraind in de omgang met explosieven ?
  Hoevaak komt het niet voor dat de verkoper, om kopers te trekken, VOOR de container vuurwerk af staat te steken ?
  En degene die er iets van zegt wordt de huid volgescholden, is niet goed snik en moet maar ophoepelen.

  De inspecteurs daarentegen nemen het ook niet zo nauw met de voorschriften. Wat voor belang heeft een bordje ‘UITGANG’ wanneer de hele tent zo ongeveer in een halve seconde uit elkaar kan klappen doordat imand staat te roken, statische electriciteit veroorzaakt of andere voorschriften overtreedt ?
  Ik had toch echt gehoopt dat we op Curacao, na de ramp in Enschede, hadden geleerd hoe het dus niet moet. Helaas, we moeten het zelf ook nog een keer gaan uitproberen.

  Ik kan alleen maar hopen dat de dood van deze werknemers niet voor niets is geweest. laten we hopen dat men lering gaat trekken.

 7. @ erg, op 15-12-2012 om 17:51

  Please…met alle respect maar probeer nou eens een keer niet dat geloof erbij te halen, dit gaat over een vuurwerkongeluk.

 8. @ Erg wat een onzin! Vuurwerk heeft niks met de duivel te maken. Het is een chineese draak. Google maar een keer iets over de chineese cultuur en houd godsdienst hierbuiten.

  Het gaat hier om naleving van de regels en controle dat deze regels nageleefd worden. Dit zal nog toch echt een keer goed gedaan moeten worden he.

  Door het verbieden van de verkoop aan publiek is dit probleem niet opgelost.

 9. Elk jaar is er wat met vuurwerk het maakt niet uit in welke land. Kijk op de verpakking dan zie je dragon ja de duivel; vuurwerk is een offer voor de duivel en wat neemt hij? De zielen van onschuldige mensen. Mensen laten we stoppen om met de duivel te spelen want de duivel speelt niet hij wilt de zielen van de mensen.

 10. Stop met vuurwerk. Het zorgt alleen maar voor ellende.

 11. Tja helaas, hetwas jaren wachten op een ongeluk zoals dit, iedereen negeerde dit en helaas is het ergste toch gebeurd……………

 12. Ja, daar zaten we al jaren op te wachten: elk jaar rond deze tijd van het jaar wordt er geklaagd oveer de gevaarlijke toestanden en achterstallig onderhoud en de slechte ligging van het kruithuis. Godett wilde er jaren geleden al eens wat aan doen, maar ja,…. plannen maken gaat nog nét, maar uitvoeren…. ho maar! En als het kalf verdronken is dempt men de put, dus nu zal er opeens wel wat gebeuren natuurlijk…
  Tegen stommiteit valt niet te vechten.