• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Spraakmakend nieuws of sportief hoogstandje, soms wil je als lezer zelf in de pen klimmen. Bij Versgeperst.com zijn ingezonden brieven welkom. Vandaag deelt van Harry van den Ouweelen zijn zorgen en foto’s van tankwagens die de inhoud in zee, over het waardevolle rif, dumpen.

Alle ophef over het wel of niet ontwikkelen van de oostkant van Curaçao ten spijt, zouden we met z’n allen eerst ervoor moeten zorgen dat de meest verschrikkelijke vervuiling dichter bij ons eigen ‘huis’ wordt aangepakt en vooral opgelost! Op mijn wekelijkse vluchten van en naar Bonaire zie ik met grote regelmaat tankwagens de inhoud gewoon in zee, over het zogenaamde waardevolle rif, dumpen. Dit zijn namelijk restsporen van oliehoudende vloeistoffen. Nee, wij gaan ons nu alvast druk maken over de vervuiling die de toekomstige ontwikkeling van de oostpunt met zich meebrengt, terwijl wij zonder schaamte hier niets aan doen!!

6 reacties op “Ingezonden: Afvaldumping in zee”

 1. Grotere ASO PORKO”S zijn deze CRIMINELEN die zonder schaamte hun eigen nest bevuilen. Normaalste zaak van de wereld vindt een groot deel van onze eilandbewoners en doen zelf op grote schaal mee door zonder schaamte van alles uit hun auto te gooien, vaak met hun kids rondzwervend zonder gordel in diezelfde HEILIGE auto want als die maar schoon blijft …..tog !!!!!
  Trieste zaak en mooi voorbeeld voor de jeugd, de toekomstige bewoners van dit eiland.
  En maar millioenen pompe in PR/Marjekting en streven naar dubbele groeicijfers voor ons toerisme…!!
  HALLO KÒRSOU begin eens met een MENTALITEITSVERANDERING en WEES TROTS OM EEN OP EEN SCHOON EILAND TE WONEN !!!!
  BEGIN BIJ JEZELF EN GEEF HET GOEDE VOORBEELD stelletje varkens (sorry dat ik deze diersoort beledig want zij zijn eigenlijk nog schoner dan deze NESTVERVUILERS).
  STRENGERE STRAFFEN (HOGE BOETES bij overtredingen) en publiekelijk aan de schandpaal nagelen via foto’s en publicatie in alle soorten media ……..

 2. Op Curacao dumpen ze sinds mensenheugenis de afval in zee. Dat weggetje naar de zee spreekt voor zich.

  Trouwens, de mooie en lelijke huizen langs het water hebben ook geen riolering, alles gaat gewoon de zee in. De vissen eten ervan en de mens eet weer de vis…

 3. Goed voor onze duiktoeristen! Wat zou er gebeuren als dit in een Nederlandse of Amerikaanse krant terecht komt…?

 4. Milieu en natuur intereseert een hoop mensen op het eiland helemaal niets, dat blijkt uit alles, zo ook dit.

  In een normaal land leg je zoiets voor aan het ministerie verantwoordelijk voor milieuzaken, nou we hebben de laatse dagen al genoeg gelezen hoe dit instituut de hele dag duimen zit te draaien en gewoon niets doet als een inwoner met iets komt wat domweg niet klopt.

  Ik ben toch blij dat een hoop mensen nog steeds de moeite nemen om zaken aan het licht te brengen.

 5. dat is bij de shoot,of ergens anders maar daar gebeurt het ook,het is algemeen bekend dat wagens gevuld met stront daar worden geleegd
  ander vuil etc wordt daar gewoon langs de kant gedumpt,dit hoort natuurlijk thuis bij selikor

  we zitten op een eiland zonder geschikte rioolwaterzuiveringsapparaten
  die er ook nooit zullen komen
  dus we dumpen onze ontlasting gewoon in zee

  got to pay a price to live in paradise!

 6. Ga maar eens navragen wat er met het radioactief afval gebeurd op dit eiland. Praten we nog niet over het chemisch afval waar een tijd geleden surfers in terecht kwamen en brandwonden hadden.