• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De geschaafde wegen bij Parera, Altagracia Willems Boulevard bij Domi en op Banda Bou zijn levensgevaarlijk voor motorrijders. Dat zegt de voorzitter van de motorvereniging Bikers Raily Ignacio. “Het is voor motorrijders moeilijk om van het spoor af te wijken.”

Sinds enige tijd is de overheid bezig met het wegvrezen van de bovenlaag van enkele wegen op ons eiland. Bij Parera is zelfs nieuwe belijning aangebracht op de afgeschaafde laag, wat erop duidt dat de wegen in die staat zullen blijven. Volgens Ignacio is het voor motorrijders moeilijk om van het spoor af te wijken, wat zou kunnen leiden tot ongelukken. “Er is alleen aan auto’s gedacht, en niet aan motoren.”

Raily Ignacio in gesprek met college Rick Hart van Radio Hoyer

14 reacties op “Geschaafde wegen gevaarlijk voor motorrijders”

 1. Leuke dingen op ons eiland, wij betalen voor mooie gladde wegen, maken ze vervolgens weer ruw of blokkeren ze met verkeersdrempels. Als dit geen geld verspillen is???
  Overigens zullen alle weggebruikers, voetgangers, fietsers, squads, scooters, motoren, auto’s hun snelheid moeten aanpassen aan het wegdek en de staat waarin het verkeert, t.g.v. regen, gaten, sleuven enz.
  Rij met verstand, probeer gezond uw pensioen te halen , met de juiste inzet moet dat lukken.

 2. Kunnen ze het ook bij mij in de straat doen? Ik wil er desnoods wel voor betalen als ik maar verlost ben van dat tuig dat de hele straat terroriseurt door haar rijgedrag met een motor die ze volgens mij niet eens kunnen betalen (legaal).

 3. Voor mij mogen ze alle wegen met een grote schaaf bewerken(nieuwe haven,schottegatweg,enz.enz. De herries die deze bikers veroorzaken (geluiddempers worden bewust uit de uitlaten verwijderd, geen controle hierop,levens gevaarlijk rijden, fevers shows) worden dan stukjes minder. Wat een rust op ons dusshi Korsow.

 4. Bernard vd Ward, op 12-12-2012 om 14:44 schreef:

  [ Even graven in het verleden: minstens een jaartje of twintig, dertig terug gebeurden er in Nederland ineens onverklaarbare ongelukken met motorrijders in de Amsterdamse IJtunnel. Men had daar ook lange sleuven in het wegdek gefreesd. ]

  Klopt 100%. Als oud motorrijder met grandpix, motorcross en speedway ervaring kan ik dat beamen. Zelf daar onderuit gegaan met een net snelheid van 45KM. Toen ik hier ineens dat fresen zag schrok ik. Ik rij nu zelf geen motor meer, maar dacht wel meteen aan de mororrijder. Het lang-frezen is vragen om problemen en ongelukken.

  De autorijder heeft geen echte last van dit langfrezen maar de gewone motorrijder wel terdegen. Om het elk wie of wat de motorrijder is of doet. Als ik kijk naar de boys van de bekende motor rijders club Curacao zie ik ze netjes rijden. Neem eens de jonge generatie met lange frames en speciale (bijna gladde) banden. dan hou ik m’n hart vast.

 5. Inderdaad zijn die ‘langsrillen’ levensgevaarlijk voor motorrijders.

  Even graven in het verleden: minstens een jaartje of twintig, dertig terug gebeurden er in Nederland ineens onverklaarbare ongelukken met motorrijders in de Amsterdamse IJtunnel. Men had daar ook lange sleuven in het wegdek gefreesd.
  Ik weet niet meer wat de voordelen waren; ik meen minder wrijving van autobanden, waardoor minder brandstofverbruik (oliecrisis, Den Uyl, die tijd) en een veronderstelde betere afvoer van regenwater, waardoor minder slipgevaar.

  Pas na een paar maanden onderzoek kwam men achter de oorzaak. Als je op de motor reed, kwam je in het spoor van zo’n ril terecht en kon je daar onmogelijk nog uitkomen. Alsof je ineens in de tramrails reed. Dat gebeurde al bij snelheden vanaf zo’n 40 km per uur, dus hardrijden had daar niets mee te maken. Je ging onherroepelijk onderuit, zeker als je in de flauwe bocht die de tunnel maakt, probeerde bij te sturen.
  Er werden toen een paar honderd meter voor de tunnel al waarschuwingsborden geplaatst en vrij snel daarna is er weer gewoon geasfalteerd.

  Destijds betekende deze ontdekking meteen het einde van de langsrillen; daar waar ze inmiddels werden toegepast, zijn ze vervangen door asfalt.

  Dus motorrijders, er zit helaas niets anders op dan op dit soort weggedeeltes met een slakkengangetje te rijden, dan kun je nog corrigeren als je voelt dat je motor onbestuurbaar wordt.

 6. er zijn misschien motorrijders die een gevaar op de weg zijn, maar dat staat tot geen enkele verhouding met alle blinde mongolen die hier op dit eiland achter het stuur van een auto zitten…!!!!!

 7. Kunnen ze niet heel Salina dan maken zoals die bochten? zijn we meteen ook verlost van dat spinnen ofzo

 8. De goeden daar gelaten……. motorrijders zijn een gevaar voor korsows wegen.

 9. Altijd gehuil van die motorrijders! De goede daargelaten, maar als men zich eens normaal in het verkeer zouden gedragen… Om te beginnen: zet er eens nomale banden om en rijd normaal.

 10. Voor fietsers is her nog gevaarlijker op de smalle bandjes , en zeker als de weg nat is op Banda bou net voor de kloof is niet te rijden met de fiets als het nat is, en je gaat ook nog berg af je kan echt niet bijsturen , levens gevaarlijk

 11. Absoluut, op de motor is dit rare wegdek, juist in de bocht, heel vervelend!
  Ik vraag me trouwens af of dit groffe profiel in de auto wel tot betere grip lijdt, minder rubbercontact lijkt me. Volgens mij is het vooral optisch.

 12. Een aantal motorrijders zijn al een gevaar voor zichzelf…

 13. De wegen van Curaçao zijn sowieso niet geschikt voor motorrijders, gezien de vele gaten…

 14. Dit zal allemaal best, maar laat de bikers ook eens hun hand in eigen boezem steken, want als er een groep weggebruikers de verkeersregels aan hun laars lapt zijn zij het wel. Ze houden zich niet aan de wettelijke snelheid en rijden steevast door rood.