• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De nieuwe regering van Curaçao ondertekent woensdag het regeerakkoord op het Brionplein. Deze officiële gebeurtenis gaat samen met een evenement vol zang en dans. Versgeperst.com vroeg toevallige voorbijgangers of dit wel past bij zo’n serieuze zaak.

“Natuurlijk past dat erbij”, vindt de 32-jarige Evelien. “Zang en dans is een groot onderdeel van onze cultuur en dat hoort ook bij serieuze dingen als een regeerakkoord. En ik vind het heel leuk dat ze op deze manier iets voor het volk doen. Helaas moet ik woensdag werken en kan ik er niet bij zijn. Anders was ik zeker even komen kijken.”

Meer betrokken
“Het is juist goed om een officiële gebeurtenis te combineren met leuke dingen als zang en dans”, zegt Nadia (45). “Zo komen ook de mensen die politiek niet interessant vinden en zich er weinig mee bezig houden, misschien toch naar het Brionplein. Wie weet raken ze dan meer betrokken bij alles wat er speelt op Curaçao. Dan komt er wat meer aandacht voor belangrijke gebeurtenissen en dat lijkt mij een goede zaak.”

Geld
“Gaan de Statenleden dan ook zelf een dansje doen?” vraagt de 25-jarige Terence zich af. “Ik vind het maar niks, dit kost volgens mij alleen maar geld. Dat kan Curaçao aan veel nuttigere dingen besteden. Maar ach, politici op het eiland weten sowieso niet waar het geld echt hard nodig is en dat blijkt ook hieruit. Mij niet gezien op het Brionplein.”

Begravenis
“Het is toch geen begrafenis? Zang en dans is altijd heel leuk, ook als het om een officiële  gebeurtenis gaat”, vindt Yvonne (57). “Het hoort echt bij Curaçao. En ook al is dit dan een belangrijke en serieuze gebeurtenis, het is ook een goede reden voor een feestje. We hebben zo lang gewacht op een nieuwe regering, dus we moeten nu blij zijn.”

4 reacties op “‘Zang en dans is onderdeel van onze cultuur’”

 1. Speelde op de Titanic ook niet een leuk bandje toen het ten onder ging?

 2. Zang en dans op lege maag

  Kan het geld niet gebruik worden om werkloosheid te bestrijden?

 3. Zang en dans zijn onderdelen van elke cultuur.

 4. Zucht!……was het maar werken…