CURAÇAO – Demissionair interim-premier Stanley Betrian is naar Nederland afgereisd om te vergaderen tijdens het Justitieel Vierpartijen Overleg (JVO). In zijn functie van minister van Justitie vergadert hij daar vanaf vandaag met zijn ambtgenoten van Aruba, Sint Maarten en Nederland.

Vandaag begint Betrian met een vergadering met de secretaris-generaal van het Nederlandse ministerie van Financiën, Richard Van Zwol. Morgen vergadert de interim-premier met premier Mark Rutte en minister Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken, in het kader van een continue open dialoog in Europa. Woensdag overlegt hij met Lillianne Ploumen, de minister van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, en donderdag spreekt hij nog met minister Ronald Plasterk van Koninkrijksrelaties.

Ceremonies
Het bezoek aan Nederland gaat gepaard met een paar formele ceremonies op vrijdag en zaterdag. Kroonprins Willem-Alexander, Prinses Maxima en de premiers van Curaçao, Aruba (Mike Eman) en Sint Maarten (Sarah Wescot-Williams) doen dan samen mee aan een bijeenkomst van de Samenwerkende Fondsen voor het Caribisch Deel van het Koninkrijk, georganiseerd door het Oranjefonds. Het koninklijk echtpaar en Betrian bespreken dan hoe jongeren uit het Caribisch gebied meer kansen kunnen krijgen.

Concert
Betrian sluit zijn bezoek aan Nederland af met het Koninkrijksconcert op zaterdag, het jaarlijkse concert om de banden tussen de landen binnen het Koninkrijk te versterker. Koningin Beatrix en andere leden van de koninklijke familie zijn hier ook bij aanwezig.

1 reactie op “Betrian bezoekt Nederland”

  1. Hopelijk uit eigen zak betaald, net als Helmin Wiels doet?