• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Raad van Commissarissen (RvC) van Refineria di Kòrsou (RdK) is niet van plan om gehoor te geven aan de oproep van de Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AvA) waarin hun ontslag wordt behandeld. Dit schrijft de RvC in een brief aan minister José Jardim (Financiën).

“De leden van de Raad hebben immers uit diverse media begrepen dat zij zullen worden ontslagen, derhalve kan hun aanwezigheid niet anders worden aangemerkt dan mosterd na de maaltijd”, schrijft de RvC. Het rommelt al een tijd bij de Raad sinds het interim-kabinet de scepter zwaait over het eiland.

Vertrouwen

De regering heeft het vertrouwen opgezegd in de RvC. Volgens de regering, die tevens de enige aandeelhouder is van de overheids-nv, hebben een aantal commissarissen hun positie verloochend. President-commissaris Oswald van der Dijs vindt op zijn beurt dat Jardim handelt in strijd met de wet. De regering benoemde Herbert Mensche als interim-directeur van RdK maar de RvC schorste Mensche snel en besloot zelf te blijven zitten.

Wederhoor
De regering wil snel het ontslag van de Raad behandelen. De Raad is echter niet van plan om dit te aanvaarden aangezien de regering volgens hen al een besluit heeft genomen. “Ons recht op hoor en wederhoor is volledig illusoir gemaakt”, vindt de Raad. “De leden van de Raad houden zich wel beschikbaar om eventuele vragen van de Aandeelhouder schriftelijk te beantwoorden.”De RvC verzoekt de regering met klem hiervan gebruik te maken zodat de leden zich schriftelijke kunnen verweren.

De brief van de RvC aan de Raad van Ministers, waarin de RvC de ‘structurele veranderingen’ die de Raad heeft doorgevoerd en de ‘ingrijpende verandering’ die de interim-regering heeft genomen, opsomt:

RvC 2012-1213-001 – MinFinb – Gang Van Zaken Bij RdK -Def

8 reacties op “RvC raffinaderij weigert ontslag te aanvaarden”

 1. Gewoon aanpakken wat ze ook gedaan hebben met de AQ directie, Miguel Goede, de mensen van CPA etc.

 2. @ Philippe Maaskan: “Als de Aandeelhouder(s) de RvC willen ontslaan dan kan dat. Ze zijn niet in loondienst, maar vertegenwoordigen de belangen van de aandeelhouder in het toezicht op de directie. Als de aandeelhouder dagt niet meer ziet zitten, is het over. Ook als het volledig eenzijdig en subjectief is. Dat doet er niet toe. Denk dat ze het proberen te rekken om met een nieuwe regering nog een kans te hebben.”

  Je slaat de spijker weer ‘ns recht op zn kop 😉 !

 3. dezelfde belachelijke acties als Schotte en Asjes deden.
  gewoon proberen te rekken en blijven zitten, vergaderingen uitschrijven….
  echt een mafiosa praktijk…..

 4. De arrogantie van deze lieden is overschrijdt het normale denken.

 5. Als de Aandeelhouder(s) de RvC willen ontslaan dan kan dat. Ze zijn niet in loondienst, maar vertegenwoordigen de belangen van de aandeelhouder in het toezicht op de directie. Als de aandeelhouder dagt niet meer ziet zitten, is het over. Ook als het volledig eenzijdig en subjectief is. Dat doet er niet toe. Denk dat ze het proberen te rekken om met een nieuwe regering nog een kans te hebben.

 6. als dit geen gevangenisstraf wordt voor Van der Dijs dan kunnen we de democratie op Curacao wel vergeten. Een oplichter/crimimeel en anti-democraat eerste klas gesteund door een diffuse club mafioso die het eiland in hun greep wil houden/krijgen.

 7. Cabinet Gerrit de Raaf.Helmin Wiels,Cooper, begon als eerste met directeuren,diensthoofden,RvC,van alle overheids nv ,VDC ,er uit te trapen niet goedschiks dan wel kwaadschiks om de volledige macht te krijgen over het eiland en de bevolking, nu wil deze lam l.l zeggen dat deze regering het verkeerd doet.

 8. Hoe dom kan je zijn? Of is het omdat niet alle besluiten het daglicht kunnen weerstaan?