• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

SehosCURAÇAO – De Inspectie Gezondheidszorg heeft vandaag de Raad van Bestuur van het SEHOS laten weten dat de Spoedeisende Hulp (SEH) onder verscherp toezicht staat. “Het nog steeds onduidelijk is welke arts de (eind)verantwoordelijkheid is op de afdeling SEH”, aldus Inspecteur Jan Huurman.

De aanleiding voor een aangekondigd bezoek op 4 december was een klacht uit 2010 over de opvang en behandeling van een oudere patiënte, die (te) lang en zonder adequate zorg op de afdeling SEH heeft gelegen en dezelfde dag in het SEHOS is overleden. Het is volgens Huurman niet uitgesloten dat het tragische geval uit 2010 zich herhaalt. De Raad van Bestuur is verzocht dit goed te regelen door middel van een plan van aanpak.

Geen garantie
“Tijdens het bezoek is vastgesteld dat de afdeling SEH een omvangrijke taak heeft ten aanzien van de (tijdelijke) opvang van patiënten die eigenlijk op de IC of CCU moeten worden verpleegd”, meldt de inspecteur. “Omdat de vaste medewerkers van de afdeling SEH (met name de verpleegkundigen) niet zijn opgeleid voor deze specifieke taak, bestaat er geen garantie voor verantwoorde zorg.” De Inspectie vindt dit onaanvaardbaar en heeft de Raad van Bestuur ook op dit punt verzocht een plan van aanpak op te stellen.

Aanwijzing
Vanwege het signaal van de kant van de Raad van Bestuur dat beide punten serieus worden genomen, ziet de Inspectie op dit moment af van het geven van een aanwijzing. Wel staat de afdeling SEH vanaf heden onder verscherpt toezicht.

Brief aan de Raad van Bestuur:

m1106 Rvb 6 Brief Sehos Seh 11-11[1]

4 reacties op “Spoedeisende Hulp onder verscherpt toezicht”

 1. Snap niet waarom men in deze ziekenhuis nog van die pedaalemmers gebruikt.
  Deze dingen zijn een bron van bacteriën. Tegenwoordig gebruikt men in ziekenhuizen van die wagentjes met grote zwevende plastikzakken erin. Zo weet je dat er nergens, ”ergens op de bodem” viezigheid kan blijven nestelen.

 2. Ha ha chinezen houden de corruptie juist in stand.. ze investeren niet voor niets vooral in gebieden met corruptie. Leveren graag wapens aan dictators etc.

 3. zo’n chinees ziekenhuis lijkt een cadeau uit duizenden maar daar zitten contracten aan vast waardoor er verplicht zaken moeten worden afgenomen. belachelijk idee. er zijn meer landen die ongeveer zo te werk gaan, liefdadigheid in ruil voor politieke steun of wurgcontracten….

  het lijkt me wel belangrijk dat de discussie over welke norm we op curacao willen gevoerd gaat worden. het besef dat alles wat we willen (europees/amerikaans niveau) onbetaalbaar is voor dit eiland dringt maar bij weinigen door. we willen alles op het hoogste niveau maar we willen er niet voor betalen… hoogste tijd voor een algemeen lesje boekhouden

 4. Er is een gezegde “Als het niet kan zoals het moet, dan moet het maar zoals het kan”. Wat moeten we met deze inspecties? Het spul sluiten? Wanneer gaan we beseffen dat we niks willen inleveren, onze rechten willen behouden, onze eindejaarsuitkeringen etc etc. Onze hoge loonkosten bij Aqualectra, onze vele overheidsbedrijven? Niet alles kan dus op niveau blijven en het besef dat we een armlastig caribisch eiland worden met ditto ziekenhuis zal toch eens moeten doordringen.

  Wat is het alternatief? Griekenland heeft de haven van Pireaus verkocht aan Chinezen. Die zoeken overal in de wereld strategische punten voor opslag en overslag. Was Curacao geen hub? Chinezen zetten in Afrika ziekenhuizen neer omdat ze ontwikkelingshulp alleen in resultaten willen achterlaten. Dat voorkomt corruptie. Dan is 1+1=2.
  We verkopen de haven en het Dok aan China en vragen als betaling een ziekenhuis, wat artsen en nog wat zaken. Bijproduct: verhoogde economische activiteit en verhoogde aandacht van de USA, die natuurlijk hun achtertuin in de gaten houden. Bovendien zullen de Chinezen dan ook belangstelling krijgen voor de ISLA omdat het dan een heel aantrekkelijk pakket voor ze wordt. Win-Win.

  Nog een voordeel: we hoeven ons niet tegen Nederland meer af te zetten. Net zoals we PDVSA haar stinkende gang laten gaan, zullen we niet klagen over de Chinezen, die ons dan ook wel graag “onafhankelijk” willen maken.

  Er is wel een “downside” zien we Wiels al zo staan?
  http://www.punchng.com/opinion/china-in-africa-africans-beware/