• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – VVD, PvdA en D66 willen dat de leden van het Koninklijk Huis belasting gaan betalen. Dat blijkt uit een rondgang van RTL Nieuws. Van coalitiepartijen VVD en PvdA hoeven de royals er echter niet op achteruit te gaan, en daarom zou hun jaarlijkse toelage verhoogd moeten worden.

Het Nieuw Republikeins Genootschap heeft een burgerinitiatief aangekondigd om het salaris van koning Willem-Alexander omlaag te brengen. De nieuwe koning gaat net als zijn moeder 825.000 euro per jaar verdienen. Over dat bedrag hoeft hij geen belasting te betalen. De republikeinen vinden een salaris van 150.000 euro, rond de balkenendenorm, voldoende voor de koning.

© Novum

3 reacties op “‘Oranjes moeten ook belasting betalen’”

 1. Ministers op Curacao ook? Welke “regeling” hadden ministers uit het eerste PS/MFK kabinet? Is dat ooit uitgelekt? Kwijtschelding van belasting en premie schulden is ook een “regeling” tenslotte. Parlementaire enquete?

 2. alleen inkomstenbelasting
  en dan wordt hun loon ook nog opgeschroefd.
  Met hun belastingontduikarsenaal betekend dat dus netto verlies voor de kas.

  belasting over hun bezittingen zou pas interessant worden

 3. Wat voor zin heeft het nou om de Royals belasting te heffen om daarnaast hun jaarlijkse toelage te verhogen ter compensatie…zo wil iedereen toch hun belasting betalen.
  Een beetje hypocriet bedacht wel van beide partijen (Pvda en VVD). Ze laten het volk zien dat de Royalties ook belasting moeten betalen en tevens laten ze merken aan het Koninklijk huis dat ze hetzelfde blijven behouden…en wie betaald uiteindelijk deze belasting ofwel hun salaris juist ja het volk.