CURAÇAO – Fundashon Bon Kousa introduceert speciale vuurwerkbrillen op Bonaire: de ‘Firegoogs’. Deze bril kan oogletsel voorkomen bij het afsteken van vuurwerk. “Als het dragen van deze bril ook maar één ongeluk kan voorkomen, is dat een leven lang geluk”, aldus Bart Landheer van Bon Kousa.

“Wereldwijd gebeuren er elk jaar rond oud en nieuw weer verdrietige ongelukken met vuurwerk” zegt Landheer. “In 2011 hebben we samen met de hulpdiensten een poster en radio campagne gestart die voorzichtig omgaan met vuurwerk onder de aandacht brengt. Die gaan we herhalen maar dit jaar wilden we meer doen op gebied van preventie en Bon Kousa laat dus nu de FireGoogs naar Bonaire komen.”

Duurzaamheidsbeurs
De Firegoogs zijn verkrijgbaar in vier kleuren en in twee maten. Zowel geschikt voor volwassenen, jongeren en kinderen. De Firegoogs worden voor het eerst gepresenteerd tijdens Boneiru Duradero, de duurzaamheids beurs morgen van 10:00 tot 17:00uur bij Jong Bonaire. Vanaf 28 december verkrijgbaar bij verschillende vuurwerkshops.

www.versgeperst.com