• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Joran van der Sloot heeft geprobeerd rechters om te kopen via zijn advocaat. Dat schrijft hij in een brief die in het bezit is van de Peruaanse televisiezender Panorama TV. Volgens de zender zou Van der Sloot 75.000 dollar hebben betaald in ruil voor een lagere straf. Dat meldt Nu.nl.

Het geld heeft hij niet gekregen. Van der Sloot werd op vrijdag 13 januari veroordeeld tot een gevangenisstraf van 28 jaar voor de moord op de Peruaanse Stephany Flores.

Vertrouwen
Zijn toenmalige advocaat, Jiménez Navarro, had voorafgaand aan de rechtszaak gezegd dat hij vijf jaar zou krijgen als hij de moord zou bekennen en 75.000 dollar zou betalen aan de rechters. Hij betaalde dit bedrag ‘omdat hij vertrouwen had in Jiménez’. De advocaat is er met het geld vandoor gegaan, aldus Van der Sloot in de brief.

Eerlijk proces
Van der Sloot heeft altijd beweerd geen eerlijk proces te hebben gekregen en wil dat de zaak opnieuw wordt behandeld. In de brief vertelt hij dat nieuwe aandacht ten nadele van de familie en vrienden van Flores zal zijn. De keerzijde is dat zij eindelijk duidelijkheid krijgen. “Dat zou hun wonden kunnen helen. Ik heb nooit kunnen uitleggen wat er precies is gebeurd die dag en waarom. Er is mij tijdens het proces nooit een vraag gesteld.”

3 reacties op “‘Van der Sloot probeerde rechters om te kopen’”

 1. Nou Hij kan wel in een email vertellen aan de familie wat hij heeft gedaan.

  trouwens hoe komt hij aan zoveel geld??

 2. Dus wanneer hij wel die 5 jaar had gekregen, nadat hij de 75,000 USD had betaald, dan was het plotseling wel een eerlijk proces geweest ?

  Joran, velen hopen dat je eeuwig in die cel zult blijven zitten. De wereld is een stuk beter af zonder een tweevoudig moordenaar in ons midden. Ik geloof niet dat er nog iemand interesse heeft in jouw klaagzangen.
  Berouw komt, zoals zo vaak, pas na de zonde.
  Je hebt nu 30 jaar de tijd om in Peru daar over na te denken, daarna nog flink wat jaren in de VS.
  Succes

 3. Hij heeft zojuist dus omkoping aan zijn al zo fraaie resume toegevoegd. Niet meer over praten, sleutel van zijn cel weggooien en klaar.