• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Twee officieren van Guyana Geology and Mines Commission (GGMC) komen naar Curaçao om onderzoek te doen naar het goud dat recent gestolen werd vanaf een boot bij de Grote Werf. Volgens Kaieteur News moeten de officieren vaststellen of Guyana heeft meegewerkt aan het smokkelen van de staven.

In eerste instantie leek het goud te zijn gesmokkeld vanuit Guyana, maar latere rapportages geven aan dat de staven waarschijnlijk toebehoorden aan Surinaamse handelaren en een Chinese mijnmaatschappij. De Guyaanse overheid ontkent enige betrokkenheid bij het goud aangezien er nooit een vergunning is gegeven voor de verzending. Ook de Guyana Gold Board, die de aankoop van goud verwerkt, geeft aan niet bekend te zijn met het goud. Volgend de Board is er al een lange tijd geen vergunning meer gegeven om goud te transporteren over de Guyaanse zee.

11,5 miljoen
De goudstaven met een waarde van 11.5 miljoen dollar werden 30 november van een boot gestolen. Zes of meer gewapende mannen maakten het goud buit en vluchtten weg in drie auto’s.  De politie gaf vandaag aan niet meer informatie te hebben over de zaak. Het onderzoek is nog in volle gang.

4 reacties op “GGMC officieren naar Curaçao wegens goudroof”

 1. Als het goud gevonden wordt en het toch aan niemand behoord (iedereen ontkent toch dat het van hem is) dan behoord het goud aan Curacao. Goed voor de overheids financien toch? De gene die het goud claimt zal moeten bewijzen dat het hem werkelijk toebehoord anders is hij dat goud kwijt. De Surinaamse handelaren en de Chineese MM moeten bewijzen met allerlij documenten enz dat het goud hen toebehoord anders zijn ze het kwijt. Hebben wij toch noch een masseltje zo aan het eind van het jaar.
  Bon anja iedereen.

 2. En nu maar hopen dat zij wel GOUDeerlijk zijn ……… 🙂

 3. lekker snel…

 4. Dus toch uit, Ruzie-name.