• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De politie op Bonaire moest het zondagochtend ontgelden. Rond 04.25 uur reed een patrouille over de Kaya Jan N.E. Craane waar een geparkeerde auto stond. Bij het passeren begon een 21-jarige man de politieagenten uit te schelden en te bedreigen. 


Op de parkeerplek stond een geparkeerde auto met een geopend zijportier. Bij de auto stonden vijf mannen en een vrouw. Bij het langsrijden van de patrouillewagen maakte de bij de politie bekende 21-jarige man gebaren met zijn hand alsof hij de trekker van een vuurwapen over zou halen. Het gedrag van de man tastte het gezag van de politie dusdanig aan dat er werd overgegaan tot aanhouding.

Aanhouding
De aanhouding verliep niet geheel vlekkeloos. De groep bemoeide zich ermee waardoor de politie de situatie niet veilig achtte en versterking opriep. Bij het overgaan tot aanhouding greep de verdachte naar zijn broeksriem alsof hij een vuurwapen te voorschijn ging halen. Gezien de gevaarlijke situatie die hieruit voortkwam, nam een van de andere agenten zijn dienstwapen ter hand om de situatie onder controle te houden.

Fles
Een andere bij de politie bekende man schold de politie eveneens uit en bedreigde hen. Hij wilde een fles naar de politie gooien, waarna een agent een waarschuwingsschot loste en de man sommeerde de fles op de grond te gooien. Hierna was de situatie dusdanig gekalmeerd dat de verdachte kon worden aangehouden. Nog meer aanhoudingen in deze zaak zijn niet uitgesloten.

www.versgeperst.com