• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Statenlid Omayra Leeflang (PAR) wil van interim-minister Stanley Bodok (Gezondheid) weten hoe het zit met de bouw van het nieuwe ziekenhuis, nu er tegelijkertijd twee initiatieven naar voren zijn gekomen. “Reden voor grote bezorgdheid aangezien Curaçao niet twee ziekenhuizen kan financieren”, zegt Leeflang.

Het eerste initiatief komt van de directeur van Sona, Reginaldo Doran die de bouw van een nieuw ziekenhuis aankondigde via een commerciële lening. “Opmerkelijk is dat hij spreekt van een overbruggingslening die door de regering zal worden overgenomen als een obligatielening wanneer de ‘aanwijzing’ wordt opgeheven”, schrijft Leeflang in een brief aan Bodok.

Regie
Het tweede initiatief komt van SEHOS, die de trekkersrol wil invullen om een nieuw ziekenhuis te realiseren. “Het bestuur van de stichting kondigt aan dat zij diverse plannen hebben om dit te bereiken. Om deze reden benader ik u als minister van Gezondheidzorg met het verzoek om alstublieft de regie te nemen voor de bouw van een ziekenhuis en een chaos te voorkomen die meer vertraging voor de bouw van een nieuw ziekenhuis voor Curaçao met zich mee zal brengen.”

Vergunning
Het Statenlid wil van Bodok weten of de minister een vergunning heeft afgegeven voor de bouw van het nieuwe ziekenhuis. Daarnaast wil Leeflang weten of het mogelijk is dat een entiteit zoals Sona verklaart dat het start met een commerciële lening en de overheid verplicht om deze over te nemen in een obligatielening. Het Statenlid vraagt zich verder af of Bodok heeft gehoord over de ‘voordelen die SEHOS biedt voor de bouw van een nieuw ziekenhuis’ en of de minister bereidt is om alle initiatieven te stoppen in afwachting van het transitiekabinet.

1 reactie op “Leeflang wil opheldering over nieuw ziekenhuis”

 1. Al jaaaaaaaren krijnen we 1 ziekenhuis en nu……ineens 2 ….hoeraaaaaaaaaa.
  Zucht
  Moet het allemaal nog zien gebeuren, hoor dit al zooooo lang. Waar een kein land groot mee kan zijn vraagt u? Met beloftes, zonder houdbaarheidsdatum overigens.

  We krijgen nu een club die in 6 maanden alles weer op de rails moet zetten (niet een beetje kort ?) en daarna weer een andere club.

  Naar oud Curacaose gewoonte breekt de aantredende club de plannen van de vertrekkende club af en begint weer opnieuw, dus om dan toch nog even te wachtten is zo gek nog niet, en zo zijn we dus eigenlijk al 30 jaar aan het wachtten.

  Wat is een beschouwing van de politieke slagvaardigheid op Curacao toch kinderlijk eenvoudig eigenlijk.
  Voor eenvoudig mag u ook ergerlijk invullen.