CURAÇAO – Het Hyatt Regency vertrekt van Curaçao. Dit bevestigt de voorzitter van de Kamer van Koophandel, Billy Jonckheer, tegenover Versgeperst.com. De reden voor het vertrek van de Amerikaanse hotelgigant is voor Jonckheer kraakhelder: “De overheid neemt deze sector niet serieus.”

Jonckheer benadrukt dat het heel slecht is voor Curaçao dat zo een grote naam het eiland verlaat. “Dit heeft te maken met onze overheid die de Noord-Amerikaanse markt niet serieus neemt. Er moet geïnvesteerd worden in het aantrekken van vliegtuigmaatschappijen die vanuit Washington, Philidelphia en New York naar Curaçao willen vliegen. De regering verwacht dat de maatschappijen komen aankloppen maar zo werkt het niet.”

Boodschap
Sinds vandaag mag het resort bij Santa Barbara Plantation zich niet meer Hyatt Regency noemen. Het hotel gaat volgens CHATA met een nieuw management verder onder de naam Santa Barbara Beach & Golf Resort. Het Hyatt opende in april 2010, drie maanden later dan gepland, de deuren. Het resort had vooral moeite met het vinden van gekwalificeerd personeel. In de twee jaar na de opening gingen er regelmatig geruchten te ronde dat het Hyatt grote verliezen leed en wilde vertrekken van het eiland. Jonckheer hoopt dat het vertrek van Hyatt een duidelijke boodschap is voor de nieuwe regering. “Ik hoop dat ze de sector toerisme serieus gaat nemen en flink gaan investeren voordat het te laat is.”

44 reacties op “‘Hyatt Regency verlaat Curaçao’”

 1. Beste allen,

  Leuk om te lezen, al die reakties en verhalen van mensen die denken dat ze weten hoe en waarom er gefaald is. Jullie zullen toch eens jezlef achter de oren krabben. Het sprookje was al veel eerder gedoemd te mislukken. Snata Barbara Plantation (en we weten toch allemaal wie hier de werkelijk eigenaar van is)en een tweetal projectontwikkelaars (uit Amerika) gezamenlijk eigenaar van de Santa Barbara Plantation BV’s hebben het sprookje bedacht aan het begin van deze eeuw. Hier heeft een masterplan aan ten grondslag gelegen. Dit masterplan heeft tevens gedient ter verkrijging van leningen om de bouw en exploitatie te financieren. Het masterplan had echter geen best, neutral en worst case scenario maar alleen het allom bekende best case, sky is the limit, scenario. Cijfers en prognoses werden slecht of niet onderbouwd, aannames waren veelal die op drijfzand gebaseerd of onderbouwd met veroudere onderzoeken.Maar ja de projectontwikkelaar had echt verstand van de business….. Er zijn een aantal instanties op Curacao die voor het project leningen hebben verstrekt. Iedereen stond aan de zijlijn en is er met open ogen ingetuind want kritische geluiden en opmerkingen over het project werden professioneel de kop ingedrukt of gewoon afgedaan als onzin. De rest is geschiedenis. Wil je het echte verhaal weten zullen julie toch iets beter je best moeten doen om de waarheid te vinden. Ga bevoorbeeld eens op zoek naar het bewuste masterplan, je lacht je rot.

  Pasa bon dia,

  De eerste hand.

 2. Volgens Hakim zouden er toch vliegtuigen vol met Arabieren uit Dubai komen?

 3. Als je de reacties hier leest, zou je denken dat dit vooral met lokale omstandigheden te maken heeft. In werkelijkheid is het powerplay van Amerikaanse bedrijven onderling. Zo heeft de (Amerikaanse) eigenaar van het complex het Amerikaanse Hyatt indertijd binnengehaald om de boel op te starten en de kinderziektes er uit te halen. Nu dat gelukt is, wordt het Hyatt er uitgegooid en vervangen door een grote Amerikaanse concurrent. Dit alles onder begeleiding van een avocatenkantoor uit de top-5 in de VS.
  Big money, big games. Het complex staat toevallig op Curacao, maar het had ook in Thailand kunnen staan…

 4. Ik weet niet naar.. Toerisme groeit met 13% hoogste groei in de regio. Dus als Hyatt niet wil blijven komen wel andere bedrijven.

 5. Even een kleine opmerking voor Arie die de zg toetsenborden experts loopt af te kraken en denkt dat het gaat om het runnen van een hotel….dat is niet de issue het hotel wordt goed gerunt met veel complimenten nogmaals het gaat om de ligging en het is een Amerikaans keten waar de Amerikanen het hotel t liefst in het Centrum zien, waarom denk je dat het Marriot vol met Amerikanen zitten en t Holiday Beach hotel, het hotel is vanzelfsprekend voor alle doelgroepen bedoeld maar is daar toch echt in the middle of no-where. Trouwens ik ben wel echt benieuwd naar de andere hotel ketens van Hyatt die zover afgelegen liggen…misschien kan je er een paar noemen zodat we wat het één en het ander kunnen vergelijken. Ps de crew v/d KLM zit in het Hilton en moet binnenkort het contract verlengen, naam v/h Hyatt was ook gevallen maar helaas niet gekozen, doodsimpel de Crew (KLM) heeft geen zin om een uur in de bus v/d airport naar het Hyatt zitten. Denk je nou eens in als het hotel bv. naast het Marriot gebouwd was of bij Blue Bay dan zou de bezettingsgraad tamelijk hoger liggen.

 6. Wat een gezeur over airlift. Als er ergens voldoende mensen staan die transport naar Curacao willen zullen vliegmaatschappijen met plezier een toestel inzetten. Dus product Curacao aantrekkelijker en betaalbaarder maken, we weten allemaal best wat er momenteel aan mankeert.

 7. Schotte en zijn vrienden die hebben de hele wereld afgereisd maar bijna niks bereikt
  voor Curacao.Alleen hun zakken vullen opsluiten die lui en de sleutel weg gooien.

 8. @Arie, en nu heeft de lokale bevolking ”het gedaan” terwijl er meer buitenlanders daar werken. Ik zou zeggen wie kwaliteit wil moet ook kwaliteit betalen.
  Een goed salaris is een motivatie om je best te blijven doen. Een hotel ook niet kan blijven bestaan als er geen winst gemaakt wordt.
  Een goed salaris doet wonderen, al moet men stront langs de weg oprapen. Men zal in de rij staan om stront op te rapen als men er goed van kan leven, ‘t is niet anders.

  Trouwens, het infrastructuur naar dat hotel is belabberd.

 9. @edgar,

  mee eens….
  het is een prachtig complex, bestemd voor de happy few….
  maar de happy few, hebben heel veel andere locaties waar ze naar toe kunnen gaan.
  ze hebben ook weinig tijd, en zijn met weinig in aantal….
  dus onlogisch om zoiets op Curacao te willen gaan uitbaten.
  richt je op de overige 95%: door de prijzen te verlagen tot een beetje normaal niveau
  dan kan de bezetting met sprongen om hoog gaan.

 10. Was het niet Sylvester Stallone, uitgenodigd om te komen investeren op Sta. Barbara, en na het bezichtigen zei: “beautifull resort, but I had to drive thru a ghetto to get here”. Hij is gauw met zijn privejet vertrokken.
  De nieuwe retonde bij Julianadorp en het nieuwe stukje weg is een stap in de goede richting van hoe de hoofdwegen op Curacao eruit moeten zien. En niet zoals Rooseveltweg, Sta Rosaweg en Caracasbaaiweg. Het nieuwe stukje Caracasbaaiweg is weggegooid geld. Directie en alle Ing’s en Ir’s die daaraan meegewerkt hebben moeten zich schamen. Het is maar te hopen dat zij de nieuwe weg langs Julianadorp ook niet gaan verknallen met hun Washingtonian palmbomen.

 11. @ John, op 16-12-2012 om 06:58 schreef.

  Hobbelige zandwegen vol met doornstruiken?…hoe lang geleden ben je er voor het laatst geweest!?…
  Verder aan alle “toetsenbordexperts” die zo goed weten hoe je een Hotel moet runnen, als je er geen verstand van hebt….zeg dan niets.
  Hyatt is 1 van de grootste Hotelketens ter wereld en het concept wat hier op Curacao is neergezet is al jaaaaren met groot succes beproefd op plekken in de wereld (ook vaak ver weg van de bewoonde wereld) waar lokale overheden wel graag meewerken om er een succes van te maken. Laat ik het dan maar niet hebben over de arbeidsethos van de lokale bevolking trouwens, verspilde moeite.

 12. Dit staat ook onze toekomstige Sambil sambal te wachten.

 13. De plannen van Oostpunt zijn net zo veelbelovend als dat Hyatt is geweest.
  We shall see

 14. Te beginnen met de weg daarnaartoe, die is soms bijna dichtgegroeid met doornstruiken die krassen achterlaten op auto’s. Hobbelige zandwegen vol met doornstruiken moeten de toerist naar een luxueuze hotel leiden…

  Verder heb je in die buurt ook geen openbaar vervoer, het hotel ligt ver van de bewoonde wereld. Als toerist voel je je meer in een soort van luxe ”gevangenis.”

  Maar HOE nu verder? Hoe staat het met de garanties van de overheid en zo?
  Wie moet de ander betalen?

 15. @ Etienne Sambo, probeer je Schotte en/of Cooper van hun eerste plaats als dorpsgek te verstoten ? Ga zo door hebben we straks een triootje dorpsgekken.

 16. Barney you should have stayed with the Flintstones and make us laugh some of the times. Here you are a looser !

 17. @all, Als ik het persbericht van Hyatt goed lees, dan gaan ze niet uit eigen beweging weg maar zijn ze WEGGESTUURD en van het eiland afgeknikkerd door Santa Barbara Hospitality. Het zijn bij Santa Barbara ook bijna allemaal Amerikanen. (Rodney Moser en John & Susan Marshall) en lokaal zijn Laurens Luckman en Ursula Janga (YDK) in het management (info van KvK). Weggaan is een ding, maar weggestuurd worden is nog wat anders! Toch maar eens vragen aan Laurens en Ursula.

 18. Wake up ,wat onzin allemaal , geen toeristen ,geen inkomen , dat is duidelijk zaak , laten we op curacao onze ogen open houden . meest heel veel capabel mensen om verder te kunnen . hoe moet het verder .

 19. Volgens een bericht op netherlandscorporatenews.com is het Hyatt er uitgegooid door de eigenaar van het complex, omdat “Hyatt zijn verplichtingen en verantwoordelijkheden op het vlak van dienstverlening, personeelstraining en -supervisie, budgettering en planning, verkoop en marketing niet heeft nagekomen.”
  Er staat verder dat vertegenwoordigers van de eigenaar vrijdag rond middernacht het hotel hebben overgenomen, waarbij het operationele en financiele beheer in handen is gegeven van Benchmark Hospitality International uit Texas. Lees het hier zelf: http://www.netherlandscorporatenews.com/archive/inp/2012/12/16/J005.htm

  De eigenaar heeft grote plannen met het Santa Barbara Beach & Golf Resort, zo staat er verder. De nieuwe website van het hotel ziet er in ieder geval gelikt uit. Het lijkt goed voorbereid. Staan er al nieuwe borden?

 20. Het kan aan mij liggen, maar wanneer gasten daar komen golfen en na afloop de poort uitrijden om daar een biertje te drinken…………dan moet je je toch echt serieus gaan afvragen waarom mensen dat doen ?
  Wanneer je het dan ook nog voor elkaar krijgt om 10 USD voor een glas wijn te chargen…..dan vraag je om moeilijkheden.
  En wanneer je hotel dan ook nog eens in de absolute middle of nowhere ligt, alleen te bereiken nadat je ongeveer een uur door de ergste achterbuurten van Curacao hebt gereden……….
  Dan weet je dat je op de compleet verkeerde plek bent aanbeland.

  Het concept van het Hyatt was slecht bedacht, slecht doordacht, slecht uitgevoerd en past totaal niet in het plaatje van wat Curacao te bieden heeft.
  Een megalomaan project waar maandelijks miljoenen verlies werden geleden.

  De drang om alleen maar luxe toeristen aan te trekken is voor mij nog altijd onbegrijpelijk. Het luxe segment bedraagt slechts 5 % van de totale toeristische markt.Dan praat je ook nog eens over gasten die niet snel terugkomen op dezelfde locatie en doorgaans blijven ze slechts een paar dagen.
  Het gros van de markt bevindt zich in het low- tot medium budget gedeelte, maar ja, die vindt men hier niet interessant.
  Jan Thiel is een perfect voorbeeld daarvan.
  De goedkopere resorts zitten vol en de luxe, dure, resorts staan voor bijna 100 % leeg.

  Need I say more ?

 21. DON PICAFLOR jij twijfelt whahaha dit is curacao er zitten hier geen slimmerts !!

 22. Ik hoop dat het strand weer openbaar wordt. Toch zonde dat er nauwelijks door de hotelgasten gebruik van werd gemaakt.

 23. Er komt wel weer een volgende hotel keten in. Hopelijk kan CItco het Four Seasons Hotel zover krijgen. Maar dit keer moeten wel alle neuzen dezelfde kant wijzen. Airlift, airlift en nog eens airlift is wat we nodig hebben vanuit Noord-Amerika.

 24. Hyatt een prachtig hotel, maar helaas wel op de verkeerde locatie (overigens een prachtige omgeving wel)….je kunt daar bv. een low budget hotel bouwen maar een Hyatt hotel moet toch echt centraal ergens midden in het centrum liggen net als de Renaissance bv …toeristen (en zeker Amerikanen) die voor het “Hyatt” kiezen willen het liefst vanuit het hotel het centrum binnen wandellen..Ik denk dus ook niet dat het terrecht is om hier de regering volledig de schuld van te geven.

 25. @ Lucas:

  Strand van het volk weghalen? Het strand zorgt juist voor economische bloei. Hoeveel werkgelegenheid brengt zo’n hotel niet met zich mee? Als je de economie niet ontwikkelt heeft het volk alleen maar zand van het strand… Niet best om je maag mee te vullen.

 26. Mensen mensen, niet doen alsof jullie verrast zijn.

  Het is al een keer eerder gebeurt bij “Blue Bay”.
  Strand van het volk weg halen, een golf club, allemaal dure huizen, een amerikaans hotel proberen neer te zetten zonder succes.
  Investering werd er doorheen geforceerd bij HYATT door de regering, verschillende banken hadden geen vertrouwen erin, en maanden na opening toen ze wat cijfers te zien kregen, kregen ze meteen gelijk.
  Banken hebben een verlies, de overheid heeft een verlies, het volk heeft een verlies.
  Curacao is geen St. Maarten wake up people.

 27. Ik begin toch een beetje te twijfelen aan het niveau van het lezerspubliek van deze site

 28. @ “Dit heeft te maken met onze overheid die de Noord-Amerikaanse markt niet serieus neemt. Er moet geïnvesteerd worden in het aantrekken van vliegtuigmaatschappijen die vanuit Washington, Philidelphia en New York naar Curaçao willen vliegen. De regering verwacht dat de maatschappijen komen aankloppen maar zo werkt het niet.”

  Zo, El Hakim, die kan je in je zak steken. Was zeker niet genoeg aan te verdienen voor je.

 29. Wat een zonde!

 30. Statement Regarding Hyatt Regency Curacao Golf Resort, Spa and Marina

  http://www.hyattpressroom.com/hyatt/en/news_releases0/2012/Statement-Regarding-Hyatt-Regency-Curacao-Golf-Resort-Spa-and-Marina.html

  CHICAGO (December 15, 2012) – Santa Barbara Hospitality, N.V., the owner of Hyatt Regency Curacao Golf Resort, Spa and Marina came to the Resort late Friday evening and informed the Manager on duty that it was taking immediate action to remove Hyatt Corporation’s affiliate Hyatt Curacao N.V. as manager of the Hotel. Hyatt Curacao N.V has been managing the Resort since it opened in 2010, and Hyatt has been proud to be associated with the Resort.

  Hyatt Curacao N.V. denies that owner has the legal right to remove it as manager of the property in this manner. In late November, in accordance with the terms of the Hotel Management Agreement, Hyatt Curacao N.V. had commenced an arbitration, which is still underway, seeking a declaration of the parties’ rights under the Management Agreement. The owner, however, has elected to take this precipitous action rather acting as set forth in the Management Agreement to resolve matters in the arbitration. Hyatt Curacao N.V. will be taking action to protect its rights under the agreement and expects to have control of the resort restored. Hyatt Curacao N.V. is concerned about the impact of owner’s disruptive action on the Resort, its guests and employees.

  While Hyatt does not believe that Owner has acted properly, until Hyatt has an opportunity to obtain appropriate relief from legal authorities, Hyatt is not in a position to take reservations for the property or to respond to questions about existing reservations. For questions, please call +599 9 840 1234.

 31. Binnenkort de duurste ruine van het eiland….. En vele zullen nog volgen; men bouwt en ontwikkelt maar door voor een samenleving van 140.000 terwijl het halve eiland leeg staat. Zo lang er niet beduidend meer airlift komt, is het beter dat geld in ontwikkleing van MENSEN te steken, dan komt er ooit misschien een regering die wel snapt hoe het werkt…

 32. Helaas, het begin van het einde……………………..

 33. De heer Jonckheer preekt natuurlijk voor eigen parochie.Maar de realiteit is echter anders.
  De Amerikaanse toerist die een verblijf in Hyatt Regency kan betalen,heeft een hoog in–
  komen en een hoge levensstijl.Curacao heeft deze doelgroep niets te bieden. en dat moet
  men onder ogen zien.

  Van de deskundige bestuur van Hyatt Regency kan redelijkerwijs worden verwacht dat
  ze de behoeften van hun doelgroep kennen.Maar zoals eerder door mij vermeld,het is
  gewoon een belastingtuc.Hevig investeren,vervroegd afschrijven en verliescompen-
  satie.Meestal via allerlei constucties met offshore maatschappijen.

 34. een goede rede om het strand weer te openen voor het volk van curacao

 35. Tja ipv de airporttax te verhogen kunnen ze beter meer vluchten binnenhalen waardoor je meer tax binnenhaald.. verhaal van het kip of het ei

 36. het is niet dat de overheid het niet serieus neem
  hyatt heeft zelf een enorme spookstad gebouwd, en nu krijgen ze het niet vol
  gek he……….

 37. Zal zeker een duidelijke boodschap zijn voor de regering, dus geen geld meer voor zulke onnodige projecten. Die straks geen geld kan genereren. Maar ik ben benieuwd of Hyatt in handen komt van de overheid, want mede de overheid is Hyatt gebouwd. Is time to cash back baby

 38. BON SI MAN CURACAO
  BON PASKU, FELIZ ANA

  This is really bad news and set back for marketing and tourism industry. I am not sure what is the reason for the Hyatt Flag leaving Curacao, but looking back what I when through and investors having faith a confidence in investing in Curacao, and Plaza Hotel Curacao, something must change.

  Curacao is beautiful and friendly Island, and I wish new Government will promote as such, and further, investigate Plaza Hotel Curacao case, so no other investors will ever be treated as Plaza Hotel Curacao investors/shareholders.

  There must be transparency and compliance with law by all.

  “…….independent and upright executive branch of government is indispensable to freedom and equality of rights.
  The administration of law is a sacred duty, and the only stable foundation of free government. An unjust
  man ( and government ) is the architect of his own swift ruin…….”

  As per Barney Ivanovic’s opinion, 6 December 2012
  As per Barney Ivanovic’s opinion, he has been discriminated and denied due process.

  Further, Notarial Court (HOF), mr. L.C. Hoefdraad, is refusing to provide transcript from December 9, 2011, Ms. Adele van der Pluijm-Vrede and Barney Ivanovic’s Court hearing and further obstruct justice and due process.

  Further, in Bodemzaak case, no 29885/2009, Judge Saleh is denying Defendant Barney Ivanovic, due process by denying discoveries.

  So, I was removed by force on March 1, 2008 from my office in Plaza Hotel Curacao, by Speedy Security and Chester Peterson under the supervision of Curacao Police, without just cause and without court order to support this torturous act.

  Further, I was removed as a Fort Shore N.V., Managing Director from Curacao Chamber of Commerce Register with out legal documents to support such removal.

  Further, my bank accounts in Giro Bank and MCB Bank were taken over without my approval and used with out my signature.

  Further, my shares in Metro Group B.V., and Bayside Holding Group Limited, a foreign corporation established in Tortola, BVI, were sold in Kortheding case by court order signed by Judge P. W. van Schendel LLM, with out just cause and presence of any legal documents to support this order.

  Further, even that I won 3 court cases including in Court of Appeal case regarding Plaza Hotel Management and shares ownership, I am still obstructed by Judge Saleh, to enter my business, which create further losses to investors, shareholders and my self, with out just cause.

  13. On March 1 st, 2008, Frank Buscemi and Layne Rachowicz tasked armed Speedy Security guards, George “Jorge” Jamaloodin and Chester Peterson to remove me from Plaza Hotel by any means. Further, to deny me freedom of movement, freedom to operate business and freedom to enter my apartment

  14. On March 1, 2008, while I was conducting daily routine hotel business, I was aggressively approached by two armed uniform security guards employed by Speedy Security, both of the guards had guns in their hands. I asked Aloysius Petrus “Lou” Roelofsen (“Lou Roelofsen”) a Plaza Hotel General Manager and Gina Martina Plaza Hotel security employee, to call police because armed men are walking through the hotel and causing disturbance among hotel guests. Feeling uncomfortable and concern for the safety of hotel guests and employees, and due to no response by police up to that moment, I went to my office and called police myself.

  15. On March 1, 2008, while I was in my office, Chester Peterson and four Speedy Security guards, two of them armed entered my office. Peterson gave me a paper and ordered me to leave my office and Plaza Hotel. Further, that I am not allowed to enter the Hotel from now on and that they will take me out one way or another. Upon my order to them to leave my office, I was attack by one non uniformed guard, who by force grabbed my left hand and pulled me from my chair, when I resisted this attack in self defense, one of the
  uniformed guards draw his gun, noticing drawn gun and under the treat to be killed I surrendered. Further, two in uniformed guards grabbed me, twisted my arms behind my back and grabbed my shoulder causing severe pain and as later observed caused bruises on my wrists and shoulders. Further, they pushed me against door frame then pushed me against wall prier to exiting my office. Holding my hands and shoulders they were pushing me in direction to the Hotel entrance. In the middle of the corridor we encountered two Curacao Police officers, one female and one male. I requested from them to protect me from this attackers and to make report. They refused. Following conversation between Police, Peterson and guards in a foreign language that I could not
  understand, my arms were twisted harder causing even more severe pain, and by holding my hands and shoulders before the Hotel employees and guests I was pushed down the Hotel entrance steps. I was denied by order of Police to enter my business, my apartment, access to my personal belongings and money. Further, Police obstructed me in securing evidence recorded by Plaza Hotel security cameras. This attack could constitute to be armed robbery, trespassing, kidnapping, battery and assault with deadly weapon with intent to kill but not limited to. Police refused to secure crime scene, hare witnesses and write report, they advised me to go to the Court (EXHIBIT 5).

  16. By this attack on me, on March 1, 2008, my business, documents, apartment, personal belongings and money were stolen from me. I was left on the street without means to live. They stole my livelihood.

  17. Upon discovery hearings, I learned that this was pre meditated and well planed attack on my freedom and business. Further, I learned that Lou Roelofsen did not complied with my order to call Police and obstructed Gina Martina in complying with my order, by ordering her not to call police on my behalf under the threat that she would lose her job if she did call Police.

  As per March 1, 2008 I was dismissed as a Fort Shore N.V. Managing Director and change was made in a Chamber of Commerce, Curacao Commercial Register on March 3rd 2008 with out any legal justication and on the same day 3 maart 2008, Adele van der Pluijm-Vrede, a Civil Law Notary established company Fort Hotel Exploitatie Maatschappij B.V. # 104165 (later amended to Plaza Hotel Management B.V.), listing Aloysius Petrus Roelofsen (Lou Roelofsen) and Layne M. Rachowicz as a Managing Directors (same persons involved in my brutal removal from my Playa Hotel Curacao ofice on March 1, 2008) (see 03 MRT 2008 Chamber of Commerce Curacao / Curacao Commercial Register and Articles of Corporation (not full set) of Fort Hotel Exploitatie Maatschappij B.V. and Plaza Hotel Management B.V.)

  If any one can make change in Curacao Commercial Register with out justiication, then no company is safe.

  On 11 april 2008 Ocean Side Management N.V. lost case/lost ownership of Plaza Hotel Curacao (see VONNIS AR 60/2008 KG, 11 april 2008), please, tell me, where is safety to investors/share holders under Corporate Law of the Netherlands Antilles, Notarial law, Constitutional law, when judge can just like this take some one assets/shares, and who is liability for doing so.

  31. This attack on me raised many questions among media, investors, lawyers and local community with regards to investing in Curacao. Further more questions in ability of Curacao Court to deal with interpretation and implementation of law.

  35. As of today I could not obtain information regarding status of Plaza Hotel
  business/operating license, Casino license as well who legally owns Plaza Hotel
  Curacao.

  I wish that all of us will learn from this case and never repeat again.

  Truth and Transparency must exist for all.

  Curacao will prevail.

  NOW WE HAVE TO GO BACK TO WORK AND MAKE CURACAO HAPPIEST PLACE ON EARTH.

  BON BINI

 39. Helaas een vollédig te begrijpen beslissing genomen door een knap werelds management!
  Maar Curaçao zal gewoon arrogant doorgaan met oliedomme REGELTJES, zoals bijvoorbeeld de 80/20 regeling. Daarmee jaag je nog veel meer bedrijven weg van Curaçao. WAAROM heeft een bedrijf niet de voorkeur voor lokaal personeel? Lijkt mij te vaak wel duidelijk. De goeden uitgezonderd, hoor. Doe wat aan die onwil om te werken / luiheid, inefficientie, rampzalige kwaliteit, etc. etc. Oh ja, we gaan toch nog wel veel hotels bijbouwen voor toekomstige leegstand?

 40. Ee-wig zonde!!

  Hyatt is heel belangrijk voor Curacao en haar Amerikaanse toeristendoelgroep.
  Maar ja, onze minister van economische zaken Hakim hield zich de afgelopen 2 jaar liever op in Quatar en contreien…

 41. Geen onbegrijpelijke beslissing, zeker als je ook bericht van gisteren leest over verhoging van landingsrechten etc op Hato. Curaçaoënaren moet echt de keuze maken of ze toerisme-vriendelijk willen worden (want ze zijn het absoluut NIET) of dat ze gaan leven van de lucht en nog tijdelijk van de ISLA. Maar in dat laatste geval nooit meer zeuren om geld bij NL!

 42. Nog even en dan stopt Air Berlin ook met de vluchten naar Korsou.
  Van Emirates is niets meer vernomen na de bezoeken van sjeik Hakim.

  En geloof mij, dit is pas het begin. Kijk even wat er in Renaissence leeg staat!!
  Victoria secret: Na één dag open al leeggeroofd, echt reclame voor het eiland.

  Met dank aan Schotte en zijn vrienden die de hele wereld bereisden en NIETS voor Korsou betekend hebben, alleen de eigen zakken vulden en Korsou failliet hebben laten gaan.

  Ongelofelijk dat er dan toch nog mensen zijn die op deze figuren stemmen of gaat het om de cheque?? Het laatste zal het geval zijn!!! Politieke motieven spelen daarbij geen enkele rol.

 43. 80/20 regeling heeft hier zeker iets mee te maken. Gaat goed zo Wiels!
  Aan de andere kant, dit hotel was vanaf het begin gedoemd om te mislukken.

 44. Tja moet ik zeggen eigenschuld dikke bult of triest dat men dit niet heeft aan zien komen.

  Er zouden of moeten toch signalen zijn geweest bij een Chata of KVK dat er iets ging gebeuren.
  Of was er niemand thuis voor dit signalen als dit natuurlijk geven is door Hyatt.