• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Latin American and Caribbean Air Transport Association (ALTA) is het oneens met de verhoogde luchtvaarttarieven die interim-minister Dominique Adriaens (Verkeer) heeft ingevoerd. “De plotselinge stijging van de luchthaven en landingsrechten is een ongerechtvaardigde maatregel.”

Vanaf 1 december worden zowel de passagierskosten als landingstoeslagen verhoogd met 150 procent. Volgens ALTA zijn de maatregelen ingevoerd om de inkomsten van de luchthaven te verhogen ten koste van de reizigers en de klanten. “Het initiatief is betreurenswaardig en tegen de regels van International Civil Aviation Organization. Het verhogen van de kosten met 150 procent van ene op de andere dag is drastisch.”

Schadelijk
“Het is bewezen dat het verhogen van de airport taxes en toeslagen schadelijk is voor de economie van een land doordat er een scherpe daling ontstaat in het aantal passagiers”, gaat ALTA verder. “Hierdoor daalt het toerisme en ook het aantal banen in die branche.” De luchtvaartvereniging heeft een officiële brief gestuurd aan Adriaens om haar zorgen te uiten over de laatste verhogingen en de impact die deze kunnen hebben.

9 reacties op “ALTA uit kritiek op verhoogde luchtvaarttarieven”

 1. Het vliegveld is klant onvriendelijk en duur.
  Het vliegveld en de aankomst hal lijken wel een uit een derde of vierde wereld land.
  Zelfs in menig afrikaans land is het vliegveld beter. Ook mag er veel gedaan worden aan het gedrag van de doane beamten in de aankomst hal. Het gros is ruwweg onbeschoft en arrogant. Kijkt je boos aan (als je niet wilt werken blijf dan thuis). Kara di soutjie kk.
  Het is niet te geloven dat de verbouwing zoveel heeft gekost en ik ben benieuwd wie de “architect”was van dit gedrocht.
  Waarom niet gekeken naar het vliegveld van St Maarten? Dit ziet er veel beter uit, de gebouwen de aankomsthal de accomodatie, restaurantjes enz.
  Ook de infrastructuur is prima daar is tenminste over nagedacht wat je niet kunt zeggen van Hato.

 2. Als mijn ticket volgend jaar 150% kost van dit jaar.. kan je er zeker van zijn dat ik naar een ander eiland ga kijken.. Bonaire is ook leuk duiken.. maar ja.. blijkbaar zijn de cruise schepen beter voor Curacao.. maar waar heb je dan in hemels naam al die hotles en resorts voor nodig? dit kan het eiland wel eens een HELEBOEL banen gaan kosten..

 3. Een klant onvriendelijke luchthaven, begint al als je binnenkomt en als je terug gaat prijzen die echt te gek voor woorden zijn en ze proberen je ook nog af te zetten AFL 40, voor 2 frozen capunio, heb ze mee teruggegeven en kreeg toen sorry te horen ik had het verkeerd verstaan. Bij de winkels in de freezone is het niet anders, geef mij maar het oude vliegveld normale prijzen en vriendelijk personeel vooral Penha, daar werd je leuk en vriendelijk geholpen

 4. En zo wordt de burger maar uitgemolken.. Hogere OB, Hogere benzine prijzen, Hogere prijzen in de winkels, Hogere prijzen voor elektra en water. Straks hogere prijzen voor AOV AWB etc. terwijl de lonen gelijk blijven. Mensen die nu nog niet in armoede leven zullen dat binnenkort wel. En de happy few maar klagen dat de criminaliteit maar toeneemt.

 5. En retour wel te verstaan.

 6. Op het moment dat men de toerist als melkkoe gaat gebruiken zullen ze een andere bestemming kiezen. Voor 700 euro heeft men al een all inclusive Ned.-Dominicaanse Republiek!

 7. Dit vliegveld is echt niet te geloven…het slechtste van het slechste……kwa service en kwa materieel. En dat voor die paar vluchtjes per dag…

 8. Het is zowiezo schandalig dat je nu zoveel moet gaan betalen voor een vliegveld zonder enige voorzieningen. Oude vliegveld voldeed prima!

 9. Wat krijg je als reiziger terug voor die torenhoge luchthavenbelasting?

  Niets, geen enkele informatie over aankomende en vertrekkende vluchten (bij alle vluchten, ook als ze uren vertraging hebben of zelfs uitgevallen zijn, worden ‘on time’ vermeld op de screens).

  En ga je een hapje eten omdat Insel Air weer eens genoeg vertrraging heeft om een boek te schrijven, af te studeren en een wereldreis te maken, dan betaal je 6 gulden voor een Mars reep die over de datum is of ‘l Aldea prijzen voor een simpel hanmurgermenuutje bij Wendy’s.