CURAÇAO – Pueblo Soberano-leider Helmin Wiels vertrekt vrijdag naar Nederland om afspraken te maken met de nieuwe gevolmachtigde minister. Wie dit is, wil Wiels zaterdag bekendmaken. Of hij ook een afspraak heeft met minister Ronald Plasterk (Koninkrijksrelaties), kan Wiels niet bevestigen. “Dat moet ik nog bespreken.”

Wiels kan tegenover Versgeperst.com niet bevestigen dat hij een gesprek met Plasterk in de planning heeft over de consensusrijkswetten, maar zal dit punt zeker voordragen bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK). Zijn partijgenoten Elmer Wilsoe (oud-minister van Justitie) en Ivar Asjes (oud-statenvoorzitter) gaan mee naar Nederland.

Consensusrijkswetten
Het beëindigen van de consensusrijkswetten zorgde begin dit jaar voor verhitte discussies tijdens het Interparlementair Koninkrijksoverleg (IPKO), waarbij bijna de hele Curaçaose delegatie wegliep. In de zogenaamde consensusrijkswetten worden vijf onderwerpen geregeld: Financieel toezicht, het Gemeenschappelijk Hof van Justitie, het Openbaar Ministerie, de Politie en de Raad voor de Rechtshandhaving.

Geen giften
Wiels, Wilsoe en Asjes betalen de reis en verblijf uit eigen zak. Op de vraag waarom het drietal zelf de reis betalen, terwijl zij volgens Wiels zijn uitgenodigd door de Nederlandse regering, zegt hij: “Ik wil geen giften aannemen van Nederland. We hebben vaker reizen naar Nederland zelf betaald en dan doen we nu weer.” Wiels, Asjes en Wilsoe vertrekken vrijdag naar Nederland en komen donderdag terug. Interim-premier Stanley Betrian is op dit moment ook in Nederland voor het Justitieel Vierpartijen Overleg.

15 reacties op “Wiels naar Nederland voor gevolmachtigde minister”

 1. die miljard heeft ie wel aangenomen . hypocriet

 2. @Jeroen, dacht dat Wiels de afgelopen 2 jaar al voldoende op onze kosten (en met onbekende redenene) naar Nederland is gegaan.. Wilsoe ging zelfs nog naar India!

 3. @ Jeroen. Je denkt toch niet dat er onderhandeld gaat worden. Ministers onderhandelen met ministers. Plasterk heeft gesproken van een “kennismakingsbezoek met de winnaar van de verkiezingen, omdat die toevallig in Nederland is” . Dat wordt een praatje “zit- je- goed- en -poep -je -lekker, een kopje thee met een koekje en een handje bij de deur. Als Wiels al over iets wil onderhandelen, staat hij waarschijnlijk tegen het meubilair te praten. Van geen enkele minister krijgt hij ook maar een zweem van een antwoord. Dan zou de 2e Kamer terecht ontploffen.

 4. @Jeroen, denk niet dat Wiels gaat onderhandelen. Plasterk zal het netjes doen en vooral luisteren als ze elkaar al spreken. In NL zullen ze nog wel weten dat voor 10 10 er steeds discussie was of de regering wel mandaat had… wat een gedoe was dat.. Nu is Wiels gewoon Statenlid zonder mandaat dus het zal wel een ambtelijk gesprek worden.

 5. @wel wel, hij hoeft geen uitnodiging te laten zien.
  Hij mag ook zonder uitnodiging en op eigen kosten naar Nederland gaan om te onderhandelen. Dit bewijs is het dat hij geïnteresseerd en niet zit te wachten op uitnodigingen en snoepreisjes. Eigen initiatief nemen om te onderhandelen is altijd positief in plaats van passief zitten afwachten.

 6. @wel wel, hij hoeft geen uitnodiging te laten zien.
  Hij mag ook zonder uitnodiging en op eigen kosten naar Nederland gaan om te gaan onderhandelen. Dit bewijs het dat hij geïnteresseerd en niet zit af te wachten op uitnodigingen en snoepreisjes. Eigen initiatief nemen om te onderhandelen is altijd positief in plaats van passief zitten afwachten.

 7. hij betaald uit eigen zak????
  dan zal hij wel in een rijke familie geboren zijn geweest.
  of zelf heel goed hebben verdient.
  of zou hij gewoon samen met Gerrit de raaf lekker hebben kunnen profiteren de afgelopen 2 jaar?

 8. Eindelijk zien we wat geld terug.

 9. hr wiels mag de cur bevolking de uitnodiging zien?

 10. Kijk dat zouden meer mensen moeten doen. Reizen betalen uit eigen zak. Het salaris als minister of statenlid is daar hoog genoeg voor. Zou Stanley Betrian dat ook zelf hebben betaald, of is hij lekker op kosten van de gemeenschap aan het reizen.

 11. Het klaploperstrio betaald dingen uit eigen zak? Die zakken zijn diep en gevuld met gemeenschapsgeld. Firma list en bedrog op pad zullen we maar zeggen…

 12. Beetje raar. Het is de formateur toch die de minsters aanzoekt en onderzoekt? Of is dat ook een wassen neus en doet Wiels toch alles op de achtergrond? Plasterk is wel tegen Wiels opgewassen. Een erudiete academicus tegen de straatvechter. We gaan het meemaken. Mooi koppel.

 13. Wiels Wilsoe en Asjes gaan het even regelen, in welke hoedanigheid overigens??

 14. Hij draait nu al om de brij heen “draaien en liegen als de beste ” eerst uitgenodig,nu weer niet,Nederland wil betalen?,neem geen giften aan???????van Nederland???????????,zij betalen het uit eigen zak?? welke zak??.Hij had moeten zegen wij betalen het privé.
  En de mensen bleven in hem geloven,ondanks dat hij de waarheid fijtelijk verdraaid.
  Met leugenachtige woorden belazerd hij zijn eigen volk.

 15. Rechts om of links om, vestzakje broekzakje, dat geld van die tickets komt dubbel terug in hun zakken. Principieel zijn over de ruggen van de Curacaose belastingbetaler, lekker makkelijk. Asjes vergeet niet parfummetjes en make-upjes in te slaan op Schiphol op kosten van de belastingbetaler!!