• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Vereniging Bedrijfsleven Curaçao (VBC) organiseerde vandaag de jaarlijkse eindejaarslunch. Onder andere Pueblo Soberano-leider Helmin Wiels en Leo Rigaud, de Managing Director van de SFT Bank, gaven een toespraak voor de genodigden.

Wiels sprak onder andere over educatie op Curaçao, de armoede in verschillende wijken, het bedrijfsleven dat volgens hem de handen in één moet slaan en over anticorruptie.

Verlanglijst
Rigaud blikte terug op de eindejaarslunch van twee jaar geleden, waar samen met de toenmalige premier Gerrit Schotte een verlanglijstje voor kerst van het bedrijfsleven op Curaçao werd gepresenteerd. Volgens Rigaud is er van die verlanglijst weinig terecht gekomen en daarom presenteerde hij vandaag een nieuwe. Op deze wensenlijst vraagt het bedrijfsleven onder meer om een economisch masterplan, betere infrastructuur, goede oplossingen voor de problemen rondom educatie en een flexibelere arbeidswetgeving om de productiviteit te verbeteren.

14 reacties op “Wiels spreker bij eindejaarslunch VBC”

 1. Wat Wiels hier erg duidelijk heeft gemaakt, is dat de grootste partij van ons land erg intern gericht is. Als je investeerders wilt aantrekken is spreken in andere talen wel handig. Verder zijn er geen investerings-aantrekkelijke voorstellen gedaan. Curacao heeft genoeg aan zichzelf, voldaan en tevreden en met hoge eisen aan iedereen en alles, behalve aan Venezuela en de PDVSA dan. Maar hoe denken we aan het geld te komen waarvan we dat allemaal wilen betalen? Komt dat “vanzelf” of van Nederland? Het idee dat er gewoon hard en langer gewerkt moet worden voor minder geld is over de hele wereld doorgedrongen, maar niet bij Wiels! Dit gaat niet goed!

 2. Waarschijnlijk betekent dit dat er aan de kassa komt 8% bij ipv 6%
  Ik zie liever dat de winstbelasting weer terug naar het oude niveau gaat. Dan betalen alleen die ondernemers die daadwerkelijk winst maken.

 3. Wat een onzinnig voorstel zeg, 2% van de omzet, er zijn bedrijven die nog geen 2% marge maken omdat ze zulk dom en ongemotiveerd personeel hebben, laten die eens 2% van hun loon inleveren, dan heb je (gezien het aantal) een minstens zo mooi bedrag!

 4. ik vind niet de rekening naar de middenstand moet gaan.
  Laat het stemvee van Schotte en Wiels maar betalen…..
  zij zijn schuldig aan hun graaien…..van de afgelopen 2 jaar.

 5. De kip met de gouden eieren slachten lijkt moedig in de ogen van de domme volgelingen, maar is echt niet slim.
  Natuurlijk zullen wij allen het gelag van ons voorlaatste en nu ook laatste stemgedrag moeten betalen.
  Ongetwijfeld zullen wij dat met een blij en vredig gevoel doen.

 6. Waarom kunnen de normale belastingen niet worden aangewend voor deze problemen? Overheid kan gerust wel meer bezuinigen. De plezierreisjes van ambtenaren en ministers wordt afgeschaft en indien echt belangrijk dan alleen de minister en geen entourage en gewoon 2de klas. Geen rechtzaken meer om bepaalde mensen te vervangen die toch worden verloren en waar Thierry Hernandez dure rapportjes voor schrijft. Tevens dient de belastingdienst hun aan te pakken die grote bedragen hebben openstaan of ze nu lid zijn van partij A of B. Afschaffen van 6 procent OB en normale benzine prijs. hierdoor kunnen de prijzen dalen en zullen bedrijven meer winst maken omdat het volk meer te besteden heeft!

 7. Twee procent van de omzet, dat is nogal wat!! 2% van de netto winst, daar kan ik me wat bij voorstellen maar dat kun je gewoon via de belastingen regelen.

 8. Slecht idee, grotere inflatie kan het gevolg zijn en uiteraard hogere prijzen. Gerrit zijn rotzooi opruimen door de bedrijven te laten bloeden? Laten degenen die voor Gerrit gekozen hebben en hem sponsoren dat maar opknappen.
  Die wilden toch zo graag dat hij terugkwam, hoogstwaarschijnlijk weer misschien nu met een ex-schoonmaker of toch maar weer een ex-bewaker als minister van financien die niet eens met een telraam om kunnen gaan.

  Erg slim overigens om aan een gemeleerd en ook internationaal gezelschap dit soort vragen te stellen in het papiaments, erg handig want dat vergroot de aversie nog meer, voor zover men het al heeft begrepen.
  De taalzelfbevrediging van Curacao leidt dus nooit tot resultaten bij dit soort gelegenheden. We beginnen weer goed Wiels, je laat nu alweer een vorm van minachting zien voor hen die de economie laten draaien en zorgen voor werkgelegenheid in een niet al te stabiel landje.

 9. Realist: voor mij kan u nu meteen vertrekken wij hebben jullie niet nodig.

 10. het is nogal wat om extra geld te vragen, net zoiets als de benzine tax van schotte om een geldstroom te creëren onder het mom van wijkverbetering. ik ben altijd verrast over hoeveel bedrijven op curaçao al investeren in sociale projecten, donaties aan scholen die helaas onvoldoende geld krijgen om te schilderen, boeken te kopen,gestolen laptops te vervangen, donaties aan ngo’s die geen steun van de overheid krijgen maar wel belangrijk werk verrichten…. je kan er wel op gaan rekenen dat dit zal afnemen als bedrijven verplicht 2% moeten gaan afdragen in een sociaal fonds

 11. Ik stel voor dat alle politici 2 procent gaan betalen voor dit fonds. Ook gaan zij voldoen aan hun belastingplichten. Het gestolen geld zal worden terug betaald. Alle ‘reisjes’ die prive zijn gemaakt afgelopen 2 jaar dienen te worden terug betaald!

 12. Hier gaan we weer hahaha.
  bleblebleble succes, ik kom je wegzwaaien

 13. Wiels, de dag dat ik 2% moet betalen aan de diefstal van de afgelopen 2 jaar te compenseren, waar jij mede verantwoordelijk voor bent, sluit ik mijn bedrijf en vertrek ik!
  Knoop het goed in je oren, iedereen die ik spreek denkt er zo over, niet iedereen zal het zo radicaal doen, maar de neuzen staan wel dezelfde kant op, dus je pleegt regelrechte suicide!

 14. Was vanmiddag aanwezig bij deze lunch. Ondaks dat op de toegangskaart vermeld stond dat de voertaal Engels was en dit – heb ik betrouwbare bron vernomen dat Wiels had toegezegd in het Engels het aanwezige publiek te zullen toespreken – heeft hij toch zijn verhaal geheel in het Papiamento gehouden; een belediging voor het aanwezige (business) publiek. Als een soort TV-dominee stond hij daar met zijn head-set microfoon en een soort Mao pak aan.
  Jammer dat de man alleen maar constateringen deed en geen concrete voorstellen om de problemen op te lossen. En passant werd nog wel – als voorstel – een bijdrage van 2% van de omzet (bruto of netto?) van het bedrijfsleven gevraagd voor een sociaal fonds (overheidsbedijven 3%) wat weer inflatoir gaat werken