CURAÇAO – Spraakmakend nieuws of sportief hoogstandje, soms wil je als lezer zelf in de pen klimmen. Bij Versgeperst.com zijn ingezonden brieven welkom. Vandaag uit Arthur Donker zijn ongenoegen over de slagboom weer wordt neergezet bij de Caracasbaai.

 
Van de week stond in de krant dat men de slagboom bij Caracasbaai weer in ere zou herstellen, er een portier zou komen, de boel daar weer opgeknapt zou worden en men een uitbater zocht om de tent te runnen.

Ik snap het niet, was het niet minister Cooper die zo nodig de baai wilde open gooien zodat Jantje publiek vrij entree kon hebben en dat alle minderbedeelden gratis daar zouden kunnen zwemmen? Wat was het gevolg? In no time was de tent geplunderd en heeft men in een record tijd daar zo een grote vuilnisbelt van gemaakt dat ik daar mijn schoonmoeder niet eens naar toe zou sturen.

Niemand wil tussen de spareribs resten en de ouwe afgekloven kippenpoten, lege Polar blikken en glasscherven hun vrije dag aan het strand doorbrengen.

Vergelijk de zogenaamde ‘publieke stranden’ zoals onze eigen Kenepa waar de toiletten het al jaren niet doen of waar de ‘snackbar’ een hygiënische nachtmerrie is of de snackbar bij Lagoen waar ze zelfs de wc-potten uit de vloer hebben gerukt omdat men zo nodig het open moest houden voor Jantje Publiek en er geen geld is voor onderhoud of schoonmaak.

Neem nou de stranden waar men moet betalen zoals Cas Abou, Jan Thiel, Mambo waar de verlichting het doet de toiletten schoon zijn en niet alleen mammie en pappie rustig met de koters kunnen genieten van een fijne stranddag maar ook Truus Toerist niet hoeft te struikelen over de restanten van een mislukte barbecue.

En nou gaan we Caracasbaai weer opknappen, wat weer een berg geld gaat kosten.Geld wat we niet hebben en wat we anders zouden kunnen besteden aan onderhoud van onze scholen bijvoorbeeld, dat gaan we nou uitgeven om wat er al was, weer op te knappen, zodat het weer verhuurd kan worden en mensen toch entree zullen moeten gaan betalen om binnen te komen.

Allemaal geld en moeite voor niets omdat een of andere ‘slimme’ minister niet vooruit kon denken en zich niet kon voorstelen dat het een grote rotzooi zo worden als je het open zou gooien voor “onze eigen mensen”

Wil je tussen de rotzooi gaan zwemmen ga naar een openbare strand wil je schoon, netjes en veilig met de familie genieten zal je voor moeten betalen, simple as that!

Ik blijf lachen op deze klip want ze blijven in sprookjes geloven !

18 reacties op “Ingezonden: Caracasbaai toch gratis voor iedereen?”

 1. Charles Cooper is stiekem de grootste dief van het eiland. Hij zit er al jaren bij en heeft nooit wat gepresteerd alleen maar grond weggegeven aan vriendjes. Deze man overtreft in zijn stiekemigheid alle andere politici. Hij steelt van zijn eigen volk.

 2. Het valt mij op dat in deze topic met name de makamba’s (zo te oordelen naar hun naam) voor de zoveelste keer weer proberen te ontkennen dat de mentaliteit van veel YDK ver beneden alle peil is.
  Doen we dit uit politieke correctheid of doen we dit op basis van echte kennis ?

  Ik denk dat we gerust mogen stellen dat het op basis van politieke correctheid is, wat je zou het beestje toch eens bij de naam gaan noemen, dat zou pas echt een schande zijn.

  Vraag me wel af wie al dat afval dan overal heeft neergedonderd ?
  Waar ?
  Langs de weg, op parkeerplaatsen, de nieuwe vuilstort bij St joris, bij sneks, op stranden……..eigenlijk kan ik gewoon beter vragen: ‘ waar niet ?’

  Voor al die politiek correcte figuren: ‘probeer het beestje eens bij de naam te noemen, geloof me, het kan echt opluchten om die last van je schouders af te krijgen.
  Of is het afval overal door de wind gebracht ?

 3. De meeste YDK zijn nette mensen. Maar er zijn DUIZENDEN YDK di crimineel en PORKO zijn.
  Dat tuig veroorzaakt alle ellende en geeft de lokale mensen een slechte naam. Probleem is dat politici en andere publieke figuren niet willen erkennen dat er zoveel slechte YDK’s zijn, en er niets aan doen. Ditzelfde soort tuig is de oorzaak dat in Nederland men bang is voor Antillianen, en dat elke gekleurde man onterecht voor crimineel wordt aangezien. Politiek gezien, mag je niets zeggen over dat criminele gedrag, want dan ben je aan het discrimineren.
  PVV Wilders is de enige die het beestje bij zijn naam noemt.
  Op Curacao zelf zeggen vele lokale, gekleurde ondernemers tegen mekaar dat men beter een Haitiaan in dienst kan nemen dan een YDK omdat die toch een dief en lui is.

 4. Het gaat hier niet om de Caracasbaai, maar om Baya beach, zoals Chuchubi ook aangeeft. Het moet gratis entree blijven. Waarom worden hier niet de succesvolle stranden genoemd die gratis zijn, maar toch van alle gemak en schoonmaak voorzien: Daaibooi en Kokomo? Dat zijn de perfecte voorbeelden van hoe het zou moeten zijn. Zij bieden de strandganger alle gemakken, en verdienen daarmee hun geld. Zij houden het ook schoon en netjes. En je hebt er weer een heel leuk strand voor terug.

 5. Charles Cooper, maakt meer kapot dan je lief is

 6. Waarom zijn de public beaches op Aruba wel schoon en gratis toegankelijk? Mentaliteit mensen en ondersteuning door de overheid. Zo houdt je de eigen mensen en de toeristen tevreden. En als er rotzooi wordt achtergelaten, dan mensen daarop aanspreken. En natuurlijk elke avond het strand even aan harken en de afvalemmers legen. Ook goed voor de werkgelegenheid.

 7. Volgens mij zit het hierin, dat de gratis stranden ook onderhouden moeten worden. Als de gebruikers er niet voor betalen, zal dat geld uit algemene middelen moeten komen. Zo lang we daar geen geld voor uittrekken, blijft de kwaliteit van de gratis stranden laag.

 8. Het lijkt me beter om een onderzoek te laten doen naar de kwaliteit van het zeewater in dat gebied voordat men mensen er in laat zwemmen.
  Ik zwem liever tussen kippenpootbotjes dan tussen fecaliën en chemische troep.

  Westpunt baai is sinds mensenheugenis een volksbaai en nog steeds het schoonste baai van Curaçao. Al die privé baaien met hun luxe jachten kunnen niet tippen aan het schone zeewater bij Westpunt. Zo houden a.u.b. !

  Conclusie, het is niet Jan met de pet die onze baaien/zeeën verontreinigen !

 9. Donker heeft volledig gelijk, en ik zal wel weer op gevoelige teentjes gaan staan maar het is gewoon de mentaliteit van het volk.

  Ga eens kijken hoe men hier de bioscoopzaal achterlaat na de film, terwijl men naar de uitgang notabene 2 afvalbakken voorbij loopt. Echt een schande.

 10. Op aruba zijl alle stranden openbaar en prachtig neem een voorbeeld.

 11. Liep er gister nog met de hondjes, en o wat een verval en vervuiling zooooo zonde. Zeker als je weet hoe het strand en gebouw eens was. Ik ben voorstander van een pachter met een kleine toegangsfee, die gebonden is aan een maximum van 5 gulden. Immers, nu gebruikt niemand het meer.

  Ben wel van mening dat er een gratis regeling moet komen voor de rest. Bv mensen die geen gebruik maken van de faciliteiten van Baja. De joggers (zoals ik) ‘s avonds, de duikers op Directors Bay en de mensen die Fort Beekenburg en het Quarantainegebouw willen bezoeken, of lekker even willen zitten op dat heerlijke uitzichtpunt van Hyatt/Barbara Beach, dat moet wel echt van het volk blijven. Verhuren van Baja en strand, en toezicht met een slagboom zou absoluut verbetering en veiligheid brengen.

  Zei de ‘expert’ die er elke avond doorheen loopt 🙂

 12. Onze koloniale Erfgoed subtiel apartheid prive stranden ! waarom wordt in 2012 onze eenvoudig lokale burgers uit gesloten en wordt geld gevraagd om te zwemmen. Waneer krijgen wij een sterke poiticus die durf wet aan te passen om dit onrechtvaardigheid naar locale mensen toe . Mensen als Rene Rosalia en
  Chin Behelia is de politiek in gegaan om dit soort onrecht knelpunten
  wettelijk e veranderd maar is niet gelukt, het gevestigd orde bepaald en heeft enorm veel geld en macht op Curacao. Het onderwijs sluit niet aan aan het werk aanbod vraag.
  Vaak zie je dat Onze jeugd het verkeerde pad op ga omdat er weinig perspectief is zelf met de nieuwe wet 80 / 20 . Het wet wordt niet serieus genomen door VBC en kamer van koophandel en er is geen objectief controle

 13. Ik denk dat iedereen het mis heeft. Het deel dat afgesloten was, bekend als Baya Beach Club, daarna weer publiek toegankelijk werd en wederom wordt afgesloten was nooit een openbaar strand. Het was altijd afgesloten voor het publiek t.t.v. de Shell en zelfs daarna. Juist door Baya Beach Club heeft het de status van strand gekregen. Dat het strand bij ‘Baya’ zo nodig openbaar moest worden voor het publiek heeft geen enkele meerwaarde gehad voor het ‘beach club’ concept en betekende zelfs haar ondergang. Nu is het wederom rampzalig om daar voor je plezier naar toe te gaan met allemaal betonblokken en zielige hutjes. Nu wordt het weer afgesloten …waarvoor? Is er een uitbater die weer wilt investeren in het gebied om het toeristisch te maken? Hoe staat het met de zgn. Masterplan voor het gebied? Ik voorzie de gloriedagen van ‘Baya’ niet meer herleven en zou zeggen om de aandacht te vestigen op het ‘echte’ strand van Caracasbaai ten noorden van ‘Baya’ en andere activiteiten op het schiereiland te ontplooien. Zwemmen tussen twee scheepspieren in een oude oliehaven is mijn inziens niet het gezondste en meest aantrekkelijkste dat je in je vrije tijd kan doen.

 14. De luxe jachten die daar aangemeerd liggen vervuilen meer dan die paar kippenpootbotjes.
  Dacht je soms dat men geen de ”gierput” van luxe jachten niet in de zee lozen?
  Om maar niet te spreken van olieverontreiniging. Liever een paar kippenpootbotjes op de grond dan een verontreinigde zee met alle gevolgen van dien voor mens en dier.

 15. Curaçao verdient geen openbare stranden meer als die ASO’S en PORKO’S die menen “recht” te hebben op deze stranden er zo’n T*****ZOOI van maken dat je zelfs je HELE SCHOONFAMILIE er niet durft heen mee te nemen !!!
  Inderdaad John …. kwestie van RUIM JE EIGEN TROEP OP !!!
  Maar deze MINDSET is een brug te ver voor een hoop mensen…
  TRISTU TRISTU !!!
  Troep uit de auto sodemieteren, parkeren op invalideparkeerplaatsen, illegale vuilstort, …. wordt door velen nog gewoon als “normaal” ervaren en ook de kids worden zonder schaamte hiermee geconfronteerd !!!
  Verander de wereld en BEGIN BIJ JEZELF !!!!

 16. Waarom zijn de stranden op Aruba dan wel schoon? Gewoon een kwestie van mentalitet mensen!

 17. Wat een onzin dit. Kijken eens verder dan je neus lang is. Genoeg mooie publieke stranden hoor.. Jeremy, san juan, santa cruz, santu pretu. Ooit van gehoord? Knip is trouwens ook niks mis mee, heerlijk eten voor een normale prijs en plassen doe je lekker in de zee!

 18. The point you’re missing is that there are less public beaches than before. Why not take ministers to task for not efficiently keeping public spaces clean and running? Perhaps it’s just that YOU feel better surrounded by Truus Toerist and not so many Jantje Publiek’s?