CURAÇAO – De PAR houdt vanavond in het World Trade Center een fundraisingdiner, waarbij de premier van St. Maarten Sarah Wescot-Williams gaat spreken. Wescot-Williams belicht in haar toespraak het proces van tot standkoming van een solide, duurzame basis voor St. Maarten als autonoom land in het Koninkrijk.

Wescot-Williams studeerde in Amerika cum laude af aan de La Salle University met een master in Public Administration, waarna ze terugkeerde naar haar geboorte-eiland. Daar werkte ze op verschillende functies binnen het overheidsapparaat. Vanaf 1990 werd ze actief in de politiek en was ze betrokken bij het proces van ontmanteling van de Antillen en het autonoom maken van Sint Maarten binnen het Koninkrijk. Op 10-10-10 werd zij de eerste minister-president van Sint Maarten.

Gastsprekers
Nadat Jan Peter Balkenende, ex-premier van Nederland en Mike Eman, premier van Aruba, de afgelopen jaren sprekers waren tijdens het fundraisingdiner van de PAR, is de PAR er trots op dat de vrouw die in een Caribisch tijdschrift genoemd werd: “the woman who fathered a nation”, de uitnodiging heeft geaccepteerd om als premier van Sint Maarten, ere-gast zal zijn.

www.versgeperst.com