CURAÇAO – Caribisch Nederland is twee nieuwe brandweerauto’s rijker. Vandaag had directeur-generaal van de politie Dick Schoof de eer om het contract voor de voertuigen voor het Brandweerkorps Caribisch Nederland te ondertekenen. Eén auto is voor Bonaire, de andere gaat op St. Eustatius rondrijden.

De tankauto’s worden eind 2013 afgeleverd op de eilanden. Met de aanschaf van twee nieuwe voertuigen komt het materieel van het Brandweerkorps Caribisch Nederland op een hoger niveau.

Slaapcontainers
Op Bonaire zijn eveneens tien nieuwe slaapruimtes voor de brandweerkazerne op Flamingo International Airport in gebruik genomen. De brandweerlieden kunnen nu op een comfortabele manier rusten tijdens hun 24-uursdiensten. De slaapruimtes bevinden zich in containers. Dit is een tijdelijke oplossing: ze worden gebruikt totdat de nieuwe brandweerkazerne medio 2014 klaar is.

6 reacties op “Twee nieuwe brandweerwagens voor Caribisch Nederland”

 1. @Nico heb je daar bewijzen voor of verzin je dit ter plekke?

 2. Caribisch Nederland daarvoor werd gekozen, zoals ook voor het Land Curacao en z’n regeringen.
  De keuze van de drie eilanden die natuurlijk net als de inwoners allemaal een eigen naam hebben levert ook positieve dingen op.
  Fijn dat we een brandweerwagen hebben die voldoet aan de zeer hoge standaard eisen welke in Nederland gelden!

 3. @Nico. Als je geen geld hebt kan je ook geen nieuwe dingen eisen. en tja als we kijken naar de reiskosten van Schotte dan is er geen geld meer over. misschien kunnen de MFK ministers hun miljoenen aan belastingen betalen!

 4. Hoop dat het deze keer wel om NIEUWE brandweerwagens gaat want Curacao was onder de PAR-tijdperk bedondert met afgedankte, kapotte en afgeschreven Nederlandse brandweerwagens die als ”nieuw” verkocht werden aan de Curaçaose gemeenschap.
  En nog steeds heeft Curacao haar geld niet teruggekregen…

 5. Bonaire is een bijzonder gemeente van Nederland. 😉

 6. Caribisch Nederland? Hebben die eilanden geen eigen namen?
  Bonaire heet nog steeds, Bonaire en St.-Eustatius nog steeds, St.-Eustatius.