• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Interim-minister van Verkeer Dominique Adriaens heeft verhoogde luchtvaarttarieven ingevoerd, die sinds 1 december op de luchthaven gelden. Het gaat om hogere passagierskosten en landingstoeslagen. Versgeperst.com ging de straat op en vroeg voorbijgangers hun mening.

“Niet goed”, vindt Helen (39). “Zo worden de tickets alleen maar duurder en de passagier is uiteindelijk de dupe. Terwijl het al duur genoeg is. Ik vind het vooral erg voor de mensen die familie hebben in Nederland en voor de Curaçaoënaars die daar wonen. Die tickets kopen ze vast nog steeds wel, want ze hebben weinig keuze: ze kunnen hun familie natuurlijk niet missen. Nu moeten ze nog meer betalen om hun familie te zien.”

Toerisme
De 48-jarige Henry is bang dat de verhoging van de tarieven gevolgen heeft voor het toerisme op Curaçao. “Curaçao is niet het enige eiland met zon, zee en strand. Daar komen de mensen voor. Als de prijzen zo stijgen, kunnen ze beter naar een ander land gaan. Ik denk dat Curaçao het toerisme nodig heeft, er komen heel veel inkomsten uit. Als dat verdwijnt heeft dat slechte gevolgen voor de economie.”

Niet zo slim
Rochelle (29) begrijpt wel dat het geld ergens vandaan moet komen. “Ik snap dat er geld nodig is, maar ik denk dat het nu van een verkeerde plek gehaald wordt.” De minister heeft volgens haar te veel aan de korte termijn gedacht. “Nu leveren deze verhogingen wel meer geld op, maar op de lange termijn werkt het niet. Dan maken we alleen maar verlies, omdat mensen minder vaak van en naar Curaçao gaan vliegen. Ik vind het niet zo slim.”

Goed besteden
“Heel jammer voor alle mensen die lang moeten sparen voor tickets”, zegt de 41-jarige John. “Ik denk ook dat het ten koste kan gaan van het zakelijk leven op Curaçao. Als reizen naar Curaçao duurder wordt, haken bedrijven uit het buitenland die er over denken om in Curaçao zaken te doen misschien sneller af.” Hij heeft wel een idee wat er met de extra inkomsten uit de luchtvaart gebeuren moet. “Als de tarieven hoger blijven, hoop ik dat het geld dat daarmee verdiend wordt wel naar goede dingen gaat. Ze moeten het bijvoorbeeld besteden aan de gezondheidszorg, en nieuwe ziekenhuizen.”

1 reactie op “‘Inkomsten uit luchtvaart aan gezondheidszorg’”

  1. Hoog tijd DUS voor een simpele goedkope FERRY tussen Aruba, Curaçao, Bonaire en Venezuela! Is meteen een geweldige boost voor het ‘eilandhoptoerisme’!