• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Afvalverwerkingsbedrijf Selikor weet niets over een eventuele vuilstortplaats bij Koraal Tabak. Dat meldt een medewerker van het bedrijf, Marisela Garia, aan Versgeperst.com. “Er is op Curaçao maar één legale afvalstortplaats, namelijk Malpais. Een vuilstortplaats bij Koraal Tabak kan dus niet legaal zijn.”

Een lezer van Versgeperst.com attendeerde de redactie onlangs op de vuilstort bij Koraal Tabak. Hij verklaart dat er gisteren in zijn bijzijn een vrachtwagen vol afval op het terrein stopte en afval dumpte. Vervolgens reed het voertuig met hoge snelheid weer weg.

Team
Garia geeft aan dat er binnen Selikor een speciaal team bestaat, dat illegale vuilstort aanpakt. Het team gaat de vuilstort bij Koraal Tabak onderzoeken.

Foto’s van de vuilstort gisteren bij Koraal Tabak:

9 reacties op “‘Vuilstort Koraal Tabak kan niet legaal zijn’”

 1. Een lezer van Versgeperst.com attendeerde de redactie onlangs op de vuilstort bij Koraal Tabak. Als deze lezer dan ook het nummerbord van deze vrachtwagen had opgetekend dan was het niet moeilijk om de daders te traceren en hen op te pakken.
  Deze daders zouden dan gedwongen moeten worden om de “stortplaats schoon te maken al was het maar met een tanden borstel”dat zou het enige zijn om herhaling te voorkomen en als een voorbeeld naar anderen toe.

 2. Nou, wat hebben ze het ook opgeruimd, vaf 10 uur vanochtend (13-12-12) hangt mijn huis WEER vol stank, dit is toch om zo langzamerhand uit je vel te springen !!

 3. laat daar al jaren mijn hond uit en het is er alleen maar erger geworden ,de Dieren zijn ook al weggevlucht, laat ze daar meer eens in het WIT een akoordje ondertekenen, het glijdt langzaam maar zeker naar beneden hier!

 4. Men is op Curaçao heel goed in feiten vast te stellen om er vervolgens weeeer NIETS mee te doen. Wat is nu eenvoudiger om daar DIRECT te gaan posten (MILIEUPOLITIE) en te verbaliseren: boete per DIRECT invoeren van 10.000 gulden. AKTIE, doe wat !!!!!!!!!!

 5. Heb zojuist het stuk in de Amigoe gelezen met als kop: Familie stopt puinstort Koraal Tabak … gevolgd door het woord… `voorlopig`..

  http://www.amigoe.com/curacao/139246-familie-stopt-puinstort-koraal-tabak-voorlopig

  Op 26 juli 2011 werd er ook gestopt, ook toen na een gigantische hoeveelheid klachten. De toegangswegen naar het terrein direct rond het landhuisje werden voorzien van door een vrachtwagens aangedragen hoeveelheid aarde opdat er aarden wallen ontstonden zodat er niemand meer vuil kon storten. Na verloop van tijd waren deze versperringen weer `verdwenen`, en de stortplaats groeide weer vrolijk door en de overlast lag s`avond in eerste instantie (minder wind) als een stinkende deken over de wijken. We hebben er weer heel lang weer van kunnen “genieten”.

  Het lijkt uit het stuk in de Amigoe ook dat het eigenlijk allemaal de schuld van derden is als ik het zo lees. Sorry maar daar ga ik niet in mee. Heel duidelijk is het, en met welke hoeveelheden daar, tegen betaling en open en bloot tijdens “kantooruren” werd gestort en voor een deel door trucks die weer vol met diabaas het terrein verlieten.

  Het zou dus om alleen maar puinafval gaan lees ik, vreemd maar ik heb puin nog nooit zien branden, noch daar broeibranden in zien ontstaan. Een ieder die de trucks op dagelijkse basis voorbij heeft zien komen weet wat er wel, of ook in zit. Dat de branden aangestoken worden dat is ook zo een verhaal om het allemaal wat beter te laten klinken dan dat het is volgens mij. Het zal misschien wel eens gebeurt zijn, maar de broei die in deze geweldig grote landfill zit is de hoofdschuldige, u weet wel dat broeiende “puin”.
  Ook de brandweer spreekt hier over een broeibrand welke door het aanbod van brandbare materialen kans ziet om naar buiten uit te treden vooral indien aangeblazen, en dat hebben we het afgelopen weekend weer geweten, na een paar dagen bijzonder weinig wind volgde ineens weer volop wind en het was WEER prijs.

  Laten we AUB volwassen blijven en niet met onzin verhalen aankomen, de stort is gewoon verkeerd uitgepakt en is nu een groot probleem geworden voor de landeigenaar en voor de omliggende woonwijken, en we zijn er voorlopig nog niet vanaf, want de broei/brandlucht is nog steeds aanwezig ten teken van de inwendige “brand” in deze berg. Als daar ooit een puinbreker komt, zet er dan maar een vuilsorteer machine voor want anders loopt die puinbreker absoluut vast in de rotzooi.

 6. “kan” wel maar ………”wil/durft” niet !!!!

 7. In september 2011 stond het nodige op de volgende site:
  http://www.antibomessa.com/popups/newswindow.php?id=1646&

  Uit enkele passages blijkt dat ook Selikor ook toen al op de hoogte was van de situatie rondom Koraal tabak. Dit dus bij monde van de Selikor directeur W Kook.
  Ik bedoel dit niet als verwijt, echter we kunnen natuurlijk tot in den treure blijven “onderzoeken” wat in eerste aanblik en zelfs bij minimale kennis rondom milieu en gevaarlijke stoffen al absoluut volkomen duidelijk is. Een blik op de foto`s welke op het ogenblik zo links en recht op het internet te vinden zijn en in kranten, zegt meer dan 1000 woorden. Dikke rookwolken over de wijken en stank welke een bevestigde reikwijdte heeft van 15 kilometer ver!!

  Quote Abtibomessa; Sept 2011

  “ Luna di Limpiesa
  Juist deze maand, de nationale Luna di Limpiesa, wordt extra aandacht gevestigd op het feit dat diverse plekken op het eiland nog steeds zo vuil zijn. De route langs Playa Kanoa bijvoorbeeld is geliefd om rotzooi als oude koelkasten, karkassen en ander afval te dumpen. De mensen zijn te lui om naar de landfill van Selikor op Malpais of het overslagstation Koraal Specht te rijden. Of ze willen niet betalen voor het storten van het afval. Of ze kunnen het elders kwijt op terreinen van particulieren die daarvoor ook geld vragen, maar minder dan Selikor.

  Zoals het terrein op Koraal Tabak bijvoorbeeld, waar deze krant gisteren over berichtte op de voorpagina. Tijdens een loop- en fietsevenement afgelopen zondag reden twee dump trucks dwars door de sportende mensen om hun afval te dumpen, om een kwartier later weer dwars door de sporters en publiek terug te denderen, zo meldt een ooggetuige.
  Volgens de eigenaar van de truck is hij met het storten van 15 ton puin bij Selikor al gauw 450 gulden kwijt, aangezien Selikor 30 gulden per ton vraagt voor puinafval.
  Ze moeten het goedkoper maken of per lading geld vragen, zo meent de man, die zegt dat hij niet de enige is. Want zeker 90 procent van de dump trucks komt hun lading bij Koraal Tabak storten. Hoeveel ze daarvoor moeten betalen, wil de man niet zeggen.

  Het waarnemend hoofd van de Milieudienst bevestigt dat hier sprake is van een illegale activiteit. Er is geen hindervergunning voor afgegeven en het is in strijd met de Afvalstoffenverordening die verbiedt dat derden tegen betaling afval op hun terrein laten storten. Hij verwacht dat de Milieudienst binnenkort de nodige stappen zal ondernemen.

  Asbest
  Puinafval kan bovendien, als het schoon is, gratis op de landfill worden gestort, zegt Selikor-directeur Wesley Kook. Want het kan worden hergebruikt. Er moet alleen betaald worden als er afval als hout en plastic tussen het puin zit. Informeel is Kook op de hoogte van wat er op Koraal Tabak gebeurt. Het is goedkoper, maar men houdt geen rekening met de consequenties. Wat als men daar ooit huizen wil bouwen. Als het puinafval asbest bevat is dat uitgesloten. Op de landfill wordt gecontroleerd afval gestort.” – Unquote

  Goed om te lezen is dat het plaatsvervangend hoofd van de milieu dienst destijds ook een duit in het zakje deed door te stellen dat de milieu dienst `binnenkort` de nodige stappen verwacht te nemen en dat de activiteiten illegaal zijn !.
  Ik vraag me alleen af hoe rekbaar dat “binnenkort” is.

  Vol verwachting klopt ons hart, maar het begint op “het nieuwe ziekenhuis” verhaal te lijken want dat komt er ook al 30-40 jaar….Na “onderzoek” natuurlijk.

  Dat ziekenhuis zouden we trouwens wel eens nodig kunnen hebben als men er op termijn achter komt wat deze smeulende/ broeiende en af en toe brandende porkeria tot gevolg kan hebben.
  Zie mijn opmerking in het reeds eerder ingezonden epistel, wat overigens ook bekend is daar waar het hoort om de aandacht er maar weer eens op te vestigen.

  https://www.versgeperst.com/nieuws/185922/ingezonden-stank-en-rookoverlast-bij-koraal-tabak.html

 8. Misschien moeten we de letters op het Wilhelminaplein veranderen in Sushi Curaçao. Kunnen we metteen die ç er ook bij zetten!

 9. Dat de overheid dit nog steeds niet kan bestrijden.. snap het ech niet!