DokmaatschappijCURAÇAO – Voor het eerst in de geschiedenis gaat het goed met Curaçao Ports Authority (CPA). Het getal onder de streep is voor het eerst hoger dan vorig jaar. Hoeveel hoger wil de algemeen directeur Humberto de Castro nog niet zeggen uit respect voor de Raad van Comissarissen en de Aandeelhouders.

Zij zijn nog niet op de hoogte gebracht, zegt De Castro. CPA is afhankelijk van consequential business: verkeer bij Bullenbaai en de Isla is toegenomen. Verder zijn contracten heronderhandeld, waaronder dat met de Curacaose Dokmaatschappij.

Geen verlies
Door de sluiting van KTK in Panama wordt niet elke maand meer verlies geleden. Ook het terugbrengen van uitgaven dragen bij aan groei van het bedrijf, waaronder minder dienstwagens, minder diensreizen, lagere daggeldvergoedingen en een aggresievere manier van aanbesteden.

Humberto de Castro in gesprek met radiopresentator Rick Hart van Radio Hoyer 2:

10 reacties op “CPA maakt winst”

 1. Loko Loko = Lionel Stacie. Huidige General Manager van KTK. Altijd anoniem bezig. Con cara de “yo no fui”. Tira pieda skonde man. Genieppig.
  Feit is dat KTK Panama verkocht werd voor maar $90.000 dollar aan het Venezolaans bedrijf Meyer’s Group met een contract voor het hebben van maar 2 sleepboten. Amper twee jaar na verkoop van het bedrijf is hun vloot uitgebreid tot een aantal van 6 sleepboten en er is een Joint Venture aangegaan met een ander sleepbedrijf. Dit bedrijf moest miljoenen betalen voor deelname in KTK Panama voor maar de helft van de aandelen.
  Daar komt nog bij dat de twee sleepboten van KTK die in Panama werkten, naar Venezuela zijn gestuurd in 2011 en vandaag de dag nog geen onderhoudscontract hebben met de Venezolanen en CPAKTK de betalingen hiervoor ook niet na komt. Terwijl dit wel in het contract vermeld staat. Wat een verloedering van propiedad di pueblo.
  Mr. Loko Loko wilt graag zelf graaien. Maar het lukt hem steeds weer niet. Piensa el ladron que todos son de su misma condicion.

 2. @Loko Loko, Als er gegrabbelt is dient men hier met bewijs naar het OM te gaan. Maar men doet dit niet. Waarom spreekt de Castro nooit met de pers.
  CPA Panama maakt veel winst en groeit. Dezelfde mensen die voor CPA Panama werkte zijn voor dit bedrijf weer in dienst genomen.. (apart toch als ze zgn slecht zijn). De vraag is dus waarom CPA Panama weg moest en het nu goed draait? Het is voor een appel en een ei verkocht en draait nu als een tierelier. Persoonlijke belangen belangrijker??

 3. @Rasechtewereldbewoner & Rignald: Oude directie van CPA gebruikten CPA en dochter ondernemingen als hun persoonlijke grabbeltonnen. Onder het oude bewind zou er voor het Land Curacao geen deviezen noch dividenden zijn. Het is maar goed dat Panama verkocht is. Dat zou ook moeten gebeuren met KTK, er en echte prive onderneming van maken. In handen van de politici en vriendjes worden die overheids N.V.’s alleen maar gebruikt om te graaien.

 4. Voorheen, dus voor Schotte’s tijd, werd de CPA leeg geroofd.

 5. Laat ik nu altijd gedacht hebben dat de RvC formeel de jaarstukken vaststelt en daarmee decharge verleent aan de directie. Het is dus wat raar als je dit als directeur aankondigt en “uit respect” geen details noemt omdat de RvC niet op de hoogte is gebracht. Als ik in deze RvC zat zou ik deze directeur toch even fijntjes de oren wassen, de RvC zit er niet om alleen maar geinformeerd te worden, maar om deze directie te controleren. Geeft misschien iets aan van de interne verhoudingen?

 6. @John

  Leg uit aub? Panama draait nu als een tierelier en zou veel deviezen voor ons land betekend hebben. Dwviwwn die we hard nodig hebben.

 7. @Rignald, het draait ”heel goed” voor de eigenaar en niet voor de bevolking!

 8. Jammer dat CPA Panama wel was verkocht en dat dat nu gewoon heel goed draait

 9. Ik wacht wel op de cijfers waarin alles verwerkt is.

 10. Gelukkig hadden we het een en ander niet aan de Chinezen verkocht.