CURAÇAO – De vakbonden en de regering zijn tijdens het Centraal Georganiseerd Overleg in Ambtenarenzaken eens geworden over de kerstbonus voor ambtenaren. Interim-minister Cornelis Smits (Bestuur) maakte gisteren tijdens de persconferentie van de ministerraad bekend dat de bonus 135 gulden bedraagt.

De ambtenaren krijgen een lagere bonus dan normaal, maar ter compensatie hiervan krijgen zij één dag vrij, die verdeeld is als een halve vrije dag op 24 en 31 december

Centraal Georganiseerd Overleg in Ambtenarenzaken

12 reacties op “135 gulden kerstbonus voor ambtenaren”

 1. Mensen van de belastingdienst verdienen geen bonus zolang Jamaloodin en Hakim miljoenenen schulden hebben daar!

 2. @Rietje wouters: ben het helemaal met je eens. Prachtig zoals jij het hebt verwoord, je haalde de woorden uit mijn mond. Hoe halen deze mensen het in hun hoofd om zich een bonus toe te eigenen terwijl de lands kas leeg is tot op de bodem. Mensen die het met een aowtje moeten doen en anderen die totaal niets hebben, kleine kinderen die maar een maaltijdje per dag krijgen daar zou dat geld naar toe moeten, niet naar die rondgevreten bolle buiken van deze ambtenaren die liever lui dan moe zijn, (de weinige goeden nagelaten).

 3. Als het ambtenarenapparaat niet werkt, dan is dat te wijten aan al die 9 management teams, bestaande uit drie mensen met schaal 17 die er een potje van maken. Richt u klachten aan die personen.

 4. @ Nardy. Zoals ik zelf heb meegemaakt wordt een variabele bonus toegekend indien de bedrijfsresultaten dat toelaten en kunnen daaraan geen rechten ontleend worden door de werknemer. Indien er eigenlijk geen reden voor een bonus is, geeft de werkgever als blijk van goede wil en als stimulans toch vaak een kleine bonus, die voor iedereen gelijk en dus nivellerend is. Ik weet niet hoe het op Curacao belastingtechnisch is, maar in Nederland mocht de werkgever voor elke feestdag in dat kalenderjaar 100 gulden belastingvrij geven. Dat waren 5-6 dagen.

 5. Ik begin er niet eens echt aan over ambtenaren, zou er een boek over kunnen schrijven. Een deel zit gewoon ruimte op te vullen en meer niet. Overblijfselen van het baantjes uitdelen aan vriendjes en nu dus niet meer te verwijderen.

  Log-traag- incompetent, sturen niets terug, bellen niet ondanks duizend beloftes en helpen je aanvraag op straat; Kunt u nog een keer komen wat we kunnen het niet meer vinden.. grr

  Met excuses aan hen die wel weten waar het over gaat en soms in enkele dagen iets met het grootste gemak van de wereld uitvoeren waar de kneuzen weken over doen.
  Maar ja die hebben dan ook hele lange lunchpauzes, want bereikbaar zijn ze maar even per dagdeel.

  Ik blijf lachen hoor en vriendelijk, maar de kreet dat dit “ook bij Curacao hoort” verandert dus maar niet. Alles lijkt wel moeilijk en antwoorden hebben sommigen niet op de meest basic vragen die in iedere gemeenschap gesteld worden, en dus minstens al 10000 keer gesteld zijn.

  Bij sommige van deze ambtenaren zouden ze de bonus dus juist in mindering moeten brengen op het salaris.

  Iedere regering gaat de red tape aanpakken, maar de red tape houdt zichzelf in stand want het is hun bestaansrecht immers….

 6. Schande om dat luie volk hiervoor te belonen, bah!

 7. Eigenlijk krijgen ze 2 dagen vrij omdat ze 24 en 31 al een halve dag kregen en nu er dus nog 1 dag bij krijgen.. Dit terwijl ‘werkend’ Curacao gewoon deze dagen moet werken. En voor een ambtenaren apparaat waarbij 75 procent politiek is geplaatst en dus al de hele dag niet werkt.

 8. @rietje wouters: helemaal met je eens! Alle zinnetjes van je comment.
  Verder is een bonus zeker alleen bedoeld als beloning voor een bijzondere prestatie en zeker GEEN vast salaris. En vwb je idee dat dit bedrag “op dit eiland dit jaar inderdaad veel beter besteed kunnen worden aan gezinnen die niets hebben en niets te besteden hebben en waar de kerstboom bestaat uit de dividivi boom in de tuin” is heel erg goed.

  Natuurlijk niets ten slechte van wel goed willende ambtenaren, want welliswaar in de minderheid, ze zijn er zeker. Die 2 extra halve dagen vrij gun ik ze overigens allemaal!

 9. ze hebben onder de vorige regering uitstekend en veel werk verzet, dus jammer dat ze de volle 250 niet krijgen…

 10. Even rekenen: bonus was 250, wordt 135, dat is een verschil van 115. De ambtenaren krijgen in ruil voor deze verlaging 2 halve dagen vrij, dat maakt 1 hele dag.

  Een dag werk van een ambtenaar is dus 115 gulden waard.

 11. Bizar. Het logge en vaak incompetente ambtenarenapparaat op Curacao (de goeden nagelaten) is in hoge mate verantwoordelijk voor de financiele malaise waarin Curacao verkeert. Dan is het inleveren / niet krijgen van een een extraatje (een bonus is bedoeld als beloning voor een bijzondere prestatie en zeker GEEN vast salaris!) niet op zijn plaats.
  Klinkt misschien hard maar het gebrek een efficiency en het ontbreken van werkbare procedures (iedere ambtenaar heeft zo’n beetje zijn eigen regels) en bevoegdheden (niemand durft een beslissing te nemen) maakt contact met de overheid tot een crime. En dan heb ik het nog niet over onfatsoenlijk, klantonvriendelijk gedrag aan publieksbalies, absurde wachttijden, ouderwetse openingstijden en onnodige stempeltjes en bewakertjes…
  De leiders van de ambtenarenvakbonden zouden zich moeten schamen met het gedoe rondom de bonus. Dat bedrag had op dit eiland veel beter besteed kunnen worden aan gezinnen die niets hebben en niets te besteden hebben en waar de kerstboom bestaat uit de dividivi boom in de tuin.

 12. Onze hard werkende ambtenaren heb het ook zo zwaar hahahahaha…. laat me niet lachen !!!!!