CURAÇAO – Mogelijk komen er morgen 20.000 mensen af op de stille tocht die in Almere wordt gehouden ter nagedachtenis aan de door geweld overleden grensrechter Richard Nieuwenhuizen. Dat zei Annemarie Jorritsma, burgemeester van Almere, vandaag in het Tros-radioprogramma Kamerbreed.

Ze benadrukte dat de tocht alleen voor mensen uit Almere is. De burgemeester hoopt daarmee dat de tocht niet uit de hand loopt. Daarnaast zei Jorritsma niet te verwachten dat er leden van Nieuw-Sloten mee zullen lopen. Daar speelden de jongens die Nieuwenhuizen dusdanig mishandelden dat hij overleed.

© ANP, alle rechten voorbehouden

9 reacties op “Mogelijk 20.000 mensen in stille tocht Almere”

 1. @Most Wanted, makambas die het niet fijn vinden gediscrimineerd te worden op Curaçao worden door de Curaçaoenaars geadviseerd terug te keren naar Nederland, Wiels gaat zelfs een stapje verder en beloofd zijn volgelingen om die makambas in bodybags terug te sturen. Lijkt mij een kwestie voor Nederland om het principe wederkerigheid toe te gaan passen !

 2. @Most Wanted. dan is het tijd om te vertrekken uit dat racistische land!

 3. @Sander, hij maakt deel uit van dat tuig !

 4. @Most Wanted. Zolang jullie met die stomme capuchons blijven rondlopen en naar ieder solicatie-gesprek met witte sportschoenen blijft komen, gaat er nooit wat veranderen. Grootste gedeelte van de discriminatie zit tussen je eigen oren.

 5. @most wanted,

  dus jij keurt het gedrag van dit tuig goed????????

 6. @ Most Wanted. Je zou kunnen beginnen om goed te lezen. Deze man was niet de scheidsrechter maar de grensrechter (hulpscheidsrechter) en dat is een heel groot verschil. Wat jij denkt doet overigens niets ter zake en is meer van een zieke geest.

 7. De tolerantie is heel erg ver te zoeken in Nederland die bestaat niet meer.
  Het is nou een land geworden van de eigenheimers !!!!!!!!!!!!!

 8. Een stille tocht helpt wellicht bij het rouwproces, maar is verder volslagen nutteloos. De samenleving verloedert in rap tempo en multicultuur van Nederland heeft dat nog versneld.

  De moordenaars van Richard en hun soortgenoten zullen echt geen misdienaars worden na een stille tocht. De zoveelste stille tocht.

 9. wel ik denk dat die scheidsrechter zware racistische uitspraken en oneerlijk heeft gefloten in het nadeel van die gekleurde jongens, daarom hebben die jongens uit pure wraak dat uitgehaald. men is dat racisme in NL naar kleurlingen toe helemaal zat. het werkt op je zenuwen om voortdurend met die haters naast je te leven. blanke haters die het toch niet met je menen: huichelaars en valse matties.