• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Oud-president Nelson Mandela (94) van Zuid-Afrika die zaterdag in het ziekenhuis is opgenomen ‘voor onderzoek’, praat niet meer. Dit heeft de Zuid-Afrikaanse krant Sunday Times gisteren gemeld op gezag van een bron in de buurt van de familie.

“Hij ziet er niet goed uit. Het is duidelijk dat hij ergens bezorgd over is”, aldus de anonieme bron. Na de ziekenhuisopname zaterdag had de Zuid-Afrikaanse regering nog laten weten dat er ‘geen reden voor bezorgdheid’ is. Over de reden van de ziekenhuisopname zijn geen nadere mededelingen gedaan.

Gevangen
Mandela zat tijdens het racistische apartheidsbewind meer dan twee decennia gevangen. Van 1994 tot 1999 was hij de eerste zwarte president van Zuid-Afrika. In 1993 kreeg hij de Nobelprijs voor de Vrede. In 2004 trok Mandela zich terug uit het openbare leven. Hij brengt de meeste tijd door in het landelijke dorp Qunu, vlakbij de plaats waar hij is geboren. Hij is verzwakt en heeft problemen met zijn geheugen.

© ANP, alle rechten voorbehouden

5 reacties op “‘Nelson Mandela praat niet meer’”

 1. @Bend Egarhed, wat een “misselijke” opmerking !

 2. Ode aan deze man die nooit om respect vroeg maar het met zijn daden vediende en kreeg, kunnen heel wat van onze “onozelen” eens over nadenken, die wel gerespecteerd willen worden maar zich “gedragen” als een stel patjepeejers.

 3. Mandela praat niet meer? Wou dat ik dat van mijn vrouw kon zeggen!

 4. God is with you mandela, so am I.
  God bless you for the good example you are for humanity.
  In every bad situation there is something positive.
  May god bless you

 5. Nelson, heel veel sterkte en alle goeds vanuit Curacao !