• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Helmin Wiels (PS), Alex Rosaria (PAIS), Humprey Davelaar (PNP) en onafhankelijk Statenlid Glenn Sulvaran tekenden iets na 18.00 uur het regeerakkoord. Ze deden dit niet zomaar; de ondertekening op het Brionplein ging gepaard met zang, dans en witte duiven.

Het volk was uitgenodigd om, gekleed in het wit, het spektakel op het Brionplein mee te maken. Rondom de ondertekening hadden de politieke leiders en formateur Glenn Camelia geheel in Curaçaose stijl een ceremonie gebouwd. Na een zang -en dans optreden kwam een gospelgroep aan de beurt die het volkslied zong, waarbij politici en omstanders richting de Curaçaose vlag op het plein gingen staan.

John F. Kennedy
Oud-premier van de Nederlandse Antillen Maria Liberia hield vervolgens een toespraak, waarin ze de formateur en de politieke leiders bedankte voor hun inzet en het belang van een sterke en betrouwbare regering aanhaalde. Als voorbeeld nam ze de oud-president van de Verenigde Staten John F. Kennedy, die volgens haar een man van het volk was. Liberia is nauw betrokken geweest bij het vormen van het regeerakkoord.

Vertrouwen
De ondertekening van het akkoord stond in het teken van verzoening en daarom werden er witte duiven losgelaten nadat de handtekeningen op het papier stonden. “We zullen het vertrouwen van de bevolking terugwinnen”, beloofde Rosaria tijdens zijn toespraak na de ondertekening. Wiels, grote winnaar van de verkiezingen in oktober, deed daar nog een schepje bovenop: “we zullen niet falen! Met de hulp van Jehovah, zal deze regering niet falen!”

Leoni Leidel-Schenk doet vlak voor de ondertekening verslag bij Rick Hart op Radio Hoyer 2:

Foto’s: Milou de Bats

49 reacties op “Regeerakkoord getekend op Brionplein”

 1. Voor wat betreft de slavernij was het een algemene reactie. Jij ging er op in, waardoor ik kan concluderen dat jij ook de slavernij iets is om niet meer over te praten, want het is geschiedenis.

  1) Tuna heeft mij helemaal niks uitgelegd.Tuna zegt alleen dat ik er niks van snap…. En vervolgens zegt hij niks meer, wat velen op dit forum doen. Ik vind het knap van je dat jij het nog voor hen opneemt ook, want zoals je ziet sta jij er helemaal alleen voor.
  Voor wat betreft jouw reactie, ik heb nergens gezegd dat die dingen onzin zijn. Je hoeft mij dus niet uit te leggen wat er in het VERLEDEN gebeurd is. En omdat het juist het VERLEDEN is, moet men uit het VERLEDEN en eerst kijken hoe de huidige regering het doet ipv naar het VERLEDEN kijken. Hoe vaak moet ik JULLIE dat nog uitleggen… en juist doordat jullie alleen maar oude koeien uit de sloot halen is het inderdaad BLA BLA….

  2) Sulveran heeft meer invloed dat een Wiels met zijn grote praatjes. Dus ik snap niet waarom jullie zo gefocust zijn op een Wiels, terwijl een Sulveran en eigenlijk elke andere statenlid gewoon de stekker uit deze coalitie kan trekken. Dus Wiels heeft helemaal niet grootste invloed en al helemaal niet meer nu de minister posten verdeeld zijn. Wiels zijn invloed is voorbij voor wat betreft het vormen van de regering. Nu is het een zaak van de coalitie. Dus ja Philippe wederom een hoop BLA BLA

  3) Dat er verrekte weinig overblijft geldt voor jouw persoon. Denk even goed na aangezien iedereen wel eens een fout in zijn/ haar leven gemaakt heeft (of het er nou meer zijn of niet). Als iedereen in jouw omgeving jou nooit meer zou vertrouwen.. hoe zou jij je voelen? Of is dan wel ineens jouw reactie “Heb vertrouwen in me..” En als je geen vertrouwen hebt Philippe, dan kan je nog altijd het eiland verlaten. Doe je dat niet, dan heb jij diep in je hart genoeg vertrouwen.. Dus wederom een BLA BLA reactie Philippe.

  4) Volgens mij draai je hier een beetje door. Ik kan me niet herinneren dat deze reactie gebaseerd was op het betalen van belastingen of wat voor onzin nog meer. Dus als je iets wilt quoten, beter dat je de hele discussie erbij pakt.
  Je raadt het al… wederom een hoop BLA BLA meneer Philippe

  5) Wederom een halve quote…. Maar goed om te weten dat jij begrijpt dat jouw mening een hoop gezeik is. Dat bevestig je met je reactie.
  Hoop geschreven, maar het is alleen maar BLA BLA… en je blijft je vasthouden aan dezelfde reacties. Maw er is niks nieuws aan jouw reactie. Wellicht had je er nog een aantal nachten over moeten slapen, want zelfs na een nacht slapen ben ik niet onder de indruk en blijf je bekrompen met je reacties.

 2. @Jackson, Heb er eens een nachtje over geslapen. Het facineerde me dat je een aantal argumenten als bla bla beschreef. Heb ze daarom nog eens kritisch doorgelezen en hieronder herhaald met wat ik dus interpreteer als jouw reactie, laat even weten of ik het goed interpreteer. Ik lees op dit forum ook wel bla bla, maar probeer dan inhoudelijk te reageren of -als het heel erg is- laat ik het waaien. Als we dat hier volhouden blijft/wordt het een leuk constructief forum. Moet kunnen toch?

  @Jos, je meldt: ” … maar als hij over de slavernij begint mag het weer niet van jou, want dan moet hij ”het verleden laten rusten.” . Lees die teksten ook op dit forum, maar herinner me niet deze tekst zo geschreven te hebben. Mocht het wel zo zijn, knip en pal de tekst of de link even in.

  1. “@Tuna,Dan mag jij het mij eens haarfijn uitleggen. Ik wacht op je reactie…..”. Wat Tuna en anderen hier probeerden uit te leggen, is dat Wiels, Asjes, PS er alles aan hebben gedaan om de val van de Regering Schotte te voorkomen. Zelfs de democratie werd ervoor opzij gezet en partijverlaters (zoals Sulvaran nu..) werden voor rotte vis uitgemaakt. Nu gaat diezelfde Wiels kritiek hebben op die vorige coalitie [waar hij zelf met veel PS ministers..deel van uitmaakte]. En om een krappe meerderheid te bereiken, gaat hij in zee met een partij-verlater.. Het is toch niet zo moeilijk te snappen dat dit op zijn minst een vreemd soort opportunistische machtspolitiek is? Dat geeft weinig vertrouwen. Vertrouwen kun je nu eenmaal niet baseren op een rottig verleden toch?

  Reactie Jackson.. Bla bla?

  2. “Heb eerst vertrouwen, nogmaals Wiels heeft geen staten meerderheid en we mogen allemaal blij zijn met deze coalitie, of had je toch liever MFK gezien?” Wiels is wel de leider van onze grootste regeringspartij en door zijn optreden en manier van doen heeft hij wel de grootste invloed. Snap ook niet dat de anderen het accepteren. Ik had liever een bredere coalitie gezien, met wie maakt me niet zo uit, als ze maar keurig door de screening komen.

  Reactie Jackson.. Bla bla..?

  3. “….dan maakt het niet uit of je het over wat recentere geschiedenis hebt…. Geschiedenis = geschiedenis…. Dus stop met zeiken en begin pas de straat op te gaan als er reden toe is” . Nu maak je het wel ingewikkeld Jackson, want alles wat GEBEURD IS, is [recente] geschiedenis [en dus niet zeuren] en voor alles wat moet komen, moeten we vertrouwen hebben.. Dan blijft er verrekte weinig over Jackson!

  Reactie Jackson.. Bla bla?

  4. “En de Nederlanders zeiken vandaag des te meer. Weet je waarom, omdat ze nu niet over andermans rug hun rijkdom kunnen uitbreiden en dan moet de regering het op hun eigen mensen verhalen.” Jackson, als dat het punt is, laat dan alle pensionados meer betalen en laat alle tax holidays vervallen en laat ook alle ex-pat regelingen voor e Zone vervallen en nog wat van die dingen. Wat zou je denken van de tax regeling met PDVSA? Stoppen! Denk je dat het ons vooruit zou helpen?

  Reactie Jackson.. Bla bla?

  5. “Gebruik dat dan ook niet als excuus om jouw gezeik te rechtvaardigen….”. In dialoog hoeven meningen toch geen rechtvaardiging, of discussiëren we alleen met gelijkgezinden? Zijn we gauw klaar.

  Reactie Jackson Bla bla?

 3. @Philippe,

  Wat een onzin, volgens mij denk je dat je nog te maken hebt met MFK en PS in de coalitie.

  En een witte duif als symbool voor brede samenwerking? Dat heb ik nog nooit gehoord… Hoe dan ook, brede samenwerking heeft niks met quantiteit te maken, maar met kwaliteit. Alle partijen hebben concessies moeten plegen, juist om hun bereidheid tot brede samenweking te bewijzen. Dus wat praat je nou eigenlijk?

  En ik vind het erg knap dat je Panama en Curacao in een adem kan noemen in het geval van de haven.

  Gezien je reacties lijkt het erop dat je elke dag stoned bent, want wat jij het liefst zit gebeuren dat komt volgens mij alleen maar voor als je stoned bent, want je bent alle grip op de werkelijkheid verloren.

 4. @Jackson, “De oplossing die jij voordraagt is geen oplossing, want blijkbaar is dat niet mogelijk (anders was het er toch?).”

  Inderdaad, en dat is jammer, want we hebben voor de komende zware tijden een breed draagvlak in de Staten nodig. Bij witte duiven symboliek denk ik aan vrede en brede samenwerking. Het kan niet omdat de nieuwe coalitie het niet wil…

  @Jos “Maar nu vraag ik aan jou, wat had jij dan liever gewild dan?
  Wie had jij liever aan de macht gehad? Welke politieke partijen en waarom?”

  Heb zelf niet eens een expliciete voorkeur. Ben een zwevende kiezer en stem om de verhoudingen in evenwicht te houden. Zie graag een bredere coalitie met integere ministers die netjes door de screening komen, langer dan een paar maanden op hun post blijven, niet ingrijpen in rechtszaken, geen MOT meldingen hebben, op tijd zaken naar de Staten sturen, geen strafblad hebben, geen diplomafraude hebben gedaan etc etc. . Dan zijn alle belangen goed behartigd.

  “En waarom wil jij onze haven aan de Chinezen verkopen” (en Dok en Isla).

  We hebben geld nodig en economische activiteit, en wie zou er dan geld genoeg hebben? Met een goede partner worden we het Singapore of Hong Kong van het Caribisch gebied. Als we het allemaal zelf blijven proberen duurt dat jaaaaren. Hoop dat onze politici “out of the box” kunnen denken over andere wegen voor de toekomst. In het hele Caribische gebied bereidt men zich voor op de verandering van goederenstromen als straks het Panama kanaal grotere schepen kan hanteren. Daar kunnen we voordeel van hebben in samenwerking met China, of…? Over dit onderwerp hoor of lees ik weinig. Kan een gemiste kans worden. Vandaar.

 5. Idd Jos… had je moeite om dat te begrijpen net zoals die andere of was het praktisch direct duidelijk?

  Thanks voor het duidelijk maken…

 6. @Philippe Maaskant, Jackson bedoelt dat je constant oude koetjes uit de sloot haalt en blijft herhalen, kopiëren en plakken etc. maar als hij over de slavernij begint mag het weer niet van jou, want dan moet hij ”het verleden laten rusten.”
  Dat bedoelt Jackson met meten met twee maten, je bent niet consequent.

  Maar nu vraag ik aan jou, wat had jij dan liever gewild dan?
  Wie had jij liever aan de macht gehad? Welke politieke partijen en waarom?
  En waarom wil jij onze haven aan de Chinezen verkopen? Dat herhaalt jij ook keer op keer…

 7. @Philippe,

  De reden waarom ik niet inhoudelijk ben ingegaan op jouw een na laatste reactie was omdat het een te grote bla bla gehalte had.

  Maar goed aan je laatste reactie daar heb ik wel meer aan.

  De oplossing die jij voordraagt is geen oplossing, want blijkbaar is dat niet mogelijk (anders was het er toch?). Het is iets wat jouw persoonlijke voorkeur geniet en van vele anderen, maar de situatie is nu (totaal) anders. Dus waarom dan blijven zeuren (zal het zeiken maar achterwege laten voor jou), PAR komt daar echt niet ineens terug in the picture of zo. En een meerderheidskabinet met meer dan 1 zetel meerderheid is altijd een mooi streven, alleen in de praktijk gebeurd dat nou eenmaal weinig. En ik vraag me af of PAR uberhaubt wel een aanwinst zal zijn…. vergeet niet dat zij mede verantwoordelijk zijn voor het stemgedrag van de Curacaoenaar. Groot deel van de stemgerechtigen zijn opgegroeid in de tijd van PAR. En dan heb ik het nog niet over hun zwakke oppositie ten tijde van Schotte en hun waardeloze campagne.

  Je geeft zelf aan dat je ook met de geschiedenis om kan gaan zonder te beledigen, en in mijn optiek dus concentreren op de toekomst. Maar a) wat wordt er hier veel beledigd b) in plaats van naar de toekomst kijken, blijft men (inclusief jij) naar de (recentere) geschiedenis kijken. En daar bovenop blijf je jammeren over een minimale meerderheidskabinet.

  En dat is overigens wat ik bedoel met twee maten. Je kan wel mooie voorbeelden aanhalen hoe het zou moeten, maar vervolgens doe jij het tegenovergestelde.

 8. @Jackson. Leuk weer van je te lezen. Jammer dat je niet inhoudelijk reageert, maar ok. Had daarom de punten genummerd, had je er per punt op kunnen ingaan.

  “Een vraag aan jou. Wat voor oplossing heb jij dan na de afgelopen verkiezingen?” Een Regering die meer steun heeft dan een enkele meerderheidsstem. Als we echt willen samenwerken moeten partijen vrede willen sluiten. Dacht dat PAR daar bijv. wel toe bereid was. Dat gaat van “au” bij de partijen die nu de coalitie vormen, maar er is een gezegde “met je vrienden sluit je geen vrede”. Dat de nieuwe coalitie dat niet heeft gedaan is een teken dat ze niet zoveel zien in een brede samenwerking, toch?

  “Hetzelfde geldt voor de NL’se geschiedenis met vele zwarte pagina’s… maar nogmaals daar moet men niet meer overzeiken toch?” Elk land heeft zijn moeilijke hoofdstukken in de geschiedenis. Maar het is inderdaad de vraag hoe lang en hoe vaak je daarbij stil moet staan. In Europa is Duitsland wel een typerend voorbeeld. Alleen Griekenland die economisch slecht zit, verwijt de Duitsers nog steeds de oorlog, ondanks dat Duitsland het meeste bijdraagt aan hun oplossingen. Het sinistere is dat daar nu juist een fascistische groepering aan het opkomen is.

  Overigens herdenken al die landen hun pijnlijke verleden met Duitsland nog steeds, maar doen dat met elkaar zonder Duitsland te beledigen. In zakelijke contacten met Duitsers is het verleden ook prima rustig bespreekbaar, want de generatie die het heeft gedaan is al uit beeld. Zo kun je dus ook met geschiedenis omgaan.

  Overigens: Waar heb ik iets geschreven waaruit blijkt dat ik met twee maten meet?

 9. @Philippe,

  Ik ben heel snel door je tekst heen gegaan, want ik lees eigenlijk alleen maar bla bla…

  Een vraag aan jou. Wat voor oplossing heb jij dan na de afgelopen verkiezingen?

  Ow ja omtrent de geschiedenis… je hebt wel een goed punt. Er is geschiedenis geschreven waar je niet echt trots op hoeft te zijn…. Hetzelfde geldt voor de NL’se geschiedenis met vele zwarte pagina’s… maar nogmaals daar moet men niet meer overzeiken toch?

  Meet niet met twee maten!

 10. @Zorro,

  Gelukkig is jouw bijdrage weer erg opwindend…. hulde aan onze wereldverbeteraar Zorro!!

 11. @ Jackson Het jou haarfijn uitleggen lijkt me absoluut verspilde moeite.

 12. @Jackson. Zal proberen het nog wat te verduidelijken. Heb “jouw tekst” over dit onderwerp tussen quotes gezet en daarna mijn reactie .

  1. “@Tuna,Dan mag jij het mij eens haarfijn uitleggen. Ik wacht op je reactie…..”. Wat Tuna en anderen hier probeerden uit te leggen, is dat Wiels, Asjes, PS er alles aan hebben gedaan om de val van de Regering Schotte te voorkomen. Zelfs de democratie werd ervoor opzij gezet en partijverlaters (zoals Sulvaran nu..) werden voor rotte vis uitgemaakt. Nu gaat diezelfde Wiels kritiek hebben op die vorige coalitie [waar hij zelf met veel PS ministers..deel van uitmaakte]. En om een krappe meerderheid te bereiken, gaat hij in zee met een partij-verlater.. Het is toch niet zo moeilijk te snappen dat dit op zijn minst een vreemd soort opportunistische machtspolitiek is? Dat geeft weinig vertrouwen. Vertrouwen kun je nu eenmaal niet baseren op een rottig verleden toch? 2. “Heb eerst vertrouwen, nogmaals Wiels heeft geen staten meerderheid en we mogen allemaal blij zijn met deze coalitie, of had je toch liever MFK gezien?” Wiels is wel de leider van onze grootste regeringspartij en door zijn optreden en manier van doen heeft hij wel de grootste invloed. Snap ook niet dat de anderen het accepteren. Ik had liever een bredere coalitie gezien, met wie maakt me niet zo uit, als ze maar keurig door de screening komen. 3. “….dan maakt het niet uit of je het over wat recentere geschiedenis hebt…. Geschiedenis = geschiedenis…. Dus stop met zeiken en begin pas de straat op te gaan als er reden toe is” . Nu maak je het wel ingewikkeld Jackson, want alles wat GEBEURD IS, is [recente] geschiedenis [en dus niet zeuren] en voor alles wat moet komen, moeten we vertrouwen hebben.. Dan blijft er verrekte weinig over Jackson! 4. “En de Nederlanders zeiken vandaag des te meer. Weet je waarom, omdat ze nu niet over andermans rug hun rijkdom kunnen uitbreiden en dan moet de regering het op hun eigen mensen verhalen.” Jackson, als dat het punt is, laat dan alle pensionados meer betalen en laat alle tax holidays vervallen en laat ook alle ex-pat regelingen voor e Zone vervallen en nog wat van die dingen. Wat zou je denken van de tax regeling met PDVSA? Stoppen! Denk je dat het ons vooruit zou helpen? 5. “Gebruik dat dan ook niet als excuus om jouw gezeik te rechtvaardigen….”. In dialoog hoeven meningen toch geen rechtvaardiging, of discussiëren we alleen met gelijkgezinden? Zijn we gauw klaar. 6. “Denk jij dat Schotte en co geschiedenis hebben geschreven?” Reken maar! Weliswaar geen geschiedenis waar we later trots op zullen zijn, maar het komt zeker in de boekjes. 7. “Je wordt echt niet door een woordje beïnvloed om wel of geen discussie aan te gaan”. Ik niet, maar het zou anderen kunnen verhinderen om mee te doen als ze als “gezeik” worden afgeserveerd. “Respect” is een veelgebruikt woord….en het taalgebruik op een forum bepaalt vaak het niveau van de deelnemers. 8. “Je bent een van de azijnzeikerds die ook aan z’n gezondheid moet denken.” Bedankt voor het meeleven, maar ik voel me prima.

 13. @ P. Martina. Over politiek en religie: Helemaal eens. Heb eens een filosoof gelezen die zelfs stelt dat de vrijheid van godsdienst uit elke grondwet zou moeten omdat het begrip godsdienst niet goed te definiëren is [iedereen kan een godsdienst starten] en bovendien tegenstrijdigheden kan opleveren met gewone wetgeving.. Daar heb ik ook even van gedacht “oeps”! Maar als we fundamenteel ieders gelijkheid accepteren [met “whatever” religies] denk ik dat je daar wel op uit komt.

 14. @ Jackson. Denk jij dat Schotte en co geschiedenis hebben geschreven?

  Absoluut. Niet eens zo’n beroerde vraag van je deze keer, maar de rest is weer bedroevend.

 15. @Philippe,

  Je wordt echt niet door een woordje beinvloed om wel of geen discussie aan te gaan. Gebruik dat dan ook niet als excuus om jouw gezeik te rechtvaardigen…. Je bent een van de azijnzeikerds die ook aan zn gezondheid moet denken. Heb eerst vertrouwen, nogmaals Wiels heeft geen staten meerderheid en we mogen allemaal blij zijn met deze coalitie, of had je toch liever MFK gezien? Daar lijkt het wel op….

 16. @kwame,

  Precies als je het er niet mee eens bent kan je weg. En dat is dus iets wat PAIS, PNP en Sulveran kunnen doen tijdens deze coalitie. Of ga je weer zeiken over de vorige coalitie?

  En de Nederlanders zeiken vandaag des te meer. Weet je waarom, omdat ze nu niet over andermans rug hun rijkdom kunnen uitbreiden en dan moet de regering het op hun eigen mensen verhalen.

  Een vraag aan jou. Denk jij dat Schotte en co geschiedenis hebben geschreven?

  Als jij het niet inziet waarom men over iets van 400 jaar mag gaan zeiken, wat geschiedenis is, dan maakt het niet uit of je het over wat recentere geschiedenis hebt…. Geschiedenis = geschiedenis…. Dus stop met zeiken en begin pas de straat op te gaan als er reden toe is, of was jij ook zo’n iemand die niet de moeite wilde nemen om de straat op te gaan wanneer het nodig was? Maar wel zeiken….?

 17. @Tuna,

  Dan mag jij het mij eens haarfijn uitleggen. Ik wacht op je reactie…..

 18. Gerrit de Raaf was niet aanwezig,zou hij aan het voetballen zijn bij zijn vriend in Haïti.

 19. In een echte democratie worden politiek en religie gescheiden gehouden. Dat gaat bij Wiels dus al fout. ( ik geloof niet in Jehova, val ik bij Wiels nu buiten de boot?).
  Overigens moet u de regeringsbeloften rond 10-10-10 nog eens nalezen. U weet wat ervan is terecht gekomen. Niets,nada, niente ! Ook de PS maakte van die onbetrouwbare club deel uit. Wiels was een grote tegenstander van het laten vallen van het kabinet Schotte. Dus hij steunde Schotte tot de laatste seconde. En nu hangt hij de heilige uit die het land wel even zal redden met dezelfde woorden van destijds. Lees ook zijn laag bij de grondse uitlatingen van de laatste 2 jaar nog maar eens. Van de drup in de regen. Helaas. ( de gebroeders /sulvaran: de ene is voor banden met Ned., de ander wil volledige autonomie zoals Wiels. Ik denk dat we van ons -nu nog- PAR-lid nog wel iets bijzonders kunnen verwachten…

 20. Symboolpolitiek.Concrete maatregelen??? Ik heb ze nergens gelezen!!

 21. Kunnen we eindelijk niet een onze EIGEN VERANTWOORDING NEMEN en niet steeds jehovah, allah, budha en whatever voor god erbij halen als excuusguy !!!

 22. @Jackson,
  Het is me niet helemaal duidelijk hoe je het bedoelt, maar ik neem aan dat we ook in jouw visie gewoon commentaar kunnen geven op gedfag en uitlatingen van actiee politici? De kwalificatie “zeiken” helpt in elk geval geen dialoog op gang. Misschien is dat de bedoeling ook?
  Over de Slavernij -als die iemand nu nog dwarszit- kan natuurlijk ook van gedachten gewisseld worden, waarom niet? Juist door de reacties op dit forum ben ik me er verder in gaan verdiepen. Zeker in de hedendaagse vorm bij Campo en de zaak van het Dok en de “live-ins” waarvan de papieren worden afgenomen.door de werkgever, .van die dingen.

 23. @Jackson, Aan een coalatie doe je vrijwillig mee. Als je het niet mee eens bent dan ga je weg. Als jouw coalitie genoten corrupt zijn ben je medeplichtig!

  Jackson wat is het nut om te zeiken over 400 jaar geleden? Hoor je Nederlanders zeiken om Engeland, Frankrijk en Spanje voor wat die 400 jaar geleden deden?

 24. Je snapt het dus nog steeds niet Jackson

 25. @Philippe Maaskant,

  1. Als jij het over “informeren” hebt, dan denk zou je het toch anders moeten aanpakken. Je informeert mij in iedergeval niet.. ik zie een ieder meer zeiken dan informeren.
  2. Dat is dus precies wat ik bedoel… maar ben beniewd of dat gaat lukken.
  3. We hebben het over actieve policiti, maar over dingen die in het VERLEDEN gebeurd zijn. En alles wat hij nu zegt… zie mijn vorige reactie.
  4. Slavernij is ook een feit, maar daar mag men toch ook niet meer over zeiken?? Of mis ik iets??

 26. Beste grappenmakers,

  Wiels is de grootste partij, maar Wiels heeft niet de meeste zetels. Dit betekent Wiels moet het doen met zijn coalitie partners. Dus alles wat Wiels te zeggen heeft, wilt niet zeggen dat het gaat gebeuren…

  Jullie grappenmakers weten toch zo goed hoe de politiek werkt? Maar blijkbaar hebben julliie geen idee hoe een coalitie werkt.

  Wiels Wiels Wiels is niet de huidige coalitie… Wiels is een onderdeel!

  Ga maar lekker verder negatief zijn…. denk alleen aan je hart, nu vooral Sehos nog meer onder controle staat 😉

 27. Duiven…alsof we hier nog niet genoeg vliegende ratten hebben.

 28. @Jackson.
  1. Als we elkaar willen overtuigen of informeren dan geeft “azijnzeikers” weinig info.
  2. Laten we afspreken dat we het verleden laten rusten, en alleen over het heden spreken.
  3. We hebben het dus over NU actieve politici! Als je dat al verleden noemt?
  4. Neem maar aan dat de feiten die we noemen wel kloppen? Of missen we iets?

 29. @Jackson, wat snap jij niet tussen 2 jaar geleden tot nu en iets van 400 jaar geleden.

  Van iets waar iemand medeverantwoordelijk voor was en voor iets van mensen hun overovergrootouders die er misschien iets mee te maken hadden?

 30. als politici met het woord Gods gaan schermen houd ik mijn hart vast.
  hypcrieter kan het bijna niet.
  politiek en God gaan niet samen.
  en zeker de politiek hier op curacao niet….

 31. @ Jackson. Geloof jij dan wel in de wonderbaarlijke genezing van Wiels?? Ben jij er soms van overtuigd dat de puinhoop waar we nu mee zitten dan niet door Wiels werd gesteund? Want daar gaat het om. Je snapt het niet helemaal denk ik.

 32. Al zetten ze Nelson Mandela hier neer als president of wat dan ook… de azijnzeikerds blijven azijnzeikers en diegene helpen uiteindelijk Curacao de afgrond in.

  Het zijn overigens ook dezelfde personen die grootste commentaar hebben omtrent de Slavernij en dat men niet naar het verleden moet kijken bla bla bla… maar alles wat jullie doen is naar het verleden kijken.

  En dan nog iemand anders hypocriet durven noemen. Grappenmakers zijn jullie!

 33. Schaamteloze vertoning van lieden die als de grootste opruiers welke Curacao groot bracht bekendheid kregen.
  Dat god hierbij wordt misbruikt is iets wat nu toch ook het slapende deel van de bevolking wakker moet schudden.
  Pas op, voor ons is het respect nog minder dan voor god.
  Wij moeten immers doen wat god niet doet, namelijk de kosten dragen.

 34. Waarom geen zwarte duiven? Ik voel me gediscrimineerd !!!

 35. @Jan, de grootste schreeuwlelijk was anders wiels.. oproepen tot haat, tot sleuren van vrouwen aan hun haren en mensen terugsturen in lijkzakken lijkt me niet echt een voorbeeld!

 36. @ Jan. Politici moeten zich bewust zijn van hun voorbeeldfunctie, en dat zien we nu eindelijk hier samen met de witte duiven.

  Nooit iemand op z’n woord geloven, maar op z’n daden beoordelen en van dat moment zijn we nog heel ver verwijderd. Zolang Wiels z’n dubbele dosis medicijnen inneemt en de andere 3 hem flink blijven aanpakken, is er een sprankje hoop. Wat een huichelarij werd er tentoongespreid.

 37. We beginnen weer met een feestje. ja maar dans en zang zit in onze cultuur. dans en zang zit in ELKE cultuur, werd er maar meer gewerkt! Wat een over gedramatiseerd toneelstukje. Is iedereen vergeten dat WIELS ook een belangrijke vinger in de pap had bij het vorige kabinet, de hypocriet! En dan ook nog Jehova erbij halen. Denk niet dat hij of zij bestaat, maar als die persoon bestaat, please, straf hem!

 38. Witte duiven zijn symbool van liefde? Is Wiels bekeerd of heeft hij het licht gezien? Hallelja! Dat is goed nieuws voor:

  – De vele PS ministers die allemaal het veld moesten ruimen Wiels heeft er vast spijt van.
  – De directie van het RK schoolbestuur die moeite had met het besteden van overheidsgelden uit onduidelijke bron. Wiels zou “haar aan haar haren uit het schoolbestuur slepen.”. Wiels zal nu met haar bidden?
  – Het Openbaar Ministerie : Wiels..”Het Openbaar Ministerie is volledig corrupt en de rotzooi moet worden opgeruimd.” Wiels gaat excuses maken?
  – Radiostations en kranten kunnen een bezoek van Wiels verwachten, hij zal ze nooit meer lastig vallen of intimideren?
  – Liberia-Peters heeft het al goedgemaalt met Wiels? Ze werd door zijn eigen coalitie in die commissie voor reorganisatie van de Veiligheidsdienst aangesteld. Zij sprak volgens Wiels ‘volstrekte onzin’. Toch? En nu?
  – Ctex kan een openbare excuusbref van Wiels verwachten. Wiels zei toch in de Centrale Staten Commissie vergadering (jawel, onder parlementaire onschendbaarheid) dat Ctex een criminele organisatie was, Sorry!?
  – Liefdevol gaat hij straks naar de 2e kamer en zal het IPKO nooit meer laten frustreren. Nooit meer zal hij zeggen: “De Tweede Kamer interesseert mij geen moer en ik stuur de Tweede Kamer naar zijn moer” .
  – Met Aruba aat Wiels een vriendschapsverdrag sluiten. Hij legt het Parlatino conflict bij. Volgens hem probeerde Aruba daar de motie van Curaçao, die behandeld is tijdens het Parlentino-overleg, te dwarsbomen. “Er is een lobby opgezet en dat pikken we niet. Aruba is onze vijand.” Daar heeft hij nu spijt van?

  Maar het is slecht nieuws voor de volgende minster van Justitie want hoewel Wilsoe als PS minister van justitie zijn gang gaan van Wiels en dus buiten (het door Wiels toch als corrupt gekwalificeerde) OM rechtstreeks mocht ingrijpen in een onderzoek ten gunste van Bientu-verdachte Robbie dos Santos, zal dat straks respectvoller moeten?

  Amen, en we leefden nog lang en gelukkig….

 39. De stille hoop is voor mij gisteren definitief verdwenen. Bij de toespraak van heer Wiels bij een VBC receptie heeft hij klaar en duidelijk aangegeven dat hij het patjepejersvolkje COMPLEET zal uitkleden! Ze beginnen met 2-3% ons meer te laten betalen op ALLES wat we gaan kopen! Dat onder het mom dat de detailhandel dit op moeten hoesten. Die gaven al aan onderling om het door te berekenen naar de klant toe! En zo worden de armen armer en onze weldoorvoede leiders rijker en rijker en erger nog alles in gods naam. Hoe ver willen mensen nog bedrogen worden

 40. En de nieuwe farce kan beginnen, jammer dat men hier geen lerend vermogen heeft… Genant.

 41. Was Schotte ook nog aanwezig?

 42. Deze ceremonie is de grootste uitscheiter en belediging die ze aan Gerrit hebben kunnen geven. Vanuit dat oogpunt vindt ik het wel aardig. Op dezelfde plaats verklaren dat het over moet omdat het volomen fout is gegaan na sinds 10-10-10.

  Verder hoop ik dat ze verder dit soort mumbo jumbo maar vergeten en gewoon aan het werk gaan zonder dat daarbij de kerk en dat soort zaken het circus binnen gesleept worden, dezelfde mensen die dat nu doen schromen er niet voor om hun medemens op bijzonder onchristelijke manier af te maken als ze het zo uitkomt.

  Erg christelijk klonken zo links en rechts de geluiden niet tot nu toe, eenieder die anders beweert die heeft de politici nog nooit op de radio hun tegenstanders de darmen horen uitrukken en nu schermen we met Jehova. Pffffff

 43. Kijk, zo kan het ook, Omayra. Peace.
  Hoop dat Curacao nu de rust zal krijgen die ze verdient.
  We willen geen ordinaire schreeuwlelijkerds meer over de radio horen.
  Politici moeten zich bewust zijn van hun voorbeeldfunctie, en dat zien we nu eindelijk hier samen met de witte duiven.
  Pluimpje voor dhr. Wiels.

  Pabien!

 44. Snap eerlijk gezegd niet wat Jehovah er mee te maken heeft

 45. En wie gaat deze ploeg domineren? De grote “geen regeringsverantwoording nemende”Roerganger Wiels? Asjes, Monk, Wilsoe? Personen die ruim 2 jaar lang schijt aan de democratie hebben gehad zijn nu opeens overtuigde democraten? Laat me niet lachen.Ze hebben alles laten gebeuren en nu gaan ze het even oplossen.

 46. wort wakker erwin wort wakker !!

 47. Laten we het beste er maar van hopen,maar zie het zeker positiever in als het vorige kabinet.
  Time will learn.

 48. Camelia beloofde prosperidat, maar vanaf 1 januari 2013 gaan we pas merken in welke mate het volk moet bloeden voor 22 maanden Schotte, Cooper en niet te vergeten WIELS!!!! Met een half jaar transitie wordt tijd gekocht om te zoeken naar politieke bestuurders met capaciteiten e.d., want de transitie is alleen een brevet dat de partijen die op dit moment niet kunnen leveren. Hopelijk komen ze over een half jaar tot de conclusie, dat de takkenministers maar beter de rit kunnen uitzitten.

 49. Ik heb stille hoop dat deze regering echt gaat werken voor het volk, een goed opgeleide ploeg zonder een historie van schandalen en wandaden.

  Hoe anders was mijn gevoel 2 jaar geleden toen het rampzalige kabinet Schotte aantrad, met ministersdie geen enkele opleiding hebben genoten, hun belastingedn en Aqualectra niet betaalden, veroordeeld waren voor faillissementen, winkeldiefstallen en meineed.

  Nieuwe regering, zet uw beste beentje voort!